1/26/2010

lauantaina

tarkotuksena oli viettää mukava päivä helsingissä kahden ihastuttavan ystäväni kanssa. ohjelmassa oli balettia, valokuvaamista, kävelyä pitkin helsingin katuja ja lounas. ohjeena oli vain, että astu ajoissa junaan. lämpimästi vaatetta päälle. päivän tarkempi ohjelma pidettiin minulta salassa.

tavattiin junassa, lipunmyyntivaunussa. jännitys oli käsin kosketeltavissa. nauru raikasi heti. junalta jatkoimme matkaa ratikalla. pitäisi kuulema hakea tukholmanristeylyn liput terminaalista. ei haittaa, onhan meillä koko päivä aikaa. terminaalissa virkailija oli sekoittanut; tukholman lippujen sijasta tulikin kolme lippua tallinnaan, tälle kyseiselle lauantaille! siis täh :D juu, me lähdetään tallinnaan päiväksi!! Ihanaa! siis Ihanaa!
laivalla heitettiin tavarat hyttiin ja mentiin syömään. Ikkunapaikoilta oli upeat näkymät jäiselle merelle, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. naurettiin niin, että mahaan koski! eikä huomattu, kun ravintola sulki ovensa.

Tallinna otti meidät vastaan auringolla. vanha kaupunki oli niin kaunis. ensin suunnattiin ihanaan pieneen käsityökauppaan - viime kesältä jo tuttuun. osoitetta sinne ei ollut mukana, mutta hienosti pystyi suunnistamaan paikalle kesällä otettujen valokuvien avulla, muistin varassa. kaupasta lähti mukaan muutama vyyhti ihanaa viron villaa ja kasa puisia nappeja.
kierreltiin vanhan kaupungin katuja, pysähdyttiin kuvailemaan, ihasteltiin. ennen satamaan palaamista pistäydyttiin kahveilla ihanassa, tunnelmallisessa kahvilassa. tuonne on palattava seuraavalla tallinnan reissulla. todella ihana paikka!

paluumatkan kikatettiin hytissä karkkeja syöden. otettiin kymmenen sarjoissa hassuja kuvia ja naurettiin. naurettiin ja naurettiin. masuun sattui ihanasti. tuli monta vuotta lisää näillä nauruilla.

kotonakin kikatutti. vieläkin kikatuttaa. mahtavan ihana reissu!

on mulla ihania ystäviä. hali. iso sellainen!















2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Oon kyllä niin iloinen sun puolesta, kun sait tuollaisen yllärireissun!

Mirka kirjoitti...

jonna; :D olen itsekin aika iloinen ja onnellinen!