10/30/2007

tiistaiaamun tunnelmia..

yöllä kumma uni kesti koko yön, nukuin huonosti ja aamulla uni oli vielä mielessä. ei vakavaa, mutta matkasin määränpäähän monta tuntia, kun eksyin matkalla.

aamulla heräsin kuitenkin suht pirteänä. tiikerin päiväuni lämmitti hiukan takkuista kurkkua. pihalla on hirmu pimeää.
jos tyttö yski illalla kovin niin poika jatkoi aamulla.. kamala, minkä kuuloista. äiti kävi antamassa vesihörpyn, nosti päätä - hieman helpotti, mutta eihän uni enää maistunut, molemmat murut olivat hereillä jo puoli seiska. isi suukoteltiin.
viikkorahalista innostaa tekemään ja leevi oli innokkaasti apuna pyykkien laitossa, sängyn petaamisessa ja pian pääsee myös auttamaan tiskeissä. se kone täytyy ehtiä tyhjentämään ennen päiväkodille lähtöä.
olen tässä aamun katsellut ihania blogeja ja siemaillut teetä. ihan mukavaa lähteä töihin, vaikka tuntuu kahden viikon jälkeen hassulta.. vajaa viikko.

ella kömpii syliin.

10/29/2007

maanantaiko? ihan sunnuntai fiilis ;)

huih, kyllä toi kahden viikon rääkki-lepo tuntui hiukan kropassa, kun äsken huhkin tuolla tehokiinteytyksessä :) mutta kyllä oli ihanaa ja tuntu myös tod. mukavalta kun kotiin tultuani sain vetää kalenteriin ison ympyrän, että treenattu on! :)

mitäs tästä päivästä.. no vikaa lomapäivää tästä huimasta neljän päivän lomasta vieteltiin kyläillen ja vähän kaupoissa käyden :) aamulla nukkua tuhistiin ysiin, tai leevi kyllä heräili jo seiskan aikaan, mutta katseli lastenohjelmat ja antoi muiden nukkua. aamutouhujen jälkeen nappasin lapset ja lähdettiin lasten kanssa lindexille. mun piti käydä tsekkaamassa syksyn tuulet, mitään en kyllä ostanut, ihme :) tarjoustalosta kävin ostamassa kauneusrasvoja, finnijuttuja ja muita tuikihyödyllisiä hömpötyksiä - sairaan kallista :) leevi löyti vihdoin hammaskeiju+viikkoraha -rahoillaan sellaisen legon jota se ei vielä omista ja oli siitä hirmu tyytyväinen! aamulla me tehtiin sille lista kotihommista ja niistä maksettavista liksoista :) se niin tärkeänä tutkiskeli listaansa jääkaapin ovessa ;) sonja-mummoa käytiin taas moikkaamassa, niin kun joka päivä nyt lomalla.

leevillä oli niin hinku päästä isin kanssa legorakennushommiin, jotta heitettiin poika kotiin ja jatkettiin ellan kanssa matkaa jäkeen prismaan. kierreltiin vaatekaupat ja ellalla oli erihauskaa kun mallinukeilta puuttui päät, hupinsa kullakin ;) mä ostin prismasta säkkitolkulla tuikkukynttilöitä! niitä kun on nyt tullu polteltua joka ilta kymmenittäin.. mukaan nappasin myös huopanen-lankoja muutamat rullat, vihreetä ja ruskeeta - aattelin anopille viedä taas vähän iltapuhdetta, jos sellaiset lyhyet liivit mulle niistä värkkäis :) sitten kun ne laittaa koneeseen niin ne huopuu huovutetuiksi liiveiksi, kätsyy! just äkkäsin, että mullahan on ens sunnuntaina huovutuksen jatko, taas :) ihanaa! pikku laukun aattelin että jos sais väsättyä...

kotona syötiin. lapsilla oli tosi kivat leikit yläkerrasssa; eilen aamulla askerreltiin leevin kanssa sille avaruushattu ja kaukoputket pahvillatikosta ja kartongista ja ellalla tuollaiset olikin jo entuudestaan, päiväkodissa kun sellaiset on tyttö tehny. niillä sitten leikkivät jotain ulkoavaruudenotuksia :) viiden jälkeen lähdettiin vankillalle lankoja viemään. marjan kanssa etsittiin netistä ohjeet liiville, kätevää tää nykyaika! ja nyt vaan anoppi laittaa puikot heilumaan ;) ella helpotti mummun touhuja vetämällä yhdestä tekeleestä puikot pois, taisi tyttöä hiukan hävettää kun piiloutui mun selän taakse mummun tullessa paikalle :) mutta ei mummu vihainen ollu. mummu sanoi, että taitaa aika tytteli tuosta pikkuneidistä tulla, oli taas niin kova vauhti päällä :)

kotona vauhdilla lapset suihkun kautta iltapalalle ja itse valmistauduin jumppaan..

nyt ella yskii tuolla sängyssä keuhkonsa pihalle, menen antamaan vettä.. sitten suihkuun, hiki virtaa :)

p.s huomasithan lisäämäni kuvat alempana!

10/28/2007

lisäsin vähän loppukesän ja alkusyksyn kuvia katseltavaksenne :)

laitoin myös muutaman kuvan www.milas-kaunistakotiin.blogspot.com sivuilleni, tervetuloa kurkkimaan :)

on taas n 500 kuvaa menossa fotonettiin kehitykseen :) mä oon vissii vähän vanhanaikainen,mut haluan paperiversioita!

kuvia kesältä:


Ella bella 3 v.





kuvia piknikiltä Helsingin kaivopuistosta:






kuvia syksyltä:

murut

ja sitten suukotellaan <3



LEEVI 5 V.


Ella äitin apuna huovuttamassa :)


leevi ja kannel


kuvia syksyltä:

Leevi kuuntelee painiohjaajan ohjeita ennen matolle menoa, jännittää :)


ensimmäinen hammas irtosi ja meni verilettujen seassa masuun ;)


tässä jamitellaan fröbeleiden konsertissa ja kivaa oli!



tässä tehdään lähtöä tivoliin

kuulumisia viikonlopulta ja vapaapäiviltä

tässä alkaa taudit taittumaan jo pikku hiljaa. perjantaina käytiin pylkkästä aamusta moikkaamassa, kun leevi valitteli torstai iltana niin kovin korvaansa ja olihan siellä sitten ärhäkkä tulehdus :( saatiin pojalle antibiootit ja ellallekin toista lääkettä silmiin, kun tulehdus oli sielläkin pahenemaan päin tipoista huolimatta. nyt alkaa ellankin silmät vihdoin näyttämään terveemmiltä eikä leevikään valita korvaansa. sillä on vaa nyt ylähuulessa muutama kipiä afta ja ne ovat kiukuttaneet muutaman päivän :( ja yöt on ollu aika risasia, kun lapset ovat kiukunneet kipiää oloaan, tai ellaa on ärsyttäny kovasti nuo rähmäiset silmät ja leevillä oli yksi ilta tosi kipeä kurkku.. jospa tämä nyt tästä rauhoittuu :)

meillähän on tässä nyt ollu pidennetty viikonloppu, perjantai ja vielä huominen on maanantai on vapaata :) mukavaa! ollaan käyty lasten kanssa kyläilemässä mummoilla ja jumbossakin käytiin perjantaina pyörähtämässä. ella on muuttunut pikku haltijaksi saatuaan siltä reissulta taikasauvan äänineen ja valoineen :) leevi ei ole vielä löytänyt mitään hammaskeijulta saamillaan rahoilla, vaikka keravankin kaikki kaupat eilen kierreltiin :) ei vaan osaa päättää mitä rahoillaan ostaa, hyvä kun sitten säästää eikä osta mitä tahansa :) isiinsä tullu ;)

nyt tässä valmistaudutaan nukketeatteri Sampoon lähtöön, Lurpukka ja sininen takki-esitystä katsomaan :) janne tekee meille ruokaa, lohimedaljongeja ja perunamuusia, nam ja täytys ehtii syödä vielä ennen lähtöä.. taidan siis mennä kaunistautumaan ja lapsille vaatteita laittamaan. moi - palailen illalla kertoomaan reissusta, lapset eivät vielä tiedä mihin mennään :)

illalla lisättyä: ninalta tulin tosa hetki sitten iltateeltä, oli mukavaa rupatella ja sai taas muutamat lisävuodet, tuli taas muutamat hyvät naurut räkäteltyä ;)
teatteri oli ihana! lapsilla silmät loistivat kun kuulivat mihin mennään :) leevikin tykkäsi kovin vaikka aattelin, että se olisi leeville ollut liian "lässy". se teatteri on paikkanakin tosi ihana; räsymatot ja puiset istuimet, lämminhenkinen aula.. luovat ihanaa tunnelmaa! muutaman viikon päästä mennään sitten sitä "musiikkia matkalaukussa" katsomaan ja kun oon kuullu tuota musiikkia jo hiukan cd:ltäni niin voin kuvitella, että ihana kokemus on tuokin.

illalla käytiin mun vanhempien remppaa katsomassa, sonjalla kahveella ja myöhemmin mun vanhemmat tulivat vielä tänne kylään. lapset olivat melkoisen väsyjä päivän touhuista eikä unta tarvinnut puoli ysin aikaan sängyssä kauaa odotella :) mä lähdinkin sitten ysin aikaan ninalle..

nyt on kyllä taas hiukan kurkussa kumma olo, silmien ympäriltä sattuu ja vähän jotenkin takaraivossa ja hartijoissa tuntuu flunssaiselta.. ja just eilen otin viimeisen antibiootin :/ attssiiiiuuu! ei oo tosi.. taidan mennä sohvalle strömsötä digiltä katsomaan.. moikka ja huomiseen! ollaankin vielä vapaalla :)

10/24/2007

vika saikkupäivä..

..alkoi aamulla seiskan aikaan kun leevi huuteli. kävin nappaamassa pojan telkan päälle ja sanoin, että katsele rauhassa lastenohjelmia, me muut vielä nukutaan :) ella oli viekussa, kun oli nukkunut aamuyöstä taas levottomasti, aika räkäinen ja simmut vuoti :( tunnin verran saatiin vielä nukkua ja sitten leevi tuli huikkaamaan ovelta, noustiin ellan kanssa.

mä katselin muuten illalla netistä ihania valokuvia New Yorkista! mahtavan näköistä. mä niin kovin haluaisin sinne käymään... olenhan mä sitä jannelle vinkannut, että haluaisin sinne 30 v matkalle, mutta saa nähä ;) ehkä sit 30 v hääpäivänä ;) täytin tänään kyllä toistakymmentä arvonta korttia, joissa pääpalkintona olis ostosmatka juuri sinne :) peukku pystyyn ;) enkä mä (uskokaa vaan! ..tiedän, tiedän, oon shoppailufriikki..) niistä ostoksista niinkään, haluaisin vaan nähä sitä paikkaa!! haaveita pitää olla! :)

ja takaisin tähän päivään; aamutouhujen jälkeen otin pinet kauneustorkut ja yhdentoista aikaan tartuin imuriin. kun koko huusholli oli taas imuroitu soitin töihin, että olen tulossa huomenna ja tuon leevinkin.. no senhän jouduin sit myöhemmin iltapäivällä perumaan, kun leevi parallakin alkoi silmät rähmii ja turpoo ja vaikutti poika muutenkin pipiltä, valitti mm päätään, että koskee :( eikun silmätippoja ja särkylääkettä kehiin.. jäävät sitten lapset huomenna isukin kanssa parantelemaan. onneksi jannellakin vissii pahin rupee ole ohi.. eikä ellan silmätkään enää rähmi, ovat vaan turpeessa ja punaiset.. mulla ääni välillä menee käheäksi, välillä yskittää, mutta kyllä se tästä :)

iltapäivällä kävin hakemassa jannelle lääkkeet apteekista ja menin heidille päiväkahveelle. oli tosi kiva jutskata pitkästä aikaa :) ja kun saatiin vielä ihan rauhassa jutella siinä kahvikupposten ääressä. muutaman tunnin päästä kävin kotona kääntymässä ja nappasin pikkuneidin mukaani ja mentiin kepalle pikavisiitille. ellan suu kävi taas koko ajan ja jos se ei kertoillut juttuja niin se lauloi ja esitti frööbeleitä ;) ihan uskomaton <3 mummilla se innostui taas piirtämään, voi että se tykkää siitä hommasta!! :) tyttö piirteli auton, prinsessan, sammakon, mun ja mummin kuvat yms ja aina "kirjoitti viereen mitä kuva esiiti ja tietty omat puumerkit :) taitelija, tosiaan :)jannen kanssa puhuttiin, että jospa joulupukki toisi tytölle jotakin piirustukseen liiittyvää, vaikka sellaisen telineen, lahjaksi..

kello on nyt puoli kymppi, lapset simahtivat samantien vaille ysi untenmaille, kun saivat päänsä tyynyihin :) mä sain tossa illalla pölytkin pyyhittyä, joten huomiseksi jäi vaan vessojen kuuraus :D nyt meillä sauna odottaa, joten täytyy nyt lopetella. huomiseen! sitten onkin se pieni neljän päivän loma :) varsin mukavaa! ja siitä tulikin mieleen, että täytynee iisalmeen soittaa.. ikävä sinne olis liljan ja helgen luo, mutta tällä "lomalla" ei kyllä päästä lähtemään.. jospa sitten itsenäisyyspäivän tienoilla menis muutamaksi päiväksi, toiveissa olis.. :)

10/23/2007

tauti leviää..

juu, mulla meni yö ihan yskiessä ja janne ei saanu nukuttua kun mä ryin koko ajan.. ella nukkui jotenkin huonosti ja otin sen aamuyöstä sitten viekkuun. aamulla lapset herilivät siinä kasin jälkeen ja mä luulin että janne on töissä, se kun ei herätessäni veikussa ollut. puettiin lasten knassa päälle ja pedattiin sängyt, vasta mentyäni alakertaan huomasinkin, että janne makaa sohvalla. sillä oli niin kipeä olo aamulla, että päätti jäädä kotiin, hyvä niin niin saisi itsensä viikonlopuksi kuntoon. meillä kun on se pe-ma lomaa :)

janne painui yläkertaan nukkumaan ja mä jäin alakertaan hommiin. lapset katsoivat telkkaa, leevi tuli sitten pelaamaan ja aamupalaakin söivät. mä olin jo ellan herätessä katsellut sen silmiä, kun olivat niin turvoksissa.. juu ja kun niitä siinä sitten muutaman tunni seurailin niin tulin siihen tulokseen, että varaampa netin kautta lääkärin samantien ja iltapäiväksi sainkin. katselin siinä sitten täydellsiä naisia digiboxilta ja perään katsottiin jannen kanssa eilinen runeberginkatu - sai taas hekottaa :)

kepan kanssa soiteltiin vaille yksitoista ja se sanoi tulevansa piipahtamaan. mä rupesin siinä sitten siivoamaan kuiva-ainekaappeja, lautas- ja purkkikaappikin kaipasi setvintää ja nyt ne on sitten vihdoin siivottu :) kepa kävi, kahviteltiin ja naurettiin lapsille kun ne oli niin mainioita kuunnellessaan ja tanssiessaan fröbeleiden tahdissa olkkkarissa :)

iltapäivällä lapset viihtyivät yläkerrassa ja mä katselin telkkaa alhaalla. ääni on mulla vielä aika ajoin aivan käheä, mutta toivon kuitenkin pääseväni torstaina töihin, päiväksi :) jos mulla nyt kuitenkin on huomenna vielä kovin useaan otteeseen ääni käheä on vaan soitettava ja sanottava ettei pysty..
kahden jälkeen lähdettiin lasten kanssa kiltaan, käytiin alepassa ostoksilla ja lapset osasivat olla tosi kiltisti - saivat äitiltä kehuja :) kaupasta mentiin sonjalle päiväkahveelle. leevi halusi, että mä temppuilen sen kanssa ja poika nauroi aivan katketakseen, kun se yritti istua mun kinttujen päällä ja tupsahtikin aina jalkojen välistä maahan, yms, yms.. lievää väsymystä oli aistittavissa siinä räkätyksessä :) neljän maissa pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin tien toiselle puolelle lääkäriin. ellalla tosiaan oli silmätulehdus, nmyt se jo ihan rähmikin :( haettiin samantien tipat apteekista.

vauhdilla vietiin ella ja ostokset kotiin ja lähdettiin leevin kanssa ajamaan jäkeen painitreeneihin. mä olin nyt ekakertaa leevinkanssa ja poika oli niin tärkeänä neuvoessaan äiteetä jutuissa :) mä kuvasin siellä sitten katsomossa niiden touhuja, harjoittelivat niskalenkkiä :) just, just..

harkoista mentiin kotio ja janne lähti samantien terkkarille. ella olikin jo syömässä ja leevi liittyi seuraan. iltapuuhat siinä sitten tehtiin ja mä laitoin pyykkejä kuivumaan. lapset saivat vielä hetken leikkiä ja mä katselin salkkareita :) kasilta menin iltasatua lukemaan ja aika nopeasti lapset simahtivat.. janne tuli terkkarista; silläkin on nyt se silmätulehdus ja sivuontelotulehdus eli kyllä meillä nyt tää sama tauti pyörii.. leevi on nyt ainut terve, kop*kop* ja jos mä oon to työkunnossa ja leevi on myös kunnossa, niin nappaan pojankin hoitoon päiväksi, ella saa kyllä parennella silmiään ja räkätautiaan isin kanssa kotosalla.

Toivottavasti ollaan kaikki perjantaina kunnossa, ja varsinkin sunnuntaina, kun silloin ollaan koko perhe menossa sinne nukketeatteriSampoon katsomaan sitä Lurpukkaa ja sinistä takkia :)

mä olen nyt taas vaan löhöillyt ja katsellut telkkaa, on kyllä ollu ihanaa :) vähän jo vetäis kroppa tuonne lenkkipolulla ja jumppaamaan, mutta parantelen nyt ihan rauhassa enkä suinkaan ota stressiä :D ihanaa kun voi hyvällä omalla tunnolla vaan olla :)

10/22/2007

viikko alkaa sairaslomalla, silti mieli pirteänä :D

aamulla mua väsytti aikalailla, kun leevi huuteli puoli seiskan aikaan.. otin pojan viekkuun, mutta seiskalta passitin sen omaan huoneeseen enlosen lastenohjelmia katsomaan ja menin itse vielä torkkumaan. hetken päästä ellakin oli siinä jalkopäässä kyselemässä ja ihmettelemässä :) puoli ysi mä sitten nousin sängystä. petailin sängyt ja annoin lapsille vaatteet. pyykkikoneenkin laitoin heti laulamaan.. leevi oli onnellinen löytäessään tyynynsä alta hammaskeijun terveiset; kaksi euron kolikkoa ja tähtiä oli taas tippunut keijun siivistä ;)

aamutouhujen jälkeen lapset leikkivät hetken huoneissaan ja puoli yhdentoista aikaan ne lähti tuohon terassille ja pikku puistoon touhuamaan. mä rupesin jatkamaan eilen illalla aloittamaani kaulahuivin neulahuovuttamista, neulaan siihen kukkia ja kiva siitä näyttää tulevan ;) kahdentoista aikaan leevi tuli kysymään saako lähteä joelin luokse leikkimään, ja saihan se. ellan otin sisään ja se meni tao tao-videoo katselemaan. vaille yksi joelin äiti tuli sanomaan, että se lähtee lääkärissä käymään ja pojat on niillä joelin isosiskon valvovan silmän alla, kyllä ne pärjää! olin samaa mieltä. rupesin sitten siivoamaan mun työkalupakkia.

vaille kaksi leevi tuli kotiin ja mä tein ruokaa. leevi kertoi innoisaan, kuinka kivat leikit niillä oli siellä joelilla ollu; niillä oli ollu käsiraudat ja ne oli jahdanneet tyttöjä takaa :D just, just, naurettiin jannen kanssa illalla, kenenköhän raudat siellä on ollu lasten leikeissä ;) kolmelta joel tulikin meille ja leikit jatkuivat tosi kivoina yläkerrassa, kylläkin ilman rautoja :) neljältä mä laitoin pojan takaisin kotiin ja me valmistauduttiin lasten kanssa lähtööön. leevi kirjoitti miljan synttärikortin ja ella pakkasi tavaransa mukaan. heitettiin leevi miljalle viideksi ja me tytöt jatkettiin matkaa sonjalle.

mä luin juorulehteä rauhassa ja ella touhusi. kahviteltiin ja ella nauratti meitä pöydässä laulellen frööbeleitä, se osaa kyllä ne laulut ulkoa! :D vaille puoli seiska mä lähdin hakemaan leeviä synttäreiltä. matkalla radio huusi täysillä nigtwishin uutta biisii, sairaan hyvä!! ja meikä jorasi ;) leevillä oli ollut kuulema tosi kivaa; oli kuninkaita ja rosvoja ja vankiloita ja kissakakkuja! mentiinvielä hetkeksi mummolle ja siellä ella piirteli innoissaan keittiön pöydän ääressä. siis toi tyttö on todella taitava piirtäjä :D se piirtelee jo ihan "ihmisiä" joiden kädet ja jalat lähtee vartalosta! mä olin ihan äimänä kun katselin niitä papereita :D lupasin että huomenna piirrellään tussipiirustuksia iisalmeen lähetettäväksi, kyllä mummu ja ukki on mielissään saadessaa kuvien mukana lasten töitä! kotimatkalla radiosta tuli nelly furtanoa ja leevi sanoi, että hää tykkää tästä ja taas nupit kaakkoon ja täysi biletys käyntiin, äiteekin tykkää siitä, sanoin :) hitsi, että säikähdin kun ennen aseman siltaa poliisiauto ajoi täysillä taakse vilkut vilkkuen, painui kuitenkin ohi ja jatsoi siltaa pitkin matkaa!! huh. leevi sanoi, ettei tää äiti taida motari olla, ajettiinko me liian kovaa?!?! :) ei ole ei,vastasin, kyllä äitikin säikähti, etä se meitit pysäyttää :)

kotona janne meitä jo odottelikin. posti oli tuonut tatun ja patun suomi kirjan ja seinämitan ja leevi oli niistä kovasti mielissään :) ihana peppi pitkätossu-kirja, oikein paksu sellainen, tuli myös ja nyt mietin, että pitäskö sekin pitää... lapsilla on kyllä niin hirveesti noita kirjoja, mutta kun ne niistä niin kovin pitää ja, ja, ja... :) toi olis niin hyvä iltasatukirja.. kai se on pidettävä..

lapset kuuntelivat yläkerrassa lastenlauluja ja mä kiinnittelin molemmille mitat seinille, ellallekin löysin askartelukaapista "kasva santun kanssa" mitan ja tyttö oli mielissään kun hänkin sai seinälleen sellaisen. iltapalan laitoin lapsilja ja käytin ne suihkussa. jann eluki ltasasun ysin aikaan ja lapset simahtivat taas kun pienet saunalyhdyt, ihan samantien :) oli niin touhu päivä niillä taas.

jotenkin ollu tosi hyvä päivä, mieli on pirteä. lapset on niin ihania <3 me ollaan nyt janne kanssa katsottu sohvalla leffaa kynttilänvalossa, ihanaa <3 on niin mukava olo, jannekin hyvällä tuulella vaikka hänkin on hiukan kipeä. kuumemittari kainalossa kulkenut koko illan :( palaan kainaloon, moi.

10/21/2007

aurinkoista sunnuntaipäivää!

olen tässä vietellyt taas pari lepopäivää.. taisin mennä torstaina liian aikaisin töihin, koska perjantaina iski sitten uudet taudit päälle :( perjantai aamuna kun heräsin oli ääni melko käheänä.. töissä duunikaveri kysyi puolilta päivin, että onko silmästäni verisuoni puhjennut kun näyttää niin punaiselta, pian silmää alkoikin särkeä ja iltapäivällä siitä tursui vihreää mönjää :/ ei kiva. olo oli muutenkin melkoisen ryde. varasin illaksi lääkärin, klo 18:15. oli tosi kiva kertoilla vanhemmille lasten päivästä, kun silmä oli tulipunainen ja ääni oli ihan olematon :)

kepa ja pena tulivat lapsenvahdeiksi kun mä lähdin päivystysvuoron jälkeen sinne lääkäriin. siellä se lääkäritäti totesi, että ihan selvä bakteeritulehdus silmässä ja nenässäkin näytti olevan vihreää räkää.. kun se ei valu nenästä pois niin kai se sitten tuppaa silmästä, ajattelin. sivuontelotulehduskin on, koska sattuu niin pirusti silmien ympärille kun lasken pään alas. joo ja ääni on tosiaan käheänä, tosi seksikkäästi :) ja vielä meinasi, että mulla on huulessa märkärupi.. kunnon lääkkeet sain; antibiootit, silmätippoja ja -rasvaa, punaisen kolmion omaavaa yskänlääkettä ja tukkosuuspillereitä. apteekin kautta menin kotiin lääkitsemään itseäni. onpaan ainakin jytyä se yskänlääke, illalla kun sitä otin niin aloin pilkkimään samantien, huippasi ja olo oli ihan tokkurainen, mutta ei yskittänyt :) ilta menikin siinä taas lepäillessä.

lauantai aamuna otin vaan puolet yskänlääkeannoksesta, mutta silti nuokuin ja torkuin aina iltapäivä neljään saakka, kumma lääke.. äänikin oli vielä jossain ihan kadoksissa. yhdentoista aikaan naapurin joel tuli leeviä hakemaan leikkimään ja leevi nappasi lelun mukaan ja painui pojan perässä niille. janne kävi ennen kauppaan lähtöään sanomassa, että leevin pitäisi tulla sitten syömään puoli yhden aikaan. leevi tuli ja sanoi lähtevänsä sitten syönnin jälkeen joelin kanssa puistoon. mä pidin leeville infon; vieraille ihmisille ei saa jutella, heti kotiin jos tulee joku hätä, perhospuistoa kauemmaksi ei saa mennä.. joelin mummo oli kuitenkin lähtenyt poikia vahtimaan. tunnin verran olivat ulkoisalla ja tulivat sitten meille vielä leikkejä jatkamaan.

leevi ja isi lähtivät vaille neljä sinne jannen kaverin häihin ja joel jäi vielä hetkeksi ellan kanssa leikkimään. mä yritin vähän siistiytyä ja päästä sohvalta ylös. ellan kanssa kuitenkin vielä pötköteltiin myöhemmin sohvalla ja mä nukuinkin kun ella katsoi "my little pony" -videotaan.. :)
pojat tulivat juhlista vasta puoli ysin aikaan ja mä lähdinkin sitten hetkeksi annin luokse tyttöjen iltaa istumaan. oli tosi mukava päästä kotoolta hetkeksi pois vaikka siellä kemut olivat jo hiukan hiljentyneet, toiset olivat syöneet ja saunoneet jo. mä söin siinä hiukan ja selailin annin käsityölehtiä.. löysin sieltä tosi kivan mallin sitä mun boleroa varten ja anni sanoi alkavansa heti hommiin, toivottavasti kuitenkin aloitti vasta tänään.. ;) oli vissii tullu jokunen huikka ilolientä nautittua :)

tänään aamulla oli jo paljon parempi olo, ääni on kuitenkin vielä käheä ja varasin netin kautta lääkäriajan itselleni iltapäivälle. jos se laittas mulle ainakin huomisen saikkua, sais tän äänen kuntoon ettei sit vaan menen liian aikaisin taas töihin.. mulla on kuitenkin ens pe-ma vuosilomaa enkä halua silloin sairastaa!

nyt janne rupes tekee meille pastettuja muikkuja ja perunamuusia, lapset ovat pikku puistossa leikkimässä, mitähän sitä itse keksis... ehkä palailen vielä illalla, moi.

KELLO 22:47

nina lähti tossa puoli tuntia sitten ja mä tulin just suihkusta.. höpöteltiin ninan kanssa juoruja reilun tunnin teekupposten ääressä :) oli tosi ihana nähdä pitkästä aikaa näin iltateen parissa! sovittiin, että mennään joku ilta kulmikseen ;)

syönnin jälkeen iltapäivällä lähdin lasten kanssa saviolle katsastamaan mutsin ja faijan remonttia ja siellä homma etenee mukavaa vauhtia. vaille neljä oltiin lääkärikeskuksella. vähän jänskätti lääkärille meno, mitä se mun tilasta tuumaa.. no tuloksena reissusta oli sitten se, että mulla on sitten maanantaista keskiviikkoon saikkua. lääkärisetä sanoi mulla olevan vielä aivan turvoksissa nenä - siis tuolta sisäpuolelta ja ääni on niin käheä, että täytyy vielä kotosalla sitä parannella. olis niinkun toi yskimiskielto :) just joo ja toinen lääkäri määrää punakolmioista yskänlääkettä mun kovaan yskään :) sanoikin, että vissii helpommin sanottu kun tehty?!? niinpä. sanoi lääkäri, että jos torstaina on vielä ääni tämmöinen, soitto riittää ja voin olla sen torstainkin töistä pois. toivottavasti tämä tästä kuitenkin nyt paranee! varapomokin sanoi, että sillä oli kokemusta että viikon verran pitäs olla meidän työstä pois jos ääni on käheä.. kattoo ny kuinka käy..

lääkärin jälkeen mentiin annin luona käymään. katsottiin sitä boleromallia ja otettiin vähän mittoja :) sitten annin virkkuukoukku alkoikin samantien laulaa, ihanaa kun joku osaa! ella tykkäsi taas kovasti leikkiä kissan kanssa. ja leevi leikki esan legoilla :)

lapset heitin sitten annin jälkeen kotiin leikkimään ja menin itse käymään ahjon kaupassa ruokaostoksilla. murut olikin sitten käyneet jo suihkussa kun mä kotiuduin ja laitoinkin sitten heti iltapalan pöytään. janne nippasi tänään leeviltä toisen hampaan irti, se kun oli enää vaan hitusen kiinni :) poika oli niin onnellinen katsellessaan rasiassa olevaa hammastaan! sanoi ettei se haltija toivottavasti vie rasiaa tyynyn alta, että ottas vaan hampaan.. mä siihen, että eihän se sitä rasiaa jaksa kantaa kun on niin pikkuruinen :) täytyy muistaa hoitaa ne haltijan tehtävät sitten.. ;) lapset simahtivat unille aivan samantien kun päänsä tyynyihin laittoivat kasin jälkeen.

nyt aattelin vähän kokeilla josko sais neulahuovutuksella tehtyä vähän kukkakuvioo mun ruskeaan kaulaliinaan :) kello on jo 23:00, mutt amä haluaisan vielä katsoa nauhalta strömsön, janne kyllä katsoo formuloita, pah!

10/18/2007

torstai iltaa viedään jo taas :)

jaksoinkin vielä palata uudelleen tämän päivän aikana :) juu päivä meni töissä tosi nopeasti! välillä yskitti niin että oksennus meinasi tulla... yöks. leevi huuteli ja vilkutteli mulle tuon tuosta ja ella kävi halimassa <3

lähdettiin päiväkodilta suoraan kepalle. hän lupasi katsoa lapsia sen aikaa kun mä käyn ostaa sen häälahjan ja annille jotain "emännäntuliasta" lauantain karkottajaisiin. pentikiltä löysin ihanan lyhdyn ja kortin hääparille ja tian verannasta annille löytyi söpö kattoon riippumaan laitattava tuikkujuttu. ruokakaupassa kävin ja ostin myös mustaa ja ruskeaa lankaa, josta anni virkkaa mulle niitä boleroita :)

lapset olivat herkutelleet mummin luona lettusia ja mullekin oli jäänyt muutama. join pikaisesti kahvin ja sitten lähdettiin kotiin. ella oli toivonut kaupasta danoninoja ja mä olin ne prisma reissulla unohtanut, joten kurvasin savion kaupan kautta juoksujalkaa niitä hakemassa :) sitten kotiin ruoan lämmitykseen ja pyykkikone päälle. syötiin lasten kanssa myöhäinen päivällinen yhdistettynä iltapalaan.

nyt kello on puoli kymmpi ja molemmat vielä tuolla äsngyissään huutelee.. toivottaavsti pian rauhoittuvat, onneksi huomenna on iltapäivystykseen eli kymppiin meno niin saavat aamulla nukkua.

mulla on tossa teekuppi odottamassa ja taidan käpertyä sohvalle. kurkku on nyt illasta alkanut oikkuilla.. josko se tolla lämpöisellä tokenisi. huomiseen!

torstai huomenta :)

yö meni vähän yskiessä ja kurkusta irtosi jotakin.. :/ nyt olen tässä aamupuuhien lomassa lipitellyt tiikerin päiväunta ja kurkku tuntuu paremmalta, yskiminen vaan ottaa tuonne jonnekin.. kello on nyt puoli seiska ja janne tekee lähtöä töihin, lapset vielä nukkuu ja mulla jauheliha paistuu hellalla..

eiline ilta olikin mun osalta virtaa täysi, ja kun sitä kerran oli niin olihan se hyödynnettävä :) mun vanhemmat tulivat siis viiden hujakoilla kylään. oltiin just syöty. mä nakitin äiteen heti hommiin; vietiin korillinen paperiroskaa roskikselle, takapihalta saavillinen puutarhajätettä roskiin sekä jätesäkillinen kuivuneita oksia sinne myös, saavi käytiin asettelemassa pumppusuihkun päälle talvisuojaksi.. nyt on nuokin hommat tehty, jotka odottivat tekijäänsä jo jonkin aikaa :)

lapset kävivät vähän kierroksilla kun mummi ja ukki oli kylässä :) leevi halusi näyttää painiotteita mun kanssa ja mut selätettiin 6-0 :) ella oli aivan mahdoton, riekkui ja rymysi, ei kuunnellut ei totellut.. eli tyypillistä pimulle kun jää päiväunet väliin :) kyllähän ne taas iltapäivästä siellä sängyissään kävivät rauhoittumassa ja leevi siellä hienosti lueskelikin hissukseen, mutta tämä tyttö pitäis pultata sänkyyn, jotta hän siellä paikallaan pysyis :) meikäläisen äänijänteet olivat taas eilen koetuksella muutamaan kertaan ja uhkaus, lahjonta ja kiristys oli päivän motto :) vitsi vie kun leikkivät välillä niin kivasti ja yks kaks on hirvee riita päällä ja mä kun en aina jaksa kivuta ylös vaan huuudan ja mesoa täällä alhaalla, niin kauan kunnes huomaan ettei siitä ollut taas mitään hyötyä ja ylös on kuitenkin kivuttava :) ja että se ärsyttää kun kaikki tavarat pitää ainakin sitten siinä hösellysvaiheessa (kun olis hyvä mennä unille, mutta kun ei enää päikkärit maittais, mut leikkikään ei sillä hetkellä oikein suju..+kyllä sitä on sitten muutenkin) repii lattioille! meikä saarnaa siellä, että KERÄTKÄÄ entiset pois kun aloitatte uutta, tai mä tuuun sit jätesäkinkaa... uhkaus, lahjonta, kiristys :) ehkä ne sen joskus muistaa :)

no kun mun vanhemmat sitten puoli kasin aikaan lähtivät niin lapset rauhoittuivat onneksi vielä leikkeihin. mun olis niin tehny mieli ruveta jumppaamaan tunniksi, mutta janne kielsi ehdottomasta! no kai mää sen tajuun ettei heti piä alkaa rehkii ku on ollu kipee.. höh. no tartuin sit pölyrättiin ja pyyhin koko huushollin, sen perään luuttusin lattiat ja pesin vessat, ja kukatkin kastelin, kun äitee väitti ettei ne ole ainakaan kuukauteen nähneet vettä :) vitsi, että oli tehokas olo ;)

lapset simahtivat aikasta hyvin ysin jälkeen unille ja mä painuin jannen perässä vasta vaille kaksitoista, kun olis vieläkin ollu virtasta jäljellä! sitten vaan pyörin ja hyörin aikani ennen kun uni vihdoin voitti..

leevi oli muuten eilen aamulla ihan ihmeissään, kun hammaskeiju oli tuonut tyynyn alle kaksi rahaa ja karkkiaskin, ja oli keijulta jäänyt perään vielä tähtisadettakin!! :D poika tuumasi heti että täytyy soittaa isille! ja kun isi ei vastannut niin piti soittaa mummille :) illalla poika kirjoitti lapun; hammas meni vahingossa masuun t. leevi :D ja se olikin kumaa kun lapun tilalla oli nämä kaikki yllärit :) suloinen <3

tästä se lähtee taas päivä käyntiin. toivottavasti tauti on nyt voitettu. illalla pitäs käydä pentikillä katsoo häälahja ja annille jotakin viemistä, kun sillä on lauantaina tyttöjen ilta, kaamoksen karkottajaiset ;) menen sinne autolla niiden jannen kaverin häiden jälkeen, tai yritetään päästä kuuden aikaan sieltä livahtamaan, jotta mä pääsen karkottajaisiin :)

mukavaa päivää! palailen ehkä illasta.

10/17/2007

energia palaa tähän mammaan :)

juup, keskiviikkoa viedään ja ollaan jo tän sairastamisen kanssa voiton puolella; ellalla ei ole ollut kuumetta enää tänään eikä eilenkään ja munkin olo on jo niin hyvä, että huomenna työt kutsuu. eilen mulla oli vielä aivan kamala olo; kurkku oli jo parempi, mutta päivällä alkoi aivan hirvee jysäri päässä ja niska meni niin jumiin etten saanu sitä taivutettua alas enkä sivuille :( välillä oli taas parempi olo ja sit taas alkoi päätä jomottaa ja niska tuntui oudolta aina takaraivosta saakka :( höh.

maanantai iltana unille meno venyikin yhteen, kun rupesin laittamaan valokuvia kansioon, josta sitten siirretään ne fotonettiin, tänään jatkoin sit hommaa kun sain uudet kuvat kamerasta koneelle ja nyt niitä kuvia on menossa kehitykseen n 650 kpl :) viime helmikuulta lähtien..

eilinen päivä meni ihan löhötessä ja torkkuessa, vähän jotain pyykki- ja tiskihommaa sain tehtyä, mutta heti veti veteläksi.
iltapäivällä, kun lapset söivät niin leeville kävi "hauska" juttu; kesken syönnin se huusi mulle, että onko sillä kaikki hampaat tallella!?! mä nauroin ja menin katsoo; "no, ei oo" sanoin. leevi alkoi itkemään ja sanoi nielleensä sen hampaan ruoan mukana! mä yritin lohduttaa, että ei se haittaa, se tulee sit kakin mukana masusta pois. poika oli kuitenkin tosi surullinen : (
mua harmitti toisen puolesta. poika piristyi hieman, kun mä otin kuvia sen harvahampaista :)

janne ja leevi lähtivät viiden jälkeen painiin ja kävivät matkalla saviolla kuvaamassa meidän vanhat kaksostenrattaat, en kun on huutonetissä myynnissä, ja joku oli kuvia kaipaillut lisää.. me jäätiin ellan kanssa kotiin ja käperryttiin sohvalle viltin alle lastenohjelmia katsomaan. myöhemmin ella meni huoneeseensa piirtämään ja mä löhöilin sohvalla. kohta tyttö tuli alakertaan ja sulkeutui vessaan. mä menin oven taakse ja maanittelin tyttöä avaamaan lukon. sanoin että äiti pissii kohta pöksyyn ja ovi avautui heti :) tytön naama, kädet ja jalat olivat aivan mustassa tussissa :) ja raukka oli yrittänyt niitä saippualla pestä. ihmettelin ja kummastelin, että kuinka sä olet nyt tällästä menny tekemään :) " no kun mikalla ja susannallakin on näin, ne on piirtäny" :D oli siinä naurussa pidättäminen.
leevillä oli menny painissa tositositositosi hyvin taas :) vaikka ensin poika pistikin kotona hiukan hanttiin ja olisi ennemmin jääny kotiin..

tänään olen ollu jo paljon energisempi, johan sitä tuli muutama päivä löhöiltyäkin :) löhöilin nytkin kyllä puoleen päivään, mutta sitten ryhdistäydyin ja pesin jääkaapin ja mikron, tartuin imuriin ja imuroin koko huushollin :) saa nähä innostunko pölyjä pyyhkimään, pyykkihommaa olisi ainakin..

viiden aikaan mun äitee on tulossa kylään, joten sitä odotellaan..

10/15/2007

kolme kotipäivää tiedossa..

juu, viime yö olikin sitten melko kamala; mulla oli hirvee tärinä kun menin sänkyyn, vaikka siis mulla oli päällä flanelliyökkäri+kaksi NASAN täkkiä (:D)+villasukat oli palelu silti hirveetä, ja kurkkua särki :( yöllä heräsin moneen kertaan siihen, että päässä oli hirvee jysäri ja niska ja alaselkä oli aivan hirveen kipeet :( aamulla mittasin päälle 38 kuumeen. onneksi ella oli jo paremmassa kunnossa.

siinä sitten hyvin rauhassa puettiin lasten kanssa päälle ja petailtiin petit. annoin lapsille aamupalaa ja soittelin lasten ryhmiin ja kerroin kuulumisia. puoli kympin aikaan lähdettiin lääkärille. pylkkänen sanoi meillä molemmilla olevan varmaan sama tauti menossa; viruksen aiheuttama pöpö, kurkku molemmilla punoittaa, ella pipin näköinen silmistä ja nenussa räkää.. määräsi ellan kolmeksi päiväksi lepäämään vaikka nyt olikin jo suht pirteä tyttönen, mutta ei selvästikään vielä ihan kunnossa. minäkin saan sitten rauhassa sairastaa tytön saikulla :) kävin antamassa samalla siinä labrassa työterveyshoitajan määräämän nielunäytteen, jotta selviää ettei mulla vaan ole sitä angiinaa - pikatesti oli ainakin nega, joten huomenna selviää lisää. pomolle soittelin sitten ja se toivotteli paranemisia ja sanoi että jos ke mulla vielä huono olo itselläni niin riittää, että hänelle soitan ja kerron niin saan olla loppuviikon pois, nythän mä oon ellan pipin takia kotona. kehoitti mua tuomaan leevi hoitoon, mutta en mää.. :)

sonjalla käytiin juomassa kahvit ja sitten painuttiin kotiin lepäilemään. yhdestä vaille neljän torkuinkin sängyssä ja ellakin nukahti viekkuuni viimein pitkän tahtojen taistelun jälkeen :) leevin jouduin ajamaan omaan sänkyyn, kun ei hiljentynyt siinä viekussa eikä vissii sit nukkunut päikkäreitä vaan lueskeli legolehtiään.. neljän aikaan oli ruvettava laittamaan vähän ruokaa, lapsiparat olivat jo ihan nälissään.

mä vaan loikoilin koko illan sohvalla, katsoin telkkaa ja nukuin välillä, olipa ihanaa! :) ja kun vielä ihan hyvällä omalla tunnolla sai vaan olla!! en olekaan aikoihin tuollalailla ottanut lunkisti ;) teki terää!! janne hoiti iltapesut ja mä sitten laitoin lapsille iltapalaa ja luin iltasadun Pikku Pegasoksesta, lapset tykkää noista runoista niin! ja sitten painuin takaisin sohvalle :)

nyt taidan mennä sänkyyn vällyjen väliin :) olo on jo hiukan parempi.

tänään tuli muuten iloinen ylläri postissa; palkkanauha, oli vähän lisää liksaa rapsahtanut ;)

10/14/2007

sunnuntai; ella pipinä, kyläilyä ja jumppaa

aamulla herättiin leevin kanssa vaille kasi. leevi katseli ohjelmia ja mä painuin aamutouhuihin pirteänä :) ella heräili puoli ysi ja oli jotenkin tööt :( ei tytölle maistunut edes aamupala. leevi söi, mä laittauduin ja sitten pukeuduttiin. lähdettiin vaille kymppi kepa-mummille. siellä olivat myös maikku ja taisto, toivat puukuormaa. leevi painui tietsikalle palaamaan pelipäivänsä ja mä menin mittaamaan ellan kuumeen, 38.8 :( tyttö vaan pötkötteli. mä join monta kuppia kahvia ja ihastelin mummin tuunaamia mekkoja. tosi kivat niistä tuli pitseineen :)

jannelle soittelin mummilta, että teatteri jääkin sitten tältä kerralta väliin :( lupasin kuitenkin lapsille, että varaan lippuja muutaman viikon päähän ja ehkä marraskuullekin, kun menee niin monta kivan tuntuista näytelmää :) leevi oli tosi surullinen, mutta piristyi kun näytin teatterin sivuja netistä. janne varasi netin kautta ellalle huomisaamuksi lääkärin, kun tyttö on valitellu vähän kurkkuaankin.. meillä kun on töissä angiinaa liikkellä..

mummilta mentiin lasten kanssa kotiin. siellä olikin isi jo ruoan teko hommissa :) mä menin laittamaan pyykkejä ja oli ihanaa kun pääsi valmiiseen pöytään ja keittiönkin oli janne siivonnut niin hienosti! tosi hyvää ruokaa oli janne tehnyt; kunnon maksapihvejä, pekoniviherpippurikastikkeessa ja riisiä, oli tosi hyvää, nam! :P

ruoan jälkeen pojat lähtivät ulos metsään seikkailemaan ja me jäätiin ellan kanssa kotiin. mä otin torkut ja ella katseli frööbeleitä. kun janne ja leevi palasivat mä lähdin leevin kanssa sonjalle kylään. samalla reissulla käytiin katsomassa mikä tilanne mutsin ja faijan remontissa on meneillään... huh, sanoin, että onneksi me ei rakenneta! :)

sonjalta tultiin kotiin ja mä viestittelin pomolle ja duunikaverille, etten tule ainakaan huomenna töihin. seiskan jälkeen huomasin, että viilit oli kaapista loppunu ja mun teki niin kovasti sitä mieli, joten otin leevin mukaan ja lähdettiin kauppaan. matkalla käytiin myös vankilalla kokeilemassa mun sormikkaita, jotta marja voi jatkaa hommia, kivat tulee! tätini anni lupasi muuten eilen virkata mulle reiällisen boleron, ja väri on tietty tummanruskea :D

kotona leevi meni itsekseen suihkuun ja mä rupesin jumppaamaan; vedin telkan tän päivän haasteellisen lihaskuntojumpan sekä lihaskuntotreenin painoilla ja kyllä tuntu :D tunnin verran huhkin olkkarissa ja ysiltä olikin kiire jo lapsille laittaa iltapalaa. ne leikki tosi kivasti yläkerrassa, on ella sen verran pipi ettei oikein jaksa riehaantua, nyt illasta oli 38 kuumetta..

nyt kello on kohta kymppi. janne katsoo ömeisingreissiä ja lapset ovat simahtaneet untenmaille. mulla rupes tossa äsken jumpan aikana kurkkua särkee ja pahenee koko ajan :( hitsi, mä en haluu sitä pirun kipeetä angiinaa... katsoiskohan tuo pylkkänenlääkäri huomenna munkin kurkun :)

nyt viilin ja myslin kimppuun :P se on morot!

10/13/2007

lauantai iltaa viedään!

olipas ihanaa aamulla, kun sai nukkua!! :) leevi huuteli kasin jälkeen ja kävin nappaamassa telkan sille päälle. vaille ysi kömmin pojan viekkuun torkkumaan ja ysiltä noustiin aamupalalle. ella ja janne nousivat vasta puoli kympin aikaan, ellakin veteli sellaset 12 tuntia yöunta :)

aamupuuhia oli sitten siinä ja yhdenstoista aikaan lähdettiin vankilalle. marja oli tehnyt tosi namia kaalipataa, lapsille ei vaan oikein maistunut :P musta se oli hyvää! kahviteltiin ja sit me lähdettiin jannen kanssa kauppaan. lapset jäivät mummua viihdyttämään :) mä ostin prismasta kaksi lankakerää, marja lupasi tehdä mulle kahdet "sormikkaat ilman sormia", mikäniidennimetnytolikaan :)

janne haluaa tehdä meille aina sunnuntaisin ruoan ja se niitä tykötarpeita osteli :) sopii mulle! sanoin että muistaa kans että siihen kuuluu sit myös keittiön siivous ja sillee ;)

kaupasta mentiin hakee lapset ja lähdettiin kotiin. leevillä ja ellalla meni hiukan taas lujaa ja vaihdettiin sit vaan toppapuvut päälle ja passitin muksut ulos! itse menin terassille pian perässä istuttamaan syysistutukset :) oli ihana tonkia mullassa ja mieli oli hyvä kun sai homman tehtyä ennen kun kukat kuolee tuohon terassille pusseihin.. toivottavasti ovat ilonamme koko talven :)

tunnin verran oltiin ulkona, ella kävi pikku puistossa leikkimässä. sitten mentiin sisälle ja lapset menivät yläkertaan leikkimään ja "rauhoittumaan" kun meno vaan yltyi, janne passitti leevin sänkyyn lukemaan ja mä menin ellan viekkuun sen sänkyyn rauhoittelemaan tyttöä. puolisen tuntia pötköteltiin, mutta eihän se uni tytölle tullut, mulle kyllä olis voinu :)

alkuillasta, siinä viiden korvilla lähdettiin annin synttäreille. leevi leikki siellä esan (+40 v.) hurjan isoilla lego autoilla :D vähän oli poika innoissaan! ella touhusi kissan kanssa ja härnäsi sitä leluilla :) mä mietin äidin, mummin ja annanin kanssa äitille sopivaa tatskakuvaa ;)

kasilta oltiin kotona. janne nappasi saunan päälle ja mä vedin tunnin telkkajumppaa; lihaskuntoa ja keskivartalotreeniä :) sen jälkeen oloikin ihana painua saunaan. lapset vaan kävivät vähän ylikierroksilla taas... juteltiinkin lasten kanssa monet kerrat kuinka on inhottavaa olla aina huutamassa ja kiukkuamassa :( hetken ne sen muistaa ja sitten taas.. simahtivat kyllä molemmat samantien päästyään iltapalan jälkeen sänkyyn! toivotaan että huominen on vähemmän kiukukas ja meiltä löytys taas vähän enemmän pinnaa :)

10/12/2007

pomolta mukava uutinen :) ja viittomiakin alettiin tänään töissä treenata

lapset nukkuivat yön hyvin. mä säikahdin puolen yön aikaan pesukonetta, kun se lykkäsi linkouksen päälle; pomppasin sängystä ja sopersin jannelle, että mikä tuo ääni on, mikä tuo ääni on?!? hittolainen kun sydän heitti ylimääräisiä kierroksia :) aamulla uni maistui hyvälle puoli kuuteen saakka..

ennen töihin lähtöä oli kotihommia ja sain jopa kämpänkin imuroitua kokonaan. kasin aikaan lähdettiin lasten kanssa päiväkodille. mä yritin töissä tehdä yhden koulutuksen välitehtävää, mutta tuntui että aivot on ihan offilla eikä fiksuja tullut mieleen :) maanantaina on koulutuksen toinen kerta ja ehkä täytyy vielä silloin aamulla jotakin miettiä.. iltapäivästä duunikaveri (ent. viittomakielen tulkki) piti meidän ryhmän aikuisille viittomien kurssia :) tosi kivaa! tuli sellainen hinku oppia lisää ja päästä heti käyttämään noita tukiviittomia!
pomo pyysi mut iltapäivällä huoneeseensa ja sanoi nyt olevan taas se aika vuodesta, että voi kannustusrahaa työntekijöille suositella ja mä olisin yksi jolle hän tuota meinaa :D eihän se järin suuri summa ole, mutta jo tuo, että pomo tykkää työstäni niin on TOSI suuri juttu :D lämmitti mieltä!

töistä mentiin lasten kanssa sonjalle. mua alkoi taas siinä sohvalla ramasemaan ja otin pikku torkut. sitten kahviteltiin. leevi ja ella katsoivat pikku kakkosen ja leevi tykkäsi kun seuraavaksi tuli "oikea kysymys" :) se on nyt sen lemppari ohjelma, yksi niistä :)

kotona olikin sitten pölyjen pyyhintää edessä.. välillä suihkutin lapset ja janne huolehti iltapalat. nyt ovat molemmat sängyissä ja ella taisi nukahtaa. leevi vielä huutelee. kello on nyt puoli kymppi ja pitäs vielä käydä yläkerran vessaa pyyhkimässä ja vaatteet katsoa huomiseksi..

jätän ne messut huomenna sit väliin, kun ei suski ole kotosalla enkä taida jaksaa pelkkien messujen takia tuntia körötellä edes takas.. just katselin netistä, että naisten joulumessut on joulukuun alussa vanhassa satamassa ja sinne on sit päästävä :)
huomenna olikin muutenkin niin paljon hommaa; aamupäivästä mennään ehkä vankilalle, kun ei olla pitkään aikaan sinne ehditty, sit pitäs syysistutukset istuttaa ennen kun ne jäätyy purkkeihin, annin synttäreille mennään alkuillasta ja ehkä sitten vielä myöhemmin hennalla käydään kyläilemässä.. menoa siis riittää :) sunnuntaina onkin sitten se ihana Sampo teatterin "musiikkia matkalaukussa" - nukketeatteri, ihanaa! jospa sieltä löytys jotakin kivaa matskua töihin.. :)

nyt täytyy käydä jutskaa leevin kanssa.. huomiseen iltaan taas!

10/11/2007

"olisitte nähneet pomon ilmeen kun sanoin, että mun mahassa on vauva"

kaikki nukkuivat yön hyvin, kiitos siitä! silti mua aamulla väsytti melkoisesti, tai ei silloin kun kello soi puoli viisi, mutta tunti siitä niin mun oli pakko mennä puoleksi tunniksi sohvalle nukkumaan. onneksi se puoli tuntinen auttoi ja sain päivän käyntiin kun vielä keitin puoli litraa kahvetta :) leeviä ja ellaakin väsytti kovin ja sain muutamaan kertaan maanitella niitä sängyistä ylös..

lähdettiin kaikki jannen kyydillä päiväkodille seiskan aikaan. leevin ryhmässä oli vanhempain aamukahvit ja mentiin sinne koko perhe :) lapset tykkäsi ja leevi oli myöhemmin sanonutkin kun kysyttiin, että mikä oli aamupalalla kaikista kivointa; "se kun äiti ja isi tuli" <3 ella lohkaisi pomolleni "mikä tuolla sun masussa on?!?" janne oli ihan että "no kiva juttu tyttö, suu kiinni! " :) pomo nauroi, että ohan läskiä vaan :) mä lohdutin sit, että ei toi mitään, mun masussa on vauva!! sadasosa sekuntin pomon ilme oli, että HÄ?! sit mä lisäsin niin että ella sanoo siellä olevan :)

mä kuuntelin useaan kertaan päivällä, kun ella kiukkusi ja laittoi naisille vastaan ;) se on kyllä eilis illasta saakka ollu tosi pippurinen.. toivotaan vaan ettei pipiksi ole tulossa.. kiukkusi pissille menosta ennen ulkoilua, huusi ja heittäytyi lattialle, ei olis halunnu vessaan.. toinen kerta oli kuulema tyttö saanut raivarit unille mennessään, kun kuvitteli, että isi tulee hakemaan heti ruokailun jälkeen :( oli kuulema aivan kauhuissaan huutanut kun olivat sitä nukkariin vieneet, että " ei nukkumaan kun isi hakee!!" voi toista, oli ymmärtäny väärin, isin oli tarkotus tulla vasta puoli viiden aikaan..
sit duunikaveri kertoi kuinka ella olis halunnu laittaa ulos naulakossa roikkuneen hennan ostaman benettonin toppatakin :D tultiin vaan se päällä hoitoon kun kaikki muut kamat oli jo siellä valmiina ja tietty se hienous olis pitäny saada pihaleikkeihin ;) huh, ovat olleet helisemässä tytsyn kanssa :) vaikka kyllä ellan lto sanoi tänään keskustelussa, että aivan hirmuisen ihana lapsi, kiltti ja suloinen tyttö, ei kiukkua hoidossa... juu saavatpahan nähdä :)

päiväkodilta lähdettiin puoli viiden aikaan. tai janne haki lapset ja mä lähdin toyotalla keskustaan. kävin tiimarista hakemassa hattumatskuja ja suuntasin sitten vauhdilla lindexille katsomaan itselleni siistiä talvitakkia, ja löysinkin sellaisen :D eikä maksanut kun 100 e... huih! hirmuisen hintainen, mutta kyllä se oli ihanakin :) janne kiitteli... mutta eihän se voi ymmärtää etten voi käydä "asioilla" samalla takilla kun jolla seison pk:n pihalla ;)

kotona kävin laittamassa lapsille ja itselleni ruokaa. siellä lapset katselivat leevin huoneessa lastenohjelmia. tein vähän hommia ja syötiin. sitten lähdettiinkiin prismasta ostamaan leeville uudet talvikengät, eikä nekään maksaneet ku 70 e... onneksi ellalle meni leevin vanhat viikingit ja tyttö otti ne ilolla vastaan ja peilaili niiden kanssa eteisessä :)

mukavaa kun huomenna on perjantai! :) vähän pitäs huomenna siivoilla..

mietin tässä, että lähdenkö lauantaina hämeenlinnan kätevä messuille vai en..?! siinäpä pulma :)

10/10/2007

voimalla seitsemän miehen :)

juup.. viime yö meni risaseksi :( leevi valvoi vielä yhentoista aikaa, kun me mentiin jannenkaa nukkumaan ja mä kaappasin pojan kainaloon ja mentiin isin veikkuun :) poika hyöri ja pyöri vielä puolenyön aikaan eikä kuulema tienny missä asennossa alkais nukkumaan :) mulla kello soi 04:30 joten pienesti väsytti..


töissä oli aamulla se meidän aleksis kivi -spektaakkeli ja hienosti meni :) oli meininkiä ja äijä asennetta ;) duunikaveri sanoi tarkkailleensa leeviä ja pojalla oli ollut hauskaa, kun mun soolo osuus oli vauhdissa :) ellan katseen kohtasin kesken esityksen ja tyttö hihkui paikallaan :)


livahdettiin lasten kanssa päiväkodilta vaille kaksi vaikka työpäivää olis ollu vielä hetki jäljellä. mentiin ensin pentikille hakemaan ne joululahjajutut ja sitten ruokakaupan kautta mummi hakemaan annilta. kepalla kahviteltiin ja syötiin vähän välipalaa. mua alkoi ihan hirveesti väsyttää ja mummi patisti mut taas makkariin sänkyyn nukkumaan :) mummi oli tehnyt mun mekkoja urakalla ja nyt sain jo muutamat kotiin. yks mun pitäs käsin ommella itse.. hui! :)

vaille kuusi ajettiin janne toiveesta mäkkärin kautta kotiin. syötiin ja lapset menivät yläkertaan leikkimän. mä puuhastelin vaatejuttuja ja pyykkejä.. seiskan aikaa käytin lapset suihkussa ja valmistauduin lenkille :) miia lähti mun seuraksi ja vitsi mikä vauhti meillä oli!! miia pitkä koipisena paineli sellaista kyytiä ja mä tulin perässä jalat viuhtoen tuhatta ja sataa :) hiki virtasi kun kotio pääsi, lenkkiä tehtiin muutama minuutti vajaa 1½ tuntia ja olo oli tosi hyvä taas :D

leeville ja ellalle pääsin lukemaan heti satua ja lapset kävivät tosi kiltisti nukkumaan :) ne on jotenkin ollu lutusia muutamat päivät<3 tai siis kyllähän ne on välillä koetelleet ja kiukutelleet, mutta mun hermo on kestäny taas paljon paremmin, olen ollu rakentava ja "aikuinen", ihanaa kun näitäkin hetkiä tulee ajoittain ;)

10/09/2007

hammaskeijulla pitää kohta kiirettä :)

aamu alkoi mulla puoli kuusi, tai vähän vaille, kun ensin leevi huuteli ja halusi viereen. ja sit juuri kun pääsin takaisin vällyjen alle, ella huuteli pissihätää.. kummatkin nukahtivat samantien uudestaan, mutta mä päätin nousta, kello soi kuitenkin kohta..

iltapäivystykseen oli meno, eli kymppiin, mutta meidän piti kuitenkin lähteä jo vaille ysi kun leevillä on aina tiistaisin kannelmuskari 09:15 :) aamulla ehti kuitenkin tehdä kaikenlaista kotihommaa; tiskejä, pyykkejä.. töissä ehti sitten aamun aloitella rauhassa juoruten :)
päivä meni töissä nopeesti; oli palaveria ja seitsemän veljestä treeniä :) pikku nasut olivat innoissaan, kun laitoin niille iltapäivällä suuret paprut nenujen alle ja ruittasin niille sormivärejä! siihen sitten kädet vaan pensseleiksi ja ai että kun oli ihanaa se sottaaminen :D vähän oli penkit ja vaatteet uudessa värissä, mutta sou - pesukone on keksitty :)

janne haki leevin puoli viiden aikaan ja pojat lähti painiin. meiltä loppui päivä jo vaille viisi, kun vikat lapset haettiin :) mentiin ellan kanssa vaihtamaan ensin vaatteet ja sit kahvihuoneeseen, jossa annoin ellalle näkkäriä ja maitoa, itse siistyidyin. viiden aikaan lähdettiin ajelemaan duunikaverille tinttu kutsuille. ensin käytiin maikku-mummille viemässä koulutehtävä. siellä oli kovin tyhjää, kun remppa etenee ja nyt on kämppä tyhjennetty ja huomenna alkaa seinien purku :)

hannelella oli oikein mukavaa :) hatut oli ihania, mutta en ostanut mitään, koska mähän just viime keväänä ostin mulle ja lapsille kivat hatut. se esittelijä muisti, että mun hatusta puuttuu yhä hahmo, paukku :) ja lupasi toimittaa sen pika pikaa! tulis äkkiä pakkaset ;) ella oli niin kiltti tyttö koko kyläilyn ajan, lauleskeli ja soitteli kitaraa :) mun tekemiä hattuja kehuttiin kovasti :) siellä kun on hannelella yksi ja sitä ihailivat ja sit hannelen äiti sanoi, että sinäkö niitä hattuja teet - ne on aivan ihania!

puoli kasi lähdettiin kotiinpäin ajelemaan. pojat olivat jo kotona. ellan vein suihkuun ja sitten laittelin huomisia vaatteita ja näytelmä-kuteita ja rekvisiittaa valmiiksi. kello on nyt vaille kymppi ja lapset ovat sängyissään hiljentyneet. leeville kun kävin sanomassa kauniit unet ja kysyin, kuinka hammas jakselee.. selvisi että viereinenkin hammas heiluu! voi juku, pianhan sulta tippuu kaikki, naurettiin leevin kanssa :D milläs sä sit syöt?!

nyt pitää mennä katsoo pöytäteatterikamoja ja jos sais ukkoja tehtyä vähän, jotta pääsis nasuille esittämään jotain niillä :)

www.tinttu.com

10/08/2007

hammaspesulla SUURI Yllätys ja äiti oli taas kyynelissä :)

juu tosiaan, aamulla mentiin lasten kanssa hampipesulle ja siellä sitten leevi kiljaisi kun harjailin sen hampaita. on se jo jonkun aikaa valittanut, että vähän sattuu kun pestään, mutta nyt sitten niinku havahduin ja siellähän sitten hammas heilui, alhaalla edessä!! siis eka hammas joka heiluu! mä menin aivan sekaisin, ja kyynelsilmin selitin pojalle, että se nyt on sitten sen merkki että kohta menet eskariin ;( yhyy! vastahan sille ekat hampaat suuhun putkahti.. ja nyt ne tippuu pois! täytynee varata kaappiin hammaskeijun yllätyksiä ja hilettä, jota keijulta sitten vahingossa tyynyn alle jää... ihanaa! leevi ja ella niin kovasti innoissaan juttelivat keijusta ja kertoivat yhteen ääneen miltä se näyttää :)


töissä oli keskiviikoisen Aleksis Kivi esityksen treenit ja meikästä tuli Lauri :) juu oskareita varmaan taas satelee ;) treeneistä pingoin vauhdilla autolla kirjastolle koulutukseen, jonka aiheena oli lapsen ja vanhemman välinen varhainen vuorovaikutus. tosi mielenkiintoinen oli luento ja kahvi ja piirakka maistui välissä hyvältä. kirjastoon palautin siinä kahvittelun lomassa lasten videoita ja kirjoja ja lainasin ellalle uudelleen Tao taon, se niin tykkää siitä!


leevi on tämän viikon Viikon Kengu ja sen kuva+haastattelu on siellä pk:ssa ryhmän seinällä :) sattui niin sopivasti tuo juttu tän hammasjutun lisäksi. leevin vastauksia on mm. lempilelu; pikkulegot, millä leikit kotona mieluiten; pikkulegot, entä päiväkodissa; majaleikit, uno-peli, onko lemmikkejä; ei, mutta kisaan ja koiran haluaisin, mutta ne söis sit mun pikkulegot :), missä asut; "kakkosessa" aika lähellä päiväkotia, mitä haluaisit vielä sanoa; että nyt kun muutettiin uuteen kotiin niin on kivempaa kun vanhassa :) että tälläisiä :) leevi esitteli hammastaan ylpeänä pitkin käytäviä. ja ella oli saanut kaverin päästä huuleensa ja sitä oli tullut vähän verta, ja sitäkin piti esitellä siellä ja täällä.


työkaverit potkivat mut koulutuksen jälkeen töistä pois puoli neljän aikaan vaikka päivä olis ollu puoli viiteen :) hain lapset ja lähdettiin keskustaan; käytiin tyykipuodissa ostamassa mulle kolmella kympillä erilaisia pitsejä, mummi lupasi tuunata mun mekkoja vähän niillä pitseillä, helmoihin, ja yksi tunika saa pitsikoristeet helmaan ja rintojen alle leikkaussaumaan :) kivat niistä tulee ja saa uutta ilmettä :) lapset leikkivät odotellessaan edessä olevassa puistossa. kangaskaupasta mentiin pentikille ja mä varasin sieltä joululahjoja :) kekkasin kivan pienen lahjaidean sukulaisille ja osan lahjasta haen tuolta pentikiltä ;) onpahan nekin sit hankittu hyvissä ajoin :) ja kun mä en tykkää ostaa mitään suurta vaan joku pieni, mieluummin jotain itse väkerrettyä sen olla pitää... :)


kaupoilta mentiin kepalle viemään ne hameet ja pitsit, lapset kastsoivat lastenohjelmat ja syötiin, kahviteltiin ja mä sain mummin korjaamat paidat jo kotiin. se on kiva kun jollakin toi ompelu sujuu :)

kotona laitoin lapsille ruokaa ja huomiset vaatteet ja leevin kamat valmiiksi. leevillä on huomenna kannel- ja painipäivä. puoli kais lähdin tehokiinteytykseen :) oli muuten aivan Hirmuisen Rankka Treeni!! nyt alkaa tuntumaan siltä kun pitääkin :D reidet, peppu ja vatsa saivat kyytiä tänään oikein urakalla :)

vaille ysi tulin kotiin ja täällä olikin tilanne päällä :) ella oli juuri röyhtässy ruoat leevin telkkapöydälle ja kaivanut vessan roskista "leikkijuustoa" (? ei selvinnyt mitä oli sit oikeesti ollu) ja pistellyt poskeensa :/ hyi helkkari! onneksi en ollu mitään myrkyllistä tuonne laittanut.. yöks kuitenkin! mä menin ellan kanssa menin juttelemaan vessaan ja leevi meni tekemään jalkatreeniä kiertäen oman huoneensa mattoa :) se tekee nuo treenit jo tosi hyvin ja muistaa ne itse jos me meinataan unohtaa, ne kun pitää joka ilta tehdä, jotta nilkka saadaan ojennukseen ja jalan lihakset vetreytymään.
ellalle varattiin ämpäri sängyn viereen jos vaikka röhky taas tulee.. tyttö simahti samantien kun päänsä tyynyyn laittoi. leevi lueskeli lego lehteä sängyssään ja nukahti lehti auki :)


huomenna me tytöt ellan kanssa lähdetään töistä suoraan hannelelle tinttu -kutsuille ihastelemaan, janne hakee leevin hoidosta ja pojat lähtevät painiin :)

10/07/2007

sunnuntaina paljon puuhaa, uitettu kännykkä ja muuta kivaa :)

aamulla mulla soi kello seiskalta, hullu! nappasin kiinni ja jatkoin unia.. heräsin onneksi kuitenkin jo 07:22 ja ponkasin aamupuuhiin. ilma oli mahtava! lapset heräili vaille kasi ja ne katseli sitten ohjelmia ja mä puuhasin alakerrassa. puoli ysi leevi ja ella söivät aamupalaa ja mä lähdin lenkille :D alkumatka tuntui melko tukkoiselt, olin topannut lenkkihousujen alle jatsarit eikä ollu hyvä idis, kuuma tuli ja tuntu iettei kintut vie yhtään eteenpäin. puolessa välissä meno kuitenkin kiihtyi ja olo parani, 1½ tuntia olin tien päällä ja voittaja fiilis olo oli kun pääsin kotiin :D janne täällä jo odotteli vaatteet päällä ja tehtiin vahdin vauihto; se lähti turnaukseen.

mä siistiydyin ja laitoin kämppää kuntoon. leevi pelaili ja ella touhusi omiaan :) yhdentoisat aikaan lähdettiin sonjalla käymään. kahviteltiin ja sitten alkoikin lapsilla sellainen meno, ettei seinät ollu riittää... vähän mulla kiehui.. just oltiin matkalla puhuttu, että mummolla käyttäydytään sitten kunnolla ja tässä sitä nyt oltiin.. puoli yhdeltä mulla oli mitta täys ja tuuppasin lapsille vaatteet päälle ja kiidätin ne autoon hirveen huudon saattelemana.. mummo ehti vaan kysyä, että mihin meille nyt tuli kiire ja meikä vaan sihisee hampaiden välistä ettei näiden kanssa tule kylässä olosta mitään! olin aivan sauhuna!! rääyin koko automatkan ahjon sillalle saakka kuinka kylässä piti käyttäytyä ja äitiä uskotaan ja totellaan ja toi käytös oli tosi typerää ja.. ja.. ja.. ääni oli jo aivan kähee eikä se huuto sit auttanut kuitenkaan mitään, tiedänhän mä sen :) lapset pyytelivät anteeksi ja lupasivat muuttaa käytöstään..

ahjon sillalta käännyttiin sit saviolle (meinasin ensin viedä lapset päikkäreille niin kun oli uhannut, mutta kun sanoivat olevansa kunnolla, niin uskoin ja muutin mieleni..) pihahommiin. tai mä väsäsin siellä kaksi hattua ja aloitin yhden korin ja lapset touhusivat siinä mummin ja ukin takapihalla. oli TOSI kivaa :) lapset nauttivat siitä lehdissä pyöriskelystä ja pihaleikeistä tosi paljon ja musta oli ihana pitkästä aikaa väkertää hattuja! kiukkuni laantui ja jaksoin taas katsella lasten riekkumista :D välillä oli kyllä pakko hidastaa menoa, kun tuntui että touhuista loppui välillä järki :) huomasi kyllä etteivät olleet nukkuneet taaskaan päikkäreitä.. välillä sinä kahviteltiin ja meikä haaveili itsekseen josko mun vanhempien talo olis joskus meidän... ;) rakentaisin takapihalle pikku vajan, jossa vois sitten väkertää kaikkee, olis ihanaa!

vaille viis lähdettiin kotiin vasta, joten oltiin siinä pihalla oltu nelisen tuntia! :) mä sain mukaani mun ja mun veljen pienenä saamamme aarrearkut :) leeville meni mun veljen vanha, joka oli täynnä pikkulegoja!! arvaatte varmaan, että leevi oli onnessaan :D kotona laitettiin ensin leevin laatikko sen huoneeseen ja sitten siivottiin ellan laatikoita ja laitettiin ellan laatikkoon vauvan vaatteita ja hoitojuttuja :) olihan homma taas siivota ja rotella ellan huoneessa astiajuttuja ja muuta krääsää omiin laatikoihin.. sitä kamaa kun on vähän :) imuroin myös koko huushollin taas ja tein samalla ruokaa.. niin ja kun me tultiin sieltä saviolta, mä laitoin lasten kaikki ulkovaatteet kenkiä myöten pesukoneeseen ja heitin oman farkkurotsinikin sinne perään.. kone pesi pesunsa ja kun mä menin sitä tyhjentämään niin siellä odotti ylläri, mun känny :( samperi kun sadattelin! vähän harmitti! janne sanoi, että nyt oli vaan annettava sen kuivuu rauhassa ja toivoo parasta.. onneksi löysin vanhan kännyni ja sain sen toimimaan.. ella silitteli mua ja sanoi; mä vähän äiti silitän nyt sua, mistä niitä kännyköitä voi ostaa? :) ihana!

seiskan aikaan syötiin ja lapsilla alkoi taas meno kiihtymään.. kun siinä sitten pöydässä jutut rupes olee porsas-kastia niin mulla alkoi taas ääni kohoamaan ja passitin lapset yläkertaan iltasatua odottelemaan.. janne meni sitä lukemaan ja mä siistin keittiön.

menin ellan kanssa iltarukousta sen huoneeseen sanomaan ja juteltiin siinä sitten kuinka äiti on ollu taas vähän vihainen ja huutanut kovasti.. pyysin käytöstäni anteeksi ja puhuttiin, että ehkä pitää vielä ainakin ellan nukkua päikkärit kotonakin, ettei meno menisi niin hulvattomaksi.. halittiin, suukoteltiin ja sanottiin "rakastan sua" <3 hyvillä mielin meni tyttö sitten nukkumaan. leevin kanssa kävin jutskaamassa vielä päivästä ja sanottiin iltarukous, se kun on molemmille jo tosi tärkeää, ei saa unohtaa! :) ja leevinkin kanssa sanottiin "rakastaa sua" <3

lapset simahtivat molemmat aivan samantien ja mä lähdin ahjon kauppaan ostamaan vähän ruokaa ja sieltä sitten kepa-mummin luokse iltakaakaolle :) vein sinne muutamat paidat korjaukseen ja istuskeltiin hetki lettuja ja kaakaota herkutellen :)

nyt kello on kymppi ja mun pitäs mennä suihkuun, tiskari vielä laulaa.. janne katsoo leffaa ja lapset tuhisee huoneissaan. taas on tämä sunnuntai illassa. huomenna päivällä menen kirjastolle koulutukseen muutamaksi tunniksi, syysistutukset täytyy töiden jälkeen istuttaa ja myöhemmin on taas tehojumppa..

10/06/2007

mukavaa viikonloppua!

loppuviikko meni hujauksessa enkä ole puuhilta tänne ennättänyt.. tapahtuikohan mitään kummallista?
no, sen ainakin muistan, etä torstaina tuli täällä kotona kinaa jannen kanssa, tai kaikilla taisi olla pinna piukeella ja siinä sitten raivottiin ja huudettiin.. mä itkua tihrustin lasten kanssa, kun mukava päivä sai tylsän päätöksen :( päätin, että ostan jannelle isänpäivälahjaksi "positiivisuus on perseestä" -paidan :D sopisi sille.. idean sain ninalta, kun lähdin sitten lenkkiä sauvomaan raivoissani sinne teelle ysin jälkeen lapset nukkumaan saatuani :) itkua tihrustin vielä matkalla ja kirosin miehet alimpaan helvettiin, onneksi sain purkaa mieltäni ninan tykönä ja vielä autossa kun nina heitti mut kotiin. siinä on mulla rakas ystävä <3 perjantaina aamusta suukoteltiin kyllä ennen jannen lähtöä, mutta kyllä vielä kiukutti.. töissä naurettiin naisten kanssa kuinka on kaikilla samanlaista :)

perjantaina mentiin töiden jälkeen suoraan sonjalle lasten kanssa. ja kun sieltä kotiuduttiin niin mä tein lapsille pikapika iltapalaa ja hommailin hiukan kotijuttuja ja seiskalta läksin saviolle mutsia auttamaan siinä näyttösuunnitelman laatimisessa. janne jäi lasten kanssa iltapuuhiin ja hyvin oli vissii menny :) vieläkään ei juteltu torstaista.. saatiin mutsin kanssa homma pulkkaan kympin aikaan ja sitten ajelin kotiin. jäi taas lenkki ja jumppa väliin ja kyllä kropassa tuntuu, että kaipaa liikkumista kun siihen on jo niin tottunut!! päätin että la ja su teen kyllä jotakin! :D

tänään onkin ollut taas oikein tapahtumarikas päivä! aamulla heräsin seiskan jälkeen leevi huuteluun. hetkeksi poika vielä rauhottui, mutta puoli kasi huuteli uudestaan ja sitten mäkin jo nousin. ellakin sitten heräsi ja rupesivat lasten ohjelmia katsomaan. mä painuin alakertaan aamutouhuihin ja vaatteita silittämään.. pyykkihommia oli taas hirmu kasa kaappeihin viikattavana ja kuivumaan laitettavana.. nakitin aamupäivällä ellan ja illalla leevin avukseni ripusteluhommassa :)

ella lähti isin kanssa kympin aikaan itiksessä, jannen duunipaikalla käymään. isi oli unohtanut perjantaina lompsansa sinne. me jäätiin leevin kanssa kotiin ja askarreltiin yhdessä naapurin pojalle synttärikortti. sitten katseltiin "tartu mikkiin" ja leevillä oli korvissa pitelemistä, kun äiti vähän päästeli laulaen :) ella ja janne palasivat yhdentoista aikaan ja lapset menivät yläkertaan leikkimään. ella oli innoissaan saatuaan isin työpaikalta ilmapallon.

hetken päästä sieltä kuuluu hirvee huuto! juostaan molemmat jannen kanssa raput ylös ja siellä leevi kököttää ellankhuoneen lattialla ja pitelee verta vuotavaa nenäänsä, tai nenun alusta :( oli kiivennyt fisher price talon päälle kurkottaakseen pallon katosta, oli kuitenkin horjahtanut ja kaatunut ellan nuken syöttötuolin päälle, siitä oli etulevy mennyt katki ja siihen oli poika sitten nenänsä tyrkännyt :( ai ai kun teki pipiä! pestiin ja paijattiin, puhallettiin ja lohduteltiin. kyllä se siitä sitten juuri asettui ennen joelin synttäreille lähtöä.

mä saatoin pojan naapuriin ja janne teki lähtöä peliin. ellan kanssa lähdettiin kahdentoista aikaan kukkatalolle kukkaostoksille :) ostettiin terassille syysistutuksiin juttuja; havuja, olkipupuja ja muuta :) yhden jälkeen oltiin kotona ja vauhdilla mentiin hakemaan leevi synttäreiltä. sitten kotiin ja mä pesin uunin, lapset katsoivat ja lauloivat frööbeliä.

tehtiin sitten yhdessä taikina ja leivottiin pieniä haarukkaleipiä :) lapset tykkäsivät puuhasta kovasti! hyviä tuli kuulema kekseistä, vähän liian imeliä mun makuun, mutta lapsille kelpasi :) leipomisen jälkeen lähdettiin kolmen aikaan rossoon syömään! lapset olivat aivan innoissaan, kun kuulivat, että sinne mennään :) reissu meni ihan hyvin ja masut täysinä sieltä lähdettiin ja osa ruoista saatiin paketissa mukaan.

seuraavaksi kiidettiin sitten kepa-mummille. mua alkoi ihan hirveesti väsyttämään ja mummi patisti mut niiden sänkyyn torkuille :) ei tarvinnut montaa kertaa kehoittaa :) puoli kuuteen saakka nukuin ja sit mummi tuli herättelemään mua kahveelle ja lättysille :) lapset saivat mummilta matkatuliaisina piirustuslevyt, leevi myös t-paidan ja autoja ja ella rannekorun ja pehmopupun. mä sain kivan korun ja ruokamaustetta. ellan hiukset leikkasin sitten mummin keittiösaksilla ja ihan somat tuli <3

seiskan aikaan lähdettiin kotiin ja kyllä huomasi, että oli taas unet jääneet päivällä väliin. hiukan oli kiukkuista sakkia nuo nappulat :) suoraan pääsivät suihkuun ja hetken leikkimisen jälkeen pienelle iltapalalle. janne tuli kotiin ysin aikaan ja me oltiin just rakentamassa leevin huoneessa palapeliä. isi tuli avuksi ja mä menin ellan kanssa lukemaan prinsessa lehteä iltasaduksi :) lapset nukahtivat ihan samantien päänsä tyynyyn saatuaan! mä nappasin saunan päälle ja menin vetäsemään kaksi telkan jumppaa; lihaskunto painoilla ja kuntostartti :) tunnin jumppasin ja olo oli ihana :) siitä sitten saunaan, kuorin kropan ja saunan jälkeen laitoin hyvät rasvat, ihana olo on nyt :) jannelle meinasin tänään kyllä vielä siitä torstaista puhua.. mieli on kyllä jo paljon parempi, mutta harmittaa vaan vietävästi!! ollaan kyllä jutskattu jo ihan niin kun ei mitään, mutta mä en kyllä meinaa jättää sitä kinaa nyt puhumatta selväksi.

vitsi kun aamulla sais lähdettyä heti lenkille.. himottas niin! jos laittas kellon soimaan seiskan aikaan, kasilta lähtis.. sit ehtis takas ennen kun janne taas lähtee turnaukseen kympiltä :) saas nähdä.

10/03/2007

siivouspäivä!

on ollut tosi touhukas päivä ja nyt hiukan väsyttää :)

aamu alkoi jannen kellon soittoon kuuden jälkeen. mulla oli meno kymppiin, joten aamusta oli hyvin aikaa jo puuhata kaikkee; aamupuuhat, lapset ylös, aamupalat, tiskarin tyhjennystä ja täyttöä, pyykkejä kaappiin ja kuivumaan, imurointi.. ysin aikaan ouin lapsille kuravehkeet päälle ja lähdettiin lindexillä käymään :) mä kävin siletä hakee vielä sellaiset poolot, vihreän ja harmaan ;) ostosten jälkeen lapset halusivat puistoon hetkeksi ja kepa-mummikin nähtiin ennen autolle menoa. puoli kymppi kaasuteltiin jo takaisin kotiin ja käveltiin siitä sitten päiväkodille.

duunipäivä meni vauhdilla. duunikaveri nappasi mun henkan ja maukan tilaukseni ja yrittää ujuttaa sen vielä omaansa mukaan.. toivottavasti onnistuu. tilasin paksuja sukkahousuja, pitkiä villasukkia ja säärystimiä, ne on niin kivoja noiden hameiden kanssa :)
janne haki lapset puoli viiden aikaan ja mä lähdin viiden jälkeen kotiinpäin. lapset olivat kotona jo syöneet ja mäkin siinä uutta meidän perhettä luin ja söin. alkoi niin ramasemaan, että otin sohvalla tirsat. leevi ja isi lähtivät prismaan ja ella leikki.

puoli seiskan aikaan oli noustava ja otettava rätti käteen, pölyt pyyhkäsin ja lattiat luuttusin... nyt vielä vessat odottaa. meinasin vetää tunnin verran jumppaa, mutta janne katsookin csi:tä joten jää huomiseen :) ei haittaa, nyt taidan mennä suihkuun ja hetken sohvalla lötköttää ja sit petiin, vessat pesen huomenna tai perjantaina :)

niin ja vitsin videtsi.. mä kävin äsken surffailee nummelan putiikin sivuilla ja sieltä löytyikin meikän kuva :) siinä mä väkerrän osmankäämijutskua niin että :D hui kauhistus! :)

moikkeliskoikkelis.. tai oikeastaan, kiekkumarallaa ;)

10/02/2007

omat kouluajat tuli mieleen, hui kauhistus :)

kello on jo yli kymppi, joten tässä vaan pikaiset kuulumiset touhukkaasta päivästä:

töissä oli vauhdikas päivä, taas kerran :) tehtiin lasten kanssa ihania tauluja omista käsistä ja jaloista ja pienet olivat kummissaan, kun maalasin väriä jalkapohjaan ja kämmeneen :) käytiin myös hiukan jumppaamassa. neljän jälkeen janne haki leevin ja sen päivä oli mennyt kivasti, oli ottanut leluksi scramblen kirjaimet ja niillä sanoja oli kirjoitellut ja kantelekin oli kuulema mennyt hyvin :) isin kanssa lähtivät painiin viiden jälkeen.
me ellan kanssa lähdettiin päiväkodilta vaille viisi ja mentiin vauhdilla lindexille katsastamaan löytyykö mitään uutta. pikainen kierros ja vauhdilla saviolle. yhdet poolot jäi vaivaamaan... ;)

äitiä menin auttamaan sen koulutehtävässä; varhaiskasvatuksen näyttösuunnitelmaa kirjoittamaan, huh mikä homma :) kamalan laaja juttu annettu ihmisille, jotka eivät ole aikoihin opiskelleet. toivottavsti musta on apua siinä, ainakin äiti kovasti kiitteli, varmaan perjantaina illalla jatketaan myöhään yöhön :) puoli kasiin kirjoittelin sitä koneella ja sitten lähdin taas huristelemaan lindexille; kävin ostamassa kaksi pooloa ja vähänkö olin siellä sovituskopissa kauhuissani.. siellä ensin musiikki pauhasi ja yhtä äkkiä kaikki hiljen! ei kuulunut siis mitään.. hetken päästä ihan kun ovi olis laitettu kiinni - naksahti ja taas ihan hiljaista... mä olin ihan että, siis nytkö tää meni sulki ja meikä on vielä täällä!?! apua ja juoksin puoli pukeissa ulos kopista, myyjä tulee naureskellen vastaan ja mä sille sopertamaan, että kamala kun säikähdin, että mä jäin nyt tänne! :) joo, mutta sain poolot ja yhden jätin vielä varaukseen, väri niin himottas ;)

sit vauhdilla (sitä on taas tänään riittänyt) saviolle. äitin kanssa katseltiin keittiömalleja ja kysyivät mun mielipidettä, aika samoilla linjoilla oltiin :) ihana koti siitä kyllä niille tulee :D kaikkihan menee sit uusiksi, paitsi kylppäri ja vessa. kiva remppaaminen ja valmista pitäs olla jouluksi :)

hörppäsin kahvit ja sit lähdettiin ellan kanssa kotia kohti. leevillä oli paljon kerrottavaa painista ja kaikki oli mennyt sen puheiden mukaan tositositositositosiHYVIN :D olivat harjoitelleet punnerrusta, siltaan nousua ja linkkuveitsi vatsalihasjuttuja :) painikin oli nyt sujunut hyvin! janne oli puhunut seuran puheenjohtajan kanssa ja ilmaissut toiveensa että vetäjien treenienvetotyyli vähän muuttuisi ja viesti oli menny vissii perille, kun oli kuulema ihan eri kuviot tänään :) hyvä niin!

käytin ellan suihkussa ja laittelin pyykkejä. iltasaduksi luettiin vallattomasta vauvasta pikainen versio ja puoli kympin aikaan lapset olivat sängyissä, onneksi huomenna iltapäivystykseen eli noin kymppiin meno vasta, saavat nukkua.. tänään ei ollu kummallakaan uni meinannu tulla pk:ssa simmuun.. ja sit oli vaikeuksia herätä :) ellan hoitaja kyseli, että mitenkäs se nyt on äiti mieltä tosta ellan nukkumisesta, että jos ei meinaa nukkua niin yritetäänkö kovasti :) ei tarvii välttämättä nukahtaa jos uni ei meinaa tulla, kun ei vkonloppusinkaan nuku päikkäreitä, oli mun vastaus. nukkuu jos nukkuu. :)

nyt mun täytyy mennä suihkuun, jotta pääsis petiinkin jossain vaiheessa.. huomenna on siivouspäivä ja heti aamusta aattelin imuroida, jotta illalla pääsee suoraan pölyjen kimppuun... :) ihkuu hommoo siis tiedossa, tosiaan juu :)

10/01/2007

kampaajaa ja tehojumppaa

taas on maanantai, sateinen sellainen, pulkassa. aamulla kummasteltiin jannen kanssa kuuden jälkeen kovaa ukkosta. satoikin aika lailla kun lasten kanssa lähdettiin poli kasin aikaan päiväkodille.

päivä meni hommissa, meiltä on aikasta paljon väkeä, niin lapsia kuin aikusiakin pois kaikenmaailman pöpöjen takia. aamsuta vedettiin duunikaverin kanssa lauluhetki koko talolle ja hienostihan se meni, mä rimputtelin hiukan kitaraa :) päivällä oli ryhmän palavari. niin ja yksi äiti ihasteli mun pukeutumista tänään; Sanoi seuranneen, että mä pukeudun tosi kivasti, erilailla ja kyseli mistä hankin vaatteeni :D lindexin vakioasiakas, vastasin ;)

vaille neljä lähdin lasten kanssa kotiinpäin. onneksi olin eilen illalla tehnyt ne jauhelihapihvit valmiiksi, oli enää perunoiden kuorinta ja muusin teko. mä muuten eilen aloitin tota eteisen rojukaapin siivousta puoli yhdentoista aikaan ja janne kummasteli ajankohtaa :) sanoin, että silloin on tehtävä kun intoa löytyy :) jäi vielä muutama hylly setvimäti..

kotona leevi hiukan pelaili tässä koneella ja ella katsoi my little ponya dvd:ltä, se tykkää niistä kovasti :) lasitoin lapsille ruokaa ja valmistauduin kampaajalle menoon viideksi. jane kun tuli niin mä melkein heti lähdin.
oli tosi ihana mennä taas sinne leikeltäväksi :) jutskattiin käsityöjutuista, molemmat kun ollaan niihin hullaannuttu ja siitä riittää juteltavaa :) puoli kuuden aikaan olin valmis ja menin ruokakauppaan ahjontorille.

sitten vauhdilla kotiin tekemään huomista ruokaa, lasagnettea. laitoin samalla myös lapsille iltapalaksi mannapuuroa ja kiisseliä ja se maistui molemmille kun olin ne ensin suihkuttanut iltapesulla. puoli kaisn aikana lapset olivat syöneet ja mä annoin niille yllärinä kirjakerhosta tulleen muumin äänisadun ja sitä klähtivät sitten kuunetelemaan kun mä lähdin puolen jälkeen tehokiinteytykseen.

oli melkoisen rankka treeni taas, hih! otettiin nyt painot mukaan juttuihin ja kyllä tuntui!! nyt kello lähenee puolta kymppiä ja muistin juuri, että leevillähän on huomenna kannelmustkari ja paini, joten täytyy mennä laittaa kamat valmiiksi ettei aamutohinoissa unhoitu.. iltapalaakin tekisi mieli..

jumpasta kotiuduttuani menin lasten luona käymään, olivat jo sängyissään. ella pyysi, että laulaisin jotain ja tuiki tuiki tähtönen oli toiveissa ja äitihän lauloi, monta kertaa :) tytön silmät lupsuivat kovasti, mutta kun leevin luokse lähdin jutskaamaan niin itkua tyttö siellä tihrusti, kysyi sattuuko - ei - harmittaako - joo.. vastausta en kyllä saanut, että mikä harmittaa, mutta lupasin tulla pian uudestaan viekkuun.. leevin kanssa katseltiin vielä tovi vanhoja valokuvia ja muisteltiin vanhaa kotia.. ihasteltiin kun sisko oli pieni ja söi vielä pullosta :)