6/04/2007

sunnuntaipäivä hämeenlinnassa, metsänkylän navetalla :)

aamulla heräsin kellon soittoon kasilta. painuin aamupesulle ja laittautumaan ja keitin aamukahvit. leevi ja ella heräilivät puoli ysin aikaan ja rupesivat katsomaan lastenohjelmia ja leikkimään. mä menin nauttimaan kesäaamusta terassille kahvikupposen ja lehden kanssa ja oli ihanaa :) ennen lähtöämme kävin ripustelemassa pyykkejä takapihalla ja nyt on aina sinne mennessä pakko käydä napsauttamassa pumppulorina päälle, se on rentouttavaa kuunneltavaa :)

juuri ennen kun äitini oli oven takana saivat molemmat muksut aimoraivarit, taisivat huutaa jo toisen huudon takia myötätunnosta... :/ ella viskaa raivonvallassa hauvansa alakertaan niin että meikäläisen kuivakukat rappusen pielessä leviää pitkin poikin lattioita pienenä silppuna ja minähän siitä ilostun ja annan tytön kuulla kunniansa... ja vasta sen jälkeen huomaan ulko-oven olleen auki niin etä varmaan hakkuutiellä saakka ovat kuulleet kuinka meillä on taas rattoisaa... :) samalla leevi suuttuu ja alkaa viskoa sohvatyynyjä pitkin olkkaria ja sitä pitä hiukan ojentaa... aivan Hirvee meteli! onneksi mummi ja ukki pelastavat tilanteen. vihdoin kello 11 päästään autoon ja siellä ella kuiskaa mun laittaessa sille turvavöitä: "mä olin äiti sulle tyhmä tuolla sisällä..." minä siinä sitten pyytelen kovasti anteeksi kun olin vihainen ja ellakin sanoo "anteeksi äiti" <3 sitten päästään matkaan. 20 min kun ehdittiin tulla niin takapenkiltä kuuluu "ollaanko jo kohta perillä, en jaksa odottaa?" ja ei kun rusinapaketteja peliin :)

tunni verran ajeltiin ja sitten oltiin navetan idyllisellä pihalla, ihanaa! mentiin lasten kanssa ensin moikkaamaan alpakoita, tai lompakoita niin kun ella sanoo :) samalla lapset joivat mehut ja napostelivat muutamat keksit. sitten paineltiin aarteiden kimppuun! hirveesti oli ihanaa tavaraa ja mä pinosin niistä penkille haluamia. iskin silmäsi hirmuisen suureen maitotonkkaan, mutta lopulta päädyin ostamaan ihanan vanhan tuolin ja kasan heinäseipäitä :) leevi ja ella painelivat pitkin navettaa ja me yritettiin äitin kanssa vuoronperään ehtiä niiden perään.. sitten kuulin kun joku vanhempi nainen päivittelee ellalla olevan hiukan vaarallisia leluja ja kun tyttö kääntyy huomaan sen napanneen matkaansa pienen kirveen!! kääääks ja äkkiä pois! kyllä siinä taas mummelit pyörittelivät silmiään :D muutaman tunnin siellä kierreltyämme ostimme tavarat ja lähdimme kävelemään leivintuvan kahvilaan, jo oli hiukan nälkä ja jano, kun aamupala oli jäänyt siihen kahvikupposeen :) ellan sanoin olevan kuin pieni ladon ovi; aina kun sen suu aukesi niin sieltä tulvi narinaa ja rutinaa :) leevillä oli koko ajan hirvee juoksuvauhti ja se leikkikin navetassa kuurupiiloa meiän kanssa :) kerran molemmat hävisivät paikalta ja äiti sai vaan toisen kiinni. mä tuumaan, että hyvä vaihtari; saatiin seipäät ja tuoli ja hävitettiin leevi...
minä ihastelin ihastelemasta päästyäni niitä sen metsänkylän kartanon pieniä punaisia mummonmökkejä ja niitä ihania kartanoita... mikä paikka asua!! ja järvimaisema...

kolmelta lähdimme ajamaan takaisin keravalle ja kyllä kuumuus oli tehnyt tehtävänsä, oli hiukan skarpattava, jotta ei käynyt niin kun lapsille takapenkillä; samantien kun auto lähti parkkipaikalta, muksut simahtivat :) ensin vietiin äiti ja sen seipäät saviolle, hörpättiin siellä mehut ja mentiin kotiin. mä pesin tuolin ja lapset lähtivät naapurin tytön kanssa pikkupuistoon. sitten grillattiin ja janne öljysi osan kalusteista. kun olimme syöneet janne alkoi oksentamaan, yöks!! se oli saanu jonkun mahapöpön, toivottavasti ei tartu meihin! mä otin alkuillasta pienet kauneusunut ja sen jälkeen painuin takapihalle väsää risuhattuja. kun lapset olivat leikkineet ja iltapuuhat oli suoritettu niin luin niille ysin jälkeen iltasadun ja laitoin nukkumaan. hetki siitä niin sain ninan teeseuraksi :D siinä meidän rupatellessa laitoin pyykkejä kuivumaan ja riivin oksista lehtiä... :)

Ei kommentteja: