4/05/2008

kupissa teetä ja soittimella Jippua ja Cranberriestä

lauantai iltapäivää vietetään lasten kanssa täällä kotosalla. isukki lähti just harkkoihin. ihan kiva, oli vähän pinnaa tiukalla, kaikilla.. nyt helpottaa, kun se lähti purkamaan paineitaan sinne kentälle :) joskus voi kyllä ahdistaa aikatavalla.. no eihän se kumma ole, johan tässä on vajaa 15 vee yhdessä tallattu ja ihme olis jos ei koskaan ahdistas tai ärsyttäs ;) pientä kuohahtelua vaan, kyllä se taas tästä :)

oltiin eilen illalla koko sakki uimassa ja oli taas tosi mukavaa! lapset tykkäsivät pulikoida ja leevillä oli jo paljon enemmän uskallusta kuin viikko sitten! sukelteli jo kovasti ja saalisti avaimia pohjasta. ella meni hienosti käsipohjaa. kotiin palattuamme paistoin uimamaistereille lettuja, teki kauppansa kaikille muille paitsi mulle - hyvä vaan ettei maistunut :)

keskiviikkona meidän painitoivomme, leevi, oli päässyt lehteen :) keskarissa oli kuva pojasta ja isistä ja teksti; nuorissa tulevaisuus :D nyt lehtileike komeilee tietty jääkaapin ovessa!

soitin torstaina leevistä toimintaterapetille. juteltiin leevin 5 vee neuvolassa viimeksi hoitajan kanssa leevin peloista portaissa ja avarissa tiloissa ja aikaisemminkin jo leevin kiukuista ja raivareista, silloin neuvolantäti antoi lapsipsykologin numeron ja kehoitti soittamaan sinne jos pelot yms haittaa normaalia arkea. soitto kuitenkin jäi. juttelin asiasta myös keltomme kanssa ja hänkin kehoitti soittamaan jos asiat askarruttaa mieltä. silloin soitto siis jäi.
no nyt leevillä on koko ajan ollut noita pelkohtauksia portaissa, kovia potkimis-lyömis raivareita yms ja juttelin uudelleen kelton kanssa. hän antoi toim.terapeutin numeron ja kehoitti soittamaan sinne, jos kyseessä onkin kehon hahmotus häiriöistä.
soitin siis sinne torstaina ja selitin tilannetta. terapeutti sanoi, että kuulostaa aivan jonkin sortin hahmotushäiriöiltä. juteltiin psykologista ja leevin kiukuista, kerroin myös mm kuinka leevi pelkää uima-altaan pohjassa olevia raitoja, mainostauluja ylhäällä seinillä, pyöräileminen jännittää - appareita ei millään halua ottaa pois, keinuminen ei onnistu, poika laittaa kädet korvilleen ja huutaa että "meteliä on liikaa eikä hän jaksa keskittyä ja kuunnella kaikkea" ja saattaa samalla motata ellaa..
terapeutti sanoi näihin, että saattaa olla kyse kehon hahmotus ja aisti yliherkkyys jutuista ja hän antoi muutaman kirjan nimen ja nettiosoitteen (www.sity.fi). sanoi että leevi mm noilla "kädet korviin" jutuilla viestittää että hän kuormittuu liikaa ja saa liikaa aistiärsykkeitä. pyysi, että kirjataan nyt kaikki pelkotapaukset ja kiukkukohtaukset tarkasti ylös, mitä missä milloin, mitä tapahtui ennen ja jälkeen. meidän täyty myös ennakoida leeville tulevaa hyvissä ajoin ja vähentää aistiärsykkeitä..meillä on touko-kesäkuussa tapaaminen terapeutin luonaja katsotaan jatkoa ja jutellaan. puhuttiin siitäkin että on hyvä tarttua nyt ennen eskaria, jotta kouluun mennessä saataisiin asioihin muutosta.
mä tietty koko illan luin sitten noita nettisivuja ja olin aivan jo välillä hysteerinen; "nää sanoo täällä näin, leevihän on just näin, sillä on varmaan just tää, tää ei pidä paikkaansa...". janne käski rauhoittumaan ja muistutti kuinka leevi osaa lukea ja kirjoittaa hienosti, osaa leikkiä ja on sosiaalinen ja noita taitoja siinä "oireyhtymässä" ei ole..
juttelin asiasta perjantaina leevin hoitajan kanssa ja hänkin käski rauhoittumaan vaikka ymmärsi hyvin, että kyllä sitä on lapsestaan huolissaan, tietenkin! leevi ei kuitenkaan koskaan raivoa hoidossa, ei saa tutussa paikassa pelkojuttuja ja on aivan ihana pieni poika joka osaa paljon asioita! leevin hoitaja sanoi myös että nyt mä en saa enää lukea juttuja mistään :)
pidettiin jannen kanssa vielä päivällä pikapalaveri puhelimessa ja sovittiin että hymynaamojen kerääminen menee leevillä nyt kesälomalle - ettei poika stressaa käyttätymisestään ja me aiheuta noilla hymynaamojen antamisella lisää paineita pieneen mieleen..
leevi oli onnellinen kun kuuli uutisen, sovittiin että pelipäivä on keskiviikkoisin ja lauantaisin :)
nyt sitten odotellaan toimintaterapeutin kutsua luokseen, kirjataan tapahtumia ylös, ennakoidaan, ja jatketaan samaan malliin..

mä kävin heti keskiviikkona muuten ostaa sen Jipun uuden levyn ja se on taas hyvä! :D sellasta herkistelyä. ja tänään kävin hakemassa R-kiskalta liput sinne Jipun Stoan keikalle, hennan kanssa mennään ;) tosi kivaa! odotan innolla! lapset menee mun vanhemmille silloin yökylään ja me luultavasti sitten keikan jälkeen mennään hennalle iltaa istumaan ja saatan jäädä sinne yökyläilemään :)

käytiin tänään ostamassa elallle ne uudet renkaat ja nyt pääsee tyttö taas polkemaan, jahka ne saadaan paikoilleen.. meillä ei ollut oikeita työkaluja , joten täytyy viedä ne huomenna vankilalle samalla kun vien lapset sinne päiväksi hoitoon. jos appiukko laittas pyörän kasaan. mä meen koko päiväksi huovuttamaan ja janne lupasi pestä ikkunat (säävaraus :)) ja tahtoo työrauhan. mummu kysyi, että tuodaanko yöksi ihan, mutta en raaski..

tein päivällä ison kattilan lihakeittoa, nam! syötiin sitä lasten kanssa juustoruisleipien kera ja hyvältä maistui näin viileänä kevätpäivänä! kohta lähdetään varmaan lasten kanssa vähän kävelemään, jos vaan ei satais.. mun kevätistutukset ovat muuten lähteneet hyvin kasvamaan :) mahtavaa! tänään olis mulla taas jumppailta ja aattelin vetää kymmenen kilsaa crossinkiakin :D vyön kaivoin taas kaapista farkkuihin ;)

koti kaipais siivousta, mutta se jää huomiselle - jos janne sais ikkunat pestyä niin sen jälkeen olis hyvä siivota :)

moikka ja rutistus tälle päivälle.

Ei kommentteja: