2/23/2008

kevättä rinnassa :)

heti kun aurinko näyttäytyy ja alkaa hiukan lämmittämään, niin kyllä mieli ja puuhat hinkuu jo kevään tuloa! ihanaa! eilen ihmeteltiin pienten kanssa päiväkodin pihalla, kun muutamat leppäkertut olivat uskaltautuneet koloistaan haistelemaan keväistä säätä!! uskomatonta. toivottavasti eivät lähde liian kauas pesäonkaloista.

illalla tein pizzaa, lapset tykkäsi! myöhemmin nauroin äidilleni, että tunnen itseni vanhaksi, kun neulon lapsille kaulaliinoja ja katselen telkasta euroviisukarsintoja :)

tänään oli taas niin ihana keväinen sää! mentiin lasten kanssa aamupäivällä sonjalle. kahvin jälkeen lapset jäivät sinne leikkimään, kun mä kävin kampaajalla. oli taas mukava rupatella kampaajani kanssa, kun ollaan niin tälläisiä samanlaisia näpertäjiä :)
sonjalla olikin paikat hyrskyn myrskyn, kun menin lapsai hakemaan; kiva leikit niillä oli ollut ;) mä neuloin sielläkin muutamat raidat leevin kaulaliinaan, täytyyhän se saada vielä täksi "talveksi" valmiiksi.. kävin lasten kanssa ostamassa vielä muutamat ihanat langat anttilasta ennen mummolle menoa; kaulaliinaa varten paksua ja virkkaushommia varten ohutta. jos sais aloitettua tilkkujen tekoa virkaten noiden kaulaliinojen jälkeen.. :)

sonjalta mentiin kepalle. lapset pääsivät kepa-mummin kanssa lammelle sorsia syöttämään, mummi oli tehnyt eväätkin :) lampi oli vaan jäässä, joten syötöt jäi, mutta kivaa oli silti ollut! mä menin kukkataloon ostamaan pienoiskasvihuoneita, multaa ja kaikenlaisia siemeniä; mm. basilikaa, oreganoa, mansikkaa, köynnöskrassia, ruukkupaprikaa, vihanneskrassia, kuivakukkaseosta, kirsikkatomaattia, chiliä... nyt täytyy saada kädet multaan! :) aattelin takapihalle tehdä sellaisen jonkunlaisen hyötytarhan isoihin ruukkuihin kesäksi :)

ilta menikin kotona ensin lasten kanssa korttipeliä pelatessa, sitten neuloin ja otin torkut. lapsilta oli jäänyt päikkärit taas väliin, harvoinhan kotona enää nukkuvatkaan päivätorkkuja, ja meno alkoi kasin aikaan olemaan sen sorttista, että suihkuun ja iltapalalle ne passitin. janne oli harkoissa.
mä jumppasin nyt illalla vielä tunnin verran telkkajumppia; vatsaa, pakaraa ja sen tehokkaan käsipainotreenin :)

ai niin piti kertoa; leevi karkasi tänään sillä anttilan reissulla! ensin se juoksi leluhyllyjen taakse piiloon, sitten kun me oltiin ellan kanssa kassalla niin se paineli ulos ja oli jo prisman ovilla pylväiden takana piilossa! vitsi mä pidin palopuheen! sanoin, että yksin ei saa missään tapauksessa lähteä mihinkään tahallaan hortoilemaan!! on olemassa niin pahoja ihmisiä, että ne ei yhtään välitä, että äiti rakastaa teitä kovasti - ne ottaa mukaansa! olin niin vihainen ja säikähtäny.. isille sai poika puhelimessa selittää tapahtuneen ja jannekin paasasi samoista pahoista ihmisistä.
poika teki kepa-mummillekin siellä sompparin kentällä saman tempun; lähti kipittämään kovempaa vauhtia mummin kodille päin ja mummi ihan hädessä painelee ellan kanssa perässä. yksi mummeli oli jo kepalta kysynyt, että oliko se pikku poika teidän sakissa, kun paineli tuonne jo pää kolmantena jalkana! hemmetti sitä poikaa!!

huomenna mennään saviolle mun vanhemmille kyläilemään. jospa sää olisi aurinkoinen niin voisi kaivaa lasten pyörät varastosta ja mennä vähän harjoittelemaan! aattelin aamupäivällä laittaa kanaruokaa uuniin ja lähteä lasten ja jannen kanssa perhospuistoon, leevin "tyttökaverikin" on varmaan tulossa sinne ;) ainakin kovasti perjantaina leevistä kyseli hoidossa :)

Ei kommentteja: