10/22/2007

viikko alkaa sairaslomalla, silti mieli pirteänä :D

aamulla mua väsytti aikalailla, kun leevi huuteli puoli seiskan aikaan.. otin pojan viekkuun, mutta seiskalta passitin sen omaan huoneeseen enlosen lastenohjelmia katsomaan ja menin itse vielä torkkumaan. hetken päästä ellakin oli siinä jalkopäässä kyselemässä ja ihmettelemässä :) puoli ysi mä sitten nousin sängystä. petailin sängyt ja annoin lapsille vaatteet. pyykkikoneenkin laitoin heti laulamaan.. leevi oli onnellinen löytäessään tyynynsä alta hammaskeijun terveiset; kaksi euron kolikkoa ja tähtiä oli taas tippunut keijun siivistä ;)

aamutouhujen jälkeen lapset leikkivät hetken huoneissaan ja puoli yhdentoista aikaan ne lähti tuohon terassille ja pikku puistoon touhuamaan. mä rupesin jatkamaan eilen illalla aloittamaani kaulahuivin neulahuovuttamista, neulaan siihen kukkia ja kiva siitä näyttää tulevan ;) kahdentoista aikaan leevi tuli kysymään saako lähteä joelin luokse leikkimään, ja saihan se. ellan otin sisään ja se meni tao tao-videoo katselemaan. vaille yksi joelin äiti tuli sanomaan, että se lähtee lääkärissä käymään ja pojat on niillä joelin isosiskon valvovan silmän alla, kyllä ne pärjää! olin samaa mieltä. rupesin sitten siivoamaan mun työkalupakkia.

vaille kaksi leevi tuli kotiin ja mä tein ruokaa. leevi kertoi innoisaan, kuinka kivat leikit niillä oli siellä joelilla ollu; niillä oli ollu käsiraudat ja ne oli jahdanneet tyttöjä takaa :D just, just, naurettiin jannen kanssa illalla, kenenköhän raudat siellä on ollu lasten leikeissä ;) kolmelta joel tulikin meille ja leikit jatkuivat tosi kivoina yläkerrassa, kylläkin ilman rautoja :) neljältä mä laitoin pojan takaisin kotiin ja me valmistauduttiin lasten kanssa lähtööön. leevi kirjoitti miljan synttärikortin ja ella pakkasi tavaransa mukaan. heitettiin leevi miljalle viideksi ja me tytöt jatkettiin matkaa sonjalle.

mä luin juorulehteä rauhassa ja ella touhusi. kahviteltiin ja ella nauratti meitä pöydässä laulellen frööbeleitä, se osaa kyllä ne laulut ulkoa! :D vaille puoli seiska mä lähdin hakemaan leeviä synttäreiltä. matkalla radio huusi täysillä nigtwishin uutta biisii, sairaan hyvä!! ja meikä jorasi ;) leevillä oli ollut kuulema tosi kivaa; oli kuninkaita ja rosvoja ja vankiloita ja kissakakkuja! mentiinvielä hetkeksi mummolle ja siellä ella piirteli innoissaan keittiön pöydän ääressä. siis toi tyttö on todella taitava piirtäjä :D se piirtelee jo ihan "ihmisiä" joiden kädet ja jalat lähtee vartalosta! mä olin ihan äimänä kun katselin niitä papereita :D lupasin että huomenna piirrellään tussipiirustuksia iisalmeen lähetettäväksi, kyllä mummu ja ukki on mielissään saadessaa kuvien mukana lasten töitä! kotimatkalla radiosta tuli nelly furtanoa ja leevi sanoi, että hää tykkää tästä ja taas nupit kaakkoon ja täysi biletys käyntiin, äiteekin tykkää siitä, sanoin :) hitsi, että säikähdin kun ennen aseman siltaa poliisiauto ajoi täysillä taakse vilkut vilkkuen, painui kuitenkin ohi ja jatsoi siltaa pitkin matkaa!! huh. leevi sanoi, ettei tää äiti taida motari olla, ajettiinko me liian kovaa?!?! :) ei ole ei,vastasin, kyllä äitikin säikähti, etä se meitit pysäyttää :)

kotona janne meitä jo odottelikin. posti oli tuonut tatun ja patun suomi kirjan ja seinämitan ja leevi oli niistä kovasti mielissään :) ihana peppi pitkätossu-kirja, oikein paksu sellainen, tuli myös ja nyt mietin, että pitäskö sekin pitää... lapsilla on kyllä niin hirveesti noita kirjoja, mutta kun ne niistä niin kovin pitää ja, ja, ja... :) toi olis niin hyvä iltasatukirja.. kai se on pidettävä..

lapset kuuntelivat yläkerrassa lastenlauluja ja mä kiinnittelin molemmille mitat seinille, ellallekin löysin askartelukaapista "kasva santun kanssa" mitan ja tyttö oli mielissään kun hänkin sai seinälleen sellaisen. iltapalan laitoin lapsilja ja käytin ne suihkussa. jann eluki ltasasun ysin aikaan ja lapset simahtivat taas kun pienet saunalyhdyt, ihan samantien :) oli niin touhu päivä niillä taas.

jotenkin ollu tosi hyvä päivä, mieli on pirteä. lapset on niin ihania <3 me ollaan nyt janne kanssa katsottu sohvalla leffaa kynttilänvalossa, ihanaa <3 on niin mukava olo, jannekin hyvällä tuulella vaikka hänkin on hiukan kipeä. kuumemittari kainalossa kulkenut koko illan :( palaan kainaloon, moi.

Ei kommentteja: