6/23/2007

uintia, makkaranpaistoa ja risujuttuja

yö meni ellalla vähän rauhattomasti. nukkui raukka välillä lattialla ja kun yritin nostaa takaisin sänkyyn niin rupesi tyttö kitisemään ja kiukkuamaan, annoin sitten aamuyöstä nukkua tuhista siinä paljaalla parketilla kun uni siinä kerta maistui, olisiko ollut viileämpi (?!)...

aamulla leevi heräsi seiskan jälkeen ja nii me noustiin, janne ja ella jatkoivat uniaan ysiin saakka. me leevin kanssa puuhattiin aamujutut ja lähdettiin ulos vähän kävelemään. olipa ihanan rauhallinen aamu, hiljaista... lastenohjelmia kun leevi meni katsomaan niin minä otin olkkarin sohvalla pikku tirsat. ysin jälkeen alkoi näkyä jo heräämisen merkkejä muissakin huineissa ja mä tein itselleni ja lapsille vähän aamupalaa, lasten ruoat jäi taas syömäti... jannelle maistui annukan puuro :)

vajaaseen puolen päivään oltiin vaan ja möllötettiin. sitten pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin autoilla ajamaan sellaiselle ihanalle harjulle :) matkalla maisemat olivat silmiä hivelevät: auton molemmin puolin jyrkkä pudotus ja alhaalla järvet, aivan henkeä haukoin ja lapsista oli jännää :) lapset uskaltautuivat vähän kastelemaan varpaitaan ja ella vähän pulahtikin, mutta mulla alkoi heti jalasta suonta vetämään kun hetken siinä vedessä seisoin, saakelin kylmää! huuurrrr! "uintien" jälkeen tapio sytytti nuotion ja paistettiin tikkujen nokassa makkaraa. mukavaa oli! saatiin seuraakin; joku kylähullu karjapaimen tuli siihen kehumaan kuinka on miehillä kaunit vaimot :) just juu, oli vissiin juhannusputkessa toinen päivä meneillään, annukan kanssa naurettiin :) ennen annukalle lähtöä tehtiin vielä kävelylenkki. me ihasteltiin annukan kanssa mitä kaikkea metsästä löytyisikään ja harmittelin kun ei pakettiautolla olla liikkeellä ;)
leevi simahti autoon ja ellakin melkein. onneksi sain sen kuitenkin viekkuuni päikkäreille. jannekin otti tirsat. leevi jahtasi alakerrassa kärpäsiä ja leikki legoillaan sen aikaa :)

herättyämme saatiin ruokaa, meille jannen kanssa maistui, mutta lapsille taas ei.. kai ne illalla sitten syö kun ilma viilenee? on kyllä ollut aivan mahtava ilma! ja lämmin! ruoan jälkeen mentiin ulos ja mä väsäsin risuista rappusilla yhden miesten silinterihatun. annukka sanoi että mun on kyllä hyödynnettävä tämä taito tehdä noita! suunniteltiin jo että otetaan molemmat töistä virka- ja sapattivapaata ja ideoidaan näitä kädentaitojuttuja :) kannusti mua kovasti! mukavaa saada palautetta ja kun se on vielä näin hyvää ;)

lapset ovat juosseet ulkona koko illan ja odottavat nyt kovasti saunaan pääsyä. tapio virittelee grilliä, saadaankohan jotakin herkkuja vielä tänään... ;) lapset ovat olleet hyvällä tuulella! leevi sanoi tossa päivällä että on jo koti-ikävä, mutta varmaan se on taas karissut - niin on noilla ollu kivat puuhat taas :) mulla ei ole vielä koti-ikävä; olen vaan nauttinut tästä maalaiselämästä ja haaveillut...

Ei kommentteja: