11/29/2008

pikkujoulujen tunnelmissa.

torstaina matkasin autolla navigaattorin turvin pikkujouluihin/lastenvaatekutsuille Kanervan tykö (www.nurjat.blogspot.com). Kiitos Kanerva mukavasta illasta ja herkullisesta riisipuurosta ja glögistä!

perjantai iltana istuttiin työkaverin ihanassa vanhassa rintamamiestalossa. sielläkin pikkujoulutunnelmissa. naurettiin. naurettiin. naurettiin. ja ikää tuli monta vuotta lisää. murut olivat mummon ja ukin luona yökylässä.

tänään lähdin aikaisin liikkelle. aamulla kiertelin kaupoilla. ostin ulkovalot, ystävälle lyhdyn, yhdet synttärilahjat, piparitaikinaa, torttutaikinaa, pasteijatarpeita yms.. kaupassa soi joululaulut.
pikkujoulubrunssille menin ystävän luokse. oli tunnelmallista ja niin mukavaa siinä kynttilöiden loisteessa rupatella aamupalan äärellä.
lapsilla oli olut mummon ja ukin luona hauskaa. lähtivät hymyssä suin kotiin. eskarilainen sai kaverin luokseen ja me tytöt lähdettiin vaatekauppaan. tänään löytyi turkoosia ja ruskeaa. lämmintä ja pehmoista minulle. ihania!

illalla vietettiin pikkujouluja. oman perheeni kesken. kynttilöiden valossa. kuten meillä aina.
riisipuuro porisi kattilassa. lapset leipoivat pipareita. puurosta löyti manteleita. joulupukin kirjeet kirjoitettiin loppuun ja varattiin pikku tontulle kirjeiden viereen maitolasi ja tuore lämmin sydänpipari. yöllisellä retkellään voi tonttu sitten napostella evästä jaksaakseen jatkaa matkaa. lasten kirjeet mukanaan. iltasaduksi luettiin Astrid Lindgrenin Joulukertomuksia. Marikin ja Liisan joulusta kesäkummussa. huomenna jatketaan. uninen eskarilainen kömpi peiton alle ja tuumasi; "minä niitä tonttuja mietin, liekö niitä olemassa oikeasti äiti?" sanoin, että kyllä on, jos haluaa uskoa, äiti uskoo, kovasti!

nyt pienet tontut nukkuu huoneissaan. maitolasi ja pipari odottavat vielä hakijaa kirjeen vieressä. minulla lämmin glögimuki kädessä, kynttilät palaa.. joulumieli on vallannut minut taas. rakastan joulua. tunnelmaa. puuhia.

yöllä viritän radiosta Jouluradion. sitä kuunnellaan jouluun saakka. on kuunneltu jo vuosia.

lämmintä piparintuoksuista joulunodotusta.
halaus.

1 kommentti:

_hoya_ kirjoitti...

Heippa Mirka!
Blogissani on sinulle haaste! :-)