7/02/2007

mm puutarhan muutoshommia :)

aamulla olisi taas väsyttänyt, kun leevi tökki hereille vaille kasi.. eikä ihme; tulin ninalta puoli kahentoista aikaan ja lykkäsin vielä värin päähäni ja katsoin dianan konsertin loppuun... :) leevi valitteli nälkää ja passitin sen alakertaan isiä herettälemään, se kun oli aamuyöstä kömpinyt sohvalle, kun leevi tuli mun viekkuun. isi antoi leeville aamupalaa ja niin mä sain hiukan lisäaikaa torkuille. ja vielä kun leevi pelasi puolisen tuntia koneella niin sain nukkua ysiin :) ellakin heräili silloin. vaatteet päälle, sänkyjen petaus ja tytölle aamupalaa, leevikin santsasi vielä. miten voi lasten suut käydä sellaista vauhtia heti aamusta, hyvä kun on itse silmät saanu auki...?

ja niin miten lasten suusta tuleekin aina ne fiksuimmat kommentit.. tuli tässä just mieleen ellan yks tälläinen; oltiin anttilassa ja olin bongannut rekistä aivan ihkun pellavaisen lenkkimekon. hinasin tytöt kärryineen päivineen koppiin ja vetäsin mekon päälleni. no tyttö sitten katsoo mua ja sanoo; Tarvitsetko sinä äiti tuota? TÄ?!?!? no.... tyhmänä änkytän.. "miksi sulla on se sit päälläsi, tarvitsetko sitä?" No... EN, en tarvii ja riisun sen ihanuuden ja palautan rekkiin :) ... vitsin viisauden kello! :D

ja tähän päivään: aamutohinoiden jälkeen lähdetään järvenpäähän vitriiniostoksille. ihastelin taas vanhoja rintamamiestaloja ja janne kommentoi; kuinka meillä kävi hyvä tuuri tän kodin kanssa; oli halpa verrattuna tämän päivän hintoihin, hyvin rakennettu = ei susi, näin vitsin hyvällä paikalla = mun duuni aivan vieressä, lasten hoito ja tulevat 1-2 luokat, lähellä keskustaa ja silti "maalla" ... no joo.. viksuja ja oikeita kommentteja juu... :) siinäkin yks viisauden kello!

löydettiin kiva vitriini heti ekasta kaupasta ja saadaan se kotiinkuljetuksella keskiviikkona :) ihastuin yhteen maalaistyyliseen vitriiniin, mutta koska hintaa oli 300 e´ enemmän kun tässä meille tulevassa, sain unohtaa sen.. :) mutta tuo tulevakin passaa hyvin. on sellaista valkoiseksi kuultomaalattua ja vitriinin päälilevy on tummaa puuta.

jäkestä mentiin kotiin ruoan tekoon ja syönnin jälkeen lapset passitettiin suoraan sänkyyn, oli pikkasen taas kiukkusta sakkia... :/ leevi simahti, mutta ellan hölötykset kuuluivat reilun tunnin ja sit se huutaa ettei jaksa nukkua enää :) rauhoittupa ainakin!
lähdettiin hiukan kävelemään ja lapset pääsivät pyöräilemään. leeviltä sujuu jo ihan kivasti tuo homma. mitä nyt on aika varovainen ja jarruttelee tiuhaan, ylämäessäkin :) hiljaa hyvä tulee! päästiin perhospuistolle tuolta paritalon edestä kiertäen ja heti alkoi ukkonen jylisemään ja vettä ripsimään. kun ehdittiin takaisin terassille satoi jo ihan kunnolla. lapset saivat napostella eväskeksinsä terassilla varjon alla :)

hetken ehtivät lapset leikkiä ja mä hiukan sohvalla löhöillä ja vaille viisi lähdettiin kaikki sonja-mummolle kylään. siellä kahviteltiin ja mä join taas varmaan litran kahvia.. nyt onkin koko ajan hirvee tärinä päällä.. tuntuu että virtaa on ihan liikaa!! luulin että se johtuu verensokerin laskusta, mutta vaikka söin, ei hellitä vapina ja tutina.. johtunee vissii kahvin määrästä?!

kotimatkalla käytiin prismassa ruoka-ostoksilla ja kotona painuin heti pihahommiin :) mua häiritsi etupihan kukkapenkki niin kovin -> itse olen siihen kuivakukkia istuttanut ja nyt ne rehottaa niin kovin, ei tietoo mitkä on oikeita kukkia ja mitkä rikkaruohoo, joten revin kaikki pois! :) kuokin mullan puhtaaksi ja poistin kivirajaukset. janne tuli tekemään heinäseipäistä mulle pienen aidan sisääntuloväylän suuntaisesti ja mä istutin risupenkin viereen keltaista maanpeitekasvia jota oli ripoteltu muualle etupihan multiin silleen sekaisesti.. nyt muu piha on selkeesti yhtä kasvii ja penkin ympärillä on toiset + laitoin siihen isoja kiviä somisteeksi ja kun hain vielä peltisen kastelukannun, ämpärin ja tallilyhdyn kepin nokkaan roikkumaan siihen tuolin viekkuun ja vielä rajasin koko maanpeitekasvi osan kate- ja pensasosasta niin nyt olen taas tyytyväinen, ainakin hetken, sanoi janne :D soma siitä tuli vaikka itse sanonkin! täytyy ottaa siitä kuvia ja laittaa joku päivä tänne :)

lapset simahtivat melko pian sänkyihinsä, ella ei tainnut kertaakaan huudella... olihan se jo yli kymmenen kun luin iltasadun , ettei ihmekään että sammuivat :)

nyt kello on taas puolen yön tienoilla, mutta mulla on vaan vielä tutinaa ja virtaa kun pienessä kylässä! paul ankaa kuuntelen ja just sain ruusut kuivumaan ympäri kämppää :) kuvasin häälahjaksi tilatut hatut, duunikaveri hakee ne huomenna illalla kunhan ollaan tultu korkeasaaresta :) pakkailin tossa just eväitä lapsille ja laitoin kameroita laturiin... toivottavsti säätiedotus oli oikeassa ja saadaan huomenna nauttia auringosta sieläl eläinten seassa :) myös miiaa odottelen huomenna illalla kylään, ei ollakaan nähty pitkään aikaan, ihanaa jutskata! :) ja suskille soitin tänään ja viikonpäästä nähdään, tosi ihanaa! :) ja sit varmaan ens viikon lopulla menen hämeenlinnaan suskin luokse lasten kanssa päiväksi!

nyt menen suihkuun, hoidan kynnet ja meen sohvalle lukee lehteä ja odottamaan unta...

Ei kommentteja: