11/18/2007

viikonloppu joulupukin apulaisena ja paljon muuta puuhaa :)

sunnuntai-ilta ja kello lähenee yhtätoista. pian pitäis olla jo nukkumassa, aamulla herätys viiden hujakoilla.. on vaan tullu kahvia kitattua koko päivä, joten virtaa olis vielä :) koko viikonloppu on muuten ollu tosi energinen olo!

lauantaina aamusta vein lapset kepa-mummin luokse leikkimään ja lähdin joululahjaostoksille :) kivasti sain lahjoja hankittua ja joulukorttimatskut ostettua, jannen ja mun vanhempien lahjojakin sain hiukan jo kasaan.. jannen hain vähän myöhemmin ja käytiin vielä leevin ja ellan lahjat ostamassa; ella saa ison piirustustaulun ja leevi hienon kauko-ohjattavan ;) mun äitee käski mua varaamaan ellalle lahjan muovista ja lelusta ja nyt siellä on kaksi lelua joista valita :)

lapsilla oli kepan ja pentti-papan luona hauskaa taas ollu, olivat pitkällä kävelyretkelläkin käyneet, eväät mukana tietty :) kolmen aikaan lähdettiin sieltä sonja-mummoa moikkaamaan. siellä katsottiin "yksin kotona" leffa ja leeviä nauratti ne touhut :) kotiin palattiin kuuden jälkeen ja saatiin vielä marja-mummu ja ville-ukki kyläilemään. ella oli mielissään, kun mummu toi sille neulotun pallon, jonka sisältä kuului kilinää.. tonttuko siellä, härnäsin ellaa :)
myöhemmin mä väsäsin vielä leevin ja ellan hoitotädeille savesta sydämenmuotoisia magneetteja joulupaketteihin, väsäsin vähän enemmänkin sitten ja nyt niitä saa sitten varmaan muutkin ;) ella toivoin, että teen sille pienen punaisen sydänkorun ja saamansa pitää :)
saunan jälkeen lapset menivät melko pian nukkumaan ja mä rupesin vielä joululahjojen pakettikortteja väsäämään ja niitäkin on nyt kolmisenkymmentä valmiina, joten joulujutut on aika hyvällä mallilla jo :)

tänään mentiin aamupäivällä sonjalle, taas :) mä käväisin siinä sitten puolen päivän jälkeen tarjoustalossa ja sieltä tarttui taas käteen muutama joululahja, mm. hoitotädeille pienet "sinappipurkit" puisilla kansilla ja puisilla lusikoilla - niihin purkkeihin laitan sinapin sijasta merisuolaa, lusikka mukaan ja magneetin kanssa sievään pussiin, avot! leevi ja ella saavat sitten väkertää niihin pakettikortit..
sonjalta lähdettiin kahden aikaan lasten kanssa ajamaan itikseen. olihan sumuinen ilma, huih! perille Sampo nukketeatterille, puotilan ostarille kuitenkin selvittiin hyvissä ajoin ja ehdittiin nauttia mehut, keksit ja kahvit ennen esityksen alkua :) itse esitys oli todella valloittava, aivan ihana! leevi ja ella olivat hiukan väsyjä ja ellalla meinasi pinna palaa ja filmi katketa, mutta onneksi osasivat käyttäytyä.. ja sanoivat teatterin olleen tosi kiva! mä ostin itselleni töihin muutaman uuden kortin, joita voidaan sitten töissä käyttää ja lapset kanssa niistä vaikka tarinoida jotakin.. :) kotimatkalla ella simahti aivan heti..

kotona syötiin ja lähdettiin sitten melko pian keskustaan, prisman ilotulitusta katsomaan. oli meistä melkoisen hyvä tulitus, paukuttelu oli kovaa ja raketit hienoja! ella pakeni niitä isin syliin katsomaan ja leevi siesoi tiiviisti mussa kiinni! tykkäsivät lapset kuitenkin vaikka vähän oli jännää :)

seiskan aikaan mun vanhemmat tulivat kylään. laitettiin äiteen kanssa meidän kaksostenrattaat keltaiseen pörssiin myyntiin.. toivottavasti menis. yläkerrassa mummi, ukki ja mä leikittiin lasten kanssa pitkä tovi ja välillä piti toimia erotuomarina, väsy alkoi painaa lapsia ja pinna oli kireellä.. kahviteltiin ja kuunneltiin fröbeleitä, ne soi nykyään aina jostakin tuutista :)

lasten mentyä nukkumaan mä maalailin serkuilleni savikoruja joululahjoiksi ja kirjoittelin joulukorttien kuoret valmiiksi.. keittiön tasot alkaa näyttää joulupukin pajalta :)

huomenna saan lähteä töihin rauhassa, muut jäävät vaille seiska toivottavasti vielä nukkumaan :) janne käy lasten kanssa kaupassa ja lupasi laittaa hyvää ruokaa, henna tulee iltapäivällä kylään, joten mukava päivä tiedossa :D nyt taidan mennä vielä hiukan iltapalaa syömään ja sit joululehden kera sänkyyn unta odottelemaan - mukavaa alkuviikkoa kaikille, palailen taas!

Ei kommentteja: