5/31/2007

kotipäivä ja siivousta...

ninalla vierailu oli vierästää tän päivän puolelle, mutta taisin olla kotona muutama minuutti vaille puolen yön :) yö meni kivasti. mitä nyt oli hiukan kuuma... lapset heräsi kasin aikaan ja minäkin vasta sitten :) aamupuuhiin mentiin heti. lapsista oli mukavaa jäädä kotiin vielä täksi päiväksi, enkä minäkään hirveesti hanttiin laittanut :) ajattelin vaan kauhulla toisten työpäivää.. tokavika eskaripäivä ja muutamat treenit ja piirakan leivontaa, vettä sataa... aamutohinoiden jälkeen lapset halusivat katsoa dvd: ja minä torkuin hetken sohvalla. sitten keräsin voimat ja tein leevin kanssa yhdessä nakkisoppaa. sopan kiehuessa rupesin siivoamaan :) imuroinnin lopetettua huomattiin, että ukkihan se siellä oven takana kolkutteli, tuli tuomaan pidempää puutarhaletkua ja kahvittelemaan hetkeksi. leevi ja ella ihmettelivät, katselivat ja kyselivät ukilta sen puuhista, kun se asensi sitä putkea paikalleen. nuo lapset osaavat kyllä hakea aikuisen huomion melko taitavasti :)

ukin lähdettyä laitoin lapset päikkäreille ja menin sohvalle taas itsekin :) pitihän sitä hetki kerätä voimia, että jaksoi sitten pyyhkäistä pölyt ja siivoilla kotia... pyykkejäkin oli taas kertynyt, ylläriylläri! viiden aikaan isukki tuli kotiin ja me lähdettiin leevin kanssa asioille.

ensin mentiin kirjastolle, siellä kun oli "vartija" päivä :) kauhulla menin kuulemaan torut, mutta eihän niitä tullutkaan :D vaikka kolme viikkoa olinkin elellyt melkoisen holtittomasti oli kuitenkin kilo taas elopainoa lähtenyt!! olin aivan ihmeissäni ja änkytin, että en kyllä ole päiväkirjaan koskenut :) vetäjä sanoi, että jos musta tuntuu se pisteiden ylöskirjoittelu hankalalta ja se stressaa ja siksi homma tuntuu välillä puulta, niin kun tämä nyt näyttää sujuvan ilman pisteiden kirjaamistakin niin voin sen itse kirjaamisen unohtaa ja miettiä vaan aina paljollako milloinkin syön ihan vaan päässäni :) sanoi vielä, että näyttää siltä, että kaapeissa on kotona järkeviä ratkaisuja, että tämä sujuu näin :) 300 g pitäs vielä karistaa niin pääsisin seuraavalle kymmenluvulle :D mottoni on nyt, että Hitaasti Hyvä tulee!! ei stressiä!

vartijoista mentiin kirjastoon palauttamaan ja lainaamaan lasten videoita. leevi valisi ja sai itse lainatakin ne omalla kortillaan :) kirjastosta huristeltiin tuusulaan etsimään terassille varjoa ja tunnin etsimisen jälkeen löydettiin sopiva ja pongasin kivan vesiaiheenkin :) täytyy jutskata siitä vielä hallitukselle... :) maikku-mummilla ja taisto-ukilla käytiin pikaisesti kahvilla ja pienellä iltapalalla ja sitten mentiin vielä prismaan ruokaostoksille... leevi jaksoi kyllä kivasti olla mukana vaikka sanoikin autossa, että vähän äiti väsyttää :)

kotona ostokset kaappiin ja leevi suihkuun, ellalle iltapala ja lapsille iltasatu. janne tappeli koneen kanssa, kun onnistuin tän härvelin sekoittamaan niin, että piti jannen käydä töistä tullessaan hakemassa uusi kovalevy.. hups! lasten etsiessä untaan siivosin vielä molemmat vessat ja pesin.. mitä?! no pyykkejä! piti huomiset työvaatteet saada päältä pesuun ja kuivumaan yöksi. puoli 11 menin suihkuun ja asetuin vielä sohvalle telkkaa töllää..

nyt kello lähenee taas puolta yötä ja pikku hiljaa silmät alkaa luppasemaan. huominen jännittää hiukan; on tosiaan vika eskaripäivä ja illalla ne juhlat.. ai niin leevin muskariope soitti tänään ja sovittiin että leevin nimen voi laittaa uusien kanteleiden tilauslistaan ja saatiin kuulla että kanteleryhmä aloittaa syksyllä :D ihanaa leevi pääsee soittamaan! minulle toivotteli onnea ja kehui hirmuisesti kun olin uskaltautunut kevätjuhliin soittamaan :)

nyt muru kainaloon, että ehtii viisi tuntia nukkua, heippa vaan ja huomiseen!

Ei kommentteja: