6/26/2007

kotona ollaan!

ihana reissu on nyt takana ja tavarat on purettu paikoilleen ja pyykkikone laulaa :) onneksi tuli vaan kaksi koneellista likapyykkiä, annukalla kun saatiin pestä jo pari koneellista... oltiin kotona puoli kuuden hujakoilla ja nyt lapset leikkii ja janne lähti harkkoihin, joten arkeen on palattu.

tässä vielä hiukan paloja ja tunnelmia reissusta:

sunnuntaina lähdettiin heti aamusta iisalmeen liljalle ja helgelle! oli niin ihana nähdä ja jutella kunnolla pitkästä aikaa :) ruoan ja kahvittelun jälkeen poijat meniväöt päikäreille ja me lähdettiin liljan ja ellan kanssa autolla kauppaan. ostoslistalla oli lapsille saippuakuplapullot, jotka mummu sitten osti :) ostin konstalle ja sen pikkuveljelle tuliaiset, samoin eevan ja peka frans-pojalle. lilja mummu kiidätti mut lasitavarapuolelle ja sanoi mariskoolien kohdalla, että "valitse väri!" mä olin ihan, että iik :) olin jo niin kauan hinkunut hiekan väristä skoolia kotiin, mutta eipä janne ole sitä raaskinut ostaa... mummu sanoi miettineen sitä mulle jo kauan, mutta kun väriä ei uskaltanut päättää, joten nyt oli hyvä tilaisuus :) ison halin sai mummu <3 nyt se skooli on päässyt kunniapaikalle muistuttamaan iisalmesta...
paljon otettiin taas kuvia ja videoo, jotta voidaan sitten muistella pahimman ikävän aikana... lupasin kyllä että syksyllä tullaan käymään kun mulla on lomaa :) lapset viihtyivät mummun ja ukin tykönä ja osasivat käyttäytyäkin :) ella halitteli mummua kovasti ja ne nauraa rätkättivät toisilleen koko ajan!!
illalla annukalla käytiin taas saunassa ja mä väsäsin helille ja eevalle viemisiksi sydänkepit. annukan ja viljan kanssa riivittiin niiden juhannuskoivut oven suusta mun keppeihin ja kun tapio tuli rehu hommista nauroin, että sulle tässä saunavihtaa tehdään :)

maanantaina heipattiin annukka ja tapio kasilta aamulla ja suunnattiin auton nokka kohti poria, heliä ja poikia katsomaan :) pikainen tunnin visiitti tehtiin, mutta oli kiva niinkin nopaseen nähdä! ihana pikkuruinen vauveli siellä oli! ellakin sitä kovin silitteli ja ihmetteli pieniä sormia ja jalkoja :)
porista jatkettiin matkaa viiden aikaan mellilään. siellä oltiin seiskan aikaan.. tai oltiin ja oltiin; hiukan ensin kierreltiin ja ihasteltiin mellilän maisemia... eksyttiin toisin sanoen ;) olihan se ihanaa katsella niitä seutuja, niin nättiä maalaismaisemaa ja joka toisen talon kohdalla huusin että haluun tollaseen :) jannekin kun haluaisi kivinavettaan asumaan niin kyllä se ihan mua kuunteli ;) viimein meidät noudettiin kirkolta ja oltiin kyllä aika väärässä suunnassa :)
siellä eevalla ja pekalla meitä odotti aivan hurmaava nauravainen frans-poika, reilun vuoden :) alkuun käytiin kävelylenkillä ja kyllä teki hyvää jaloitella 11 tunnin autossa istumisen jälkeen! leevi ja ella pääsivät istumaan traktoriin ja leevi jopa valtavaan puimuriin ja kovasti poika kyseli pekalta kaikkea :)
eevalla ja pekalla oli aivan ihanaa vanhaa tavaraa ja huonekaluja! :) mä siellä kiersin kuolaten ja janne kiitteli ettei pakulla tultu :) jannelle ja eevalle nauroin, että toiset käy hakemassa sitä vanhaa tavaraa kaupoista ja toisilla sitä on omasta takaa... yö meni kivasti; mitä nyt ella valui sängyn alle muutamaan kertaan ja huuteli sieltä apua :)
aamulla lähdettiin vaille kymppi ajelemaan turkua kohti. mellilässä satoi, joten aateltiin mennä ihan vaan turunlinnaan.. no matkalla kirkastui ja kurvattiinkin sitten naantaliin.. istutettiin lapset muumimaailman bussiin yllärinä ja ne oli ihan kummissaa ;) viitisen tuntia siellä maailmassa kierreltiin! lapset tykkäsi hirmuisesti ja ella halitteli kaikki vastaan tulevat muumi-hahmot, leeviä vähän jännitti! sielläkin oli kamerat valmiudessa, joten pääsevät sitten vielä jälkikäteen tunnelmaan täällä kotonakin :)

nyt ollaan siis kotona ja meno on aika villiä tuolla yläkerrassa ja mulla äänijänteet koetuksella :) ihan reissu oli, mutta ihan kiva on olla taas kotona :) huomenna mennään päivällä sonja-mummoa moikkaamaan ja palaillaan normaaliin rytmiin; viitisen päivää lapset ovat valvoneet puolille öin ja nukkuneet päikkäreitä miten sattuu ja missä sattuu :) kiva saada taas normaaliksi myös tuokin puoli! nyt suunnittelen omaa helsinkin päivääni; lähden ihan yksin tai kaverin kanssa hesaan päiväksi sellaiselle kulttuurivisiitille :) kiertelen ihania putiikkeja, taidejuttuja, kauppatorin ja käsityöjuttuja :) muutaman viikon sisällä jos tämän toteuttaisi..
ja nyt tuli ihan oikea kutsu jannen kaverilta niihin "seurapiiri" kekkereille... jännittääääää! saa nähä mennäänkö...;) mutta olis hyvä syy käydä ostaa uusia vaatteita :)

nyt noi lapset tarvii saada iltahommin... yläkerrassa on maailmanlopun tuntua ilmassa!

Ei kommentteja: