7/29/2007

kyläilyä ja jumppaa

sunnuntai alkoi vaille kasi, kun ensin leevi huusi pissihätää ja sitten ella herätystä huoneissaan :) aattelin ensin, että painuisin takaisin sänkyyn, mutta kun lapset halusivat vaatetta päälle ja petailtiin sänkyjä niin piristyin sen verran etten viitsinyt mennä enää petiin.. aamupuuhiin painuin alakertaan, laittauduin, tein lapsille aamupalat valmiiksi, laitoin tiskejä ja pyykkejä..

aamupäivällä katselin telkasta juttua jenkkiläisestä perheestä jossa oli 14 lasta ja pullat uunissa.. huih! aika hiljaiseksi veti... :) leevi ja ellakin olivat ihmeissään :)

puoli yhdentoista kieppeillä lähdettiin rikulle ja tiinalle. lapsilla oli jotenkin meno päällä. välillä kiukkusivat, leevi varsinkin kun ei saanut tyhjentää kyläpaikan keksivarastoja ;) molempia piti retuuttaa, hötkyttää, kutittaa ja hyppyyttää :)
yhdenaikaan startattiin taas ja lähdettiin jumboon. oli mukavaa! lapsetkin olivat tosi kiltisti ja kaikki hyvällä päällä :) löydettiin mulle ja jannelle kivat kännykotelot ja lapsille lelut; ellalle taskukissoja ja leeville pieni legojuttu. fazerin kahvilassa käytiin. mä otin pelkän kahvin, vaikka hyllyt kyllä nuokkuivat herkkuja - suljin silmäni :) janne söi sämpylää ja lapsille maistui karjalanpiirakka.. ostin vielä itselleni kirjatorilta huovutuskirjan, jota olin jo pitkään himonnut ja nyt kun oli alessa niin olihan se pakko ostaa ;)

jumbosta ajeltiin ihanaa mutkatietä lentokentän takaa keravalle päin. leevi sanoi, että on jotenkin pahaj olo masusta, kun kysyin sattuuko vielä kurkkuun... hetken päästä yökkäsi ja meikä karjuu, että nyt se oksentaa, nyt se oksentaa, pysähdy!! janne kurvasi tien sivuun ja me mentiin leevin kanssa ojan pientareelle hengittelemään ja kukkia ihastelemaan. oksua ei tullut ja jatkettiin matkaa. molemmat nukahtivat pien. leevi kärsii tuosta matkapahoinvoinnista näköjään noinkin lyhyillä matkoilla :(

keravalla heitettiin janne henkan ja maukan kohdalla kyydistä ja jatkettiin lasten kanssa matkaa ninalle :) lapset painuivat leikkimään uusilla leluillaan ja leevi sai tompasta rakennuskaverin avuksi lakaisukoneen kokoomiseen :) multa pääsi muutama kyynel simmusta, kun katselin ellaa kuinka se jo niin isona tyttönä leikkii... vasta se oli sellainen peikkotyttö tississä kiinni... ;/ ennen kotiinlähtöä kävin puusavotassa ninan takapihalla ja hain tarvikkeita tikapuihin :) alakerran vessaan kaipaan tikapuita ja nina antoi vinkin, jotta pyyhkeitä siihen sitten roikkumaan :)

kotona laitoin pullat uuniin ja latasin kahvinkeittimen, kuorin perunat, porkkanat, lantun ja paistoin jauhelihat ja valkkarisipulin - jauhelihakeittoa tein alkuviikoksi koko armeijalle :) anoppi ja appiukko tulivat vaille kasi tuomaan ellan synttärilahjaa, sitä pyörää ja kyllä oli tyttö innoissaan :D "aivan upea se on, äiti" oli kommentti :) ukin kasatessa pyörää sain lapset syömään iltapalamannapuurot ulkona. sitten kahviteltiin. vieraiden lähdettyä kiidätin lapset suihkupuuhiin ja laitoin pyykkejä kuivumaan. suoraan suihkusta muksut iltasadulle.

ysiltä olin telkan edessä jumppaamassa ja rääkkäsin taas kaksi telkkajumppaa eli yhteensä tunnin :) oli ihanaa vaikka teki välillä tosi nannaa!

nyt on pakko painua nukkumaan, kello lähenee puolta kahtatoista ja aamulla herään jannen kanssa samaan aikaan kuuden jälkeen vaikka menenkin vasta 9:50 töihin.. täytyy ainakin toinen ellan kakkupohjista saada tehtyä ja onhan tässä aina tätä kaikkea puuhaa :) öitä!

Ei kommentteja: