7/23/2007

jos metsään haluat mennä nyt sä takuulla yllätyt... :)

aamulla herättiin leevin kanssa isin kelloon kuuden jälkeen.. pikkasen harmitti! :( soitin jannelle vielä peräänki, että josko sitä kelloa sais edes hiukan vielä kovemmalle... hengittelin olkkarissa muutaman syvään henkäyksen ja lähdin aamupuuhiin. siitä se päivä sitten lähti kuitenkin käyntiin. laittauduin ja rupesin kokoomaan eväitä retkeä varten. paistoi pullat uunissa ja latasin kahvinkeittimen, laitoin hedelmät ja keksit ja lasten juomat ja jugurtit... ella heräili kasin aikaan. aamupalan jälkeen ysin pintaan mun äiti porhalsikin pyörällä pihaan. napsautin kahvinkeittimen päälle ja kokosin roskat roskiksista ovelle. kamat kassiin ja lapsille vaatteet päälle. tuli keitettyö kahvia vähän yli, joten hörpättiin terasilla pikaseen kupposet tuoreen pullan kera ja vielä katsaus, että koti on kunnossa ja sitten puoli kymppi lähdettiin kävelemään retkimetsään :)

lapset olivat aivan innoissaan ja mustakin oli tosi mukavaa! kasvit polun vieressä olivat niin kasvaneet, että olivat ainakin kaksi kertaa lasten pituisia ja heti pääsin ottamaan hyviä kuvia :) löydettiin siitä sitten hyvä vattu paikka ja jäätiin heti siihen napostelemaan. ella taisi löytää parhaiten kaikki lehtien alla olevat herkut. leevi-matkanjohtajalla meni vissiin matkan aikataulu sekaisin yllättävästä stopista ja se huuteli meitä jatkamaan matkaa :) retkipaikalle ehdittyämme leevi ohjeisti, että yleensä sitten päiväkodissa syödään ensin eväät ja sitten tehdään se mitä ollaan tultu tekemään ja sitten saa leikkiä :) "mitäs meillä on tänään ohjelmassa?" se kysyi. "etsitään vaikka lehtiä tai... hei ne omat puut piti etsiä!" ja sitten lapset etsivät oman puunsa ja kävivät niitä halimassa ja mä otin kuvia :) metsästä löytyi tosi hieno majan alku ja sitä me kaikki siellä sitten jatkettiin. leevi toimi rakennusmestarina ja me oltiin puunkantajia äitin kanssa :) mä kävin välillä laittamassa evät viltille ja pian siellä oltiinkin jo syömässä ja kahvitelemassa. leevi valtasi metsästä kaksi kiveä ja oli tosi rohkea siellä kiipeillessään! kaksi tuntia me siellä leikittiin ja evästeltiin ja sitten lähdettiin kotia kohti. ukki tulikin meitä puistossa vastaan ja mentiin meille kahvin keittoon ja nautittiin ne sitten auringon paisteessa terassilla. lapset saivat raivarit kun mummi ja ukki lähtivät, mutta rauhoittuivat kuitenkin hetkeksi leikkeihin. mä soitin neuvolaan ja varasin lasten 3- ja 5 v neuvolat, vihdoin :) kolmetelineellistä pyykkiä piti myös viikata kaappeihin.. ja samalla laitoin ellalta pois pieniä vaatteita..

yhden jälkeen alkoi tunteet yläkerrassa kuumenemaan ja mun oli vietävä muksut meidän sänkyyn lepäämään ja menin itsekin sinne väliin ja pian me kaikki nukuttiin. kolmelta heräsin ja
menin salaatin tekoon ja nostamaan lihan lämpenemään grillausta varten. puoli neljä huusin lapset hereille. isukki tuli kotiin puoli viisi ja samantien alkoi grillaamaan. lapset katselivat lastenohjelmia. syönnin jälkeen leevi lähti isukin kanssa kauppaan ja me jäätiin ellan kanssa selaamaan henkan ja maukan kuvastoa, pitäs taas täyttää lasten vaatekaapit, ovat niin kasvaneet sitten viime syksyn :) sainkin ekan kierroksen lehdestä katsottua ja valkattua, huomenna, yön nukuttuani, katson uudestaan, mitä lisää, mitä poistetaan :) loppusummaa en ole vielä laskenut... ;)
ella meni kylpyyn ja pian pojat saapuivatkin. leevi suu kävi koko ajan ja janne sanoi sen käyneen koko kauppareissun samaan tahtiin :) jannella oli kainalossa mulle uusi kahvinkeitin :) hieno on ja heti huomenna pääsen sitä kokeilemaan tositoimissa, kun essi ja aamu tulevat päivällä kylään! täytyy varman keittää koekahvit aamulla :)

leevikin kävi kylvyssä ja suihkussa. mä tein mannapuuron iltapalaksi. puolisen tuntai meni lapsilla ruokapöydässä eikä sitten vaille ysi enää ehtineet leikkiä.. marinaahan se sitten tiesi.. janne luki iltasadun ja mä rupesin jumppaa; tehotreenin ja reisi-peppujumpan vedin taas, tunnin yhteensä ja sitten ryytyneenä istahdin sohvalle sinkkuja katsomaan. nyt olen iltapalaa syömässä ja janne meni jo nukkuu..

pomolta tuli äsken tekstari; tilaa yhden hatun lauantaiksi :) huomenna se siis tietää hattu-urakointia.. no elokuuksi onkin tilattu viis-kuus hattua, joten hommat ei lopu :)

vähän lisää vielä ruikkarileipää masuun ja sitten petiin.. niin ja miten voi tähän kämppään hukkua yksi kukkakaulakoru, kuin tuhkatuuleen se aamutohinoissa hävisi :( jospa se jostain ilmestyy..

huomenna vika kotipäivä, mukavaa palata töihin.

Ei kommentteja: