5/29/2007

kotipäiviä tiedossa; ella pipinä

aamuyö meni tosi risaiseksi, kun ella itkeskeli ja valitteli kolmesta lähtien. otin viekkuunkin, mutta ei se auttanut.. aamulla kun tyttö heräsi kasin aikaan, kysyin sattuuko johonkin ja ella huusi kurkkusuorana; älä koske mun korvaan...! mittasin lämmön, siinä rajoilla onko vai ei. pähkäsin ja mietin mitä tehdään. soitin töihin ysiltä, että tulossa ollaan, mutta varautukaa siihen, että lähden yhdentoista aikaan viemään ellaa lääkäriin, ellei piristy.. hetken päästä soittivat takaisin ja kielsivät mua ajattelemasta liikaa töitä ja passittivat ensin tytön kanssa lääkäriin ja soittamaan sitten mikä on tilanne :)

kotiin sitten jäätiin. lapset piirtelivät hetken ja mä laitoin pyykkejä kuivumaan ;) leevi piirsi juha-sedälle hienon piirustuksen ja mä sain tehtäväkseni viedä sen lääkäriin perille. puoli 11 soitin taksin ja lähdettiin ensin sonjalle. leevi jäi sinne siksi aikaa kun me mentiin ellan kanssa lääkäriin siihen naapuriin. pylkkänen tykkäsi leevin piirustuksesta kovasti ja lähetti leeville terveisiä :) ella oli ollut ihan tosissaan aamulla huutaessaan korvaansa; juha sanoi korvan olevan tosi ärtsy eikä ollut muutamaan päivään nähnyt yhtä pipiä korvaa :( muuten tyttö kunnossa, sai tämän ja huomisen saikkua. lääkäristä mentiin mummolle kahveelle ja ella sai jäätelön. kahdentoista jälkeen lähdettiin kotiin, taksilla taas.

kotona ella meni suoraan päikkäreille ja simahti samantien. leevi meni sänkyynsä telkkaa katsomaan ja mä laitoin ruoan uuniin. menin etupihalle terassille lehteä lukemaan ja torkkumaan :) oli pikkuisen kuuma, kun aurinko mollottaa suoraan tuohon pihaan .) torkuttuani hetken tein yhden risuhatun valmiiksi ja sitten iho punotti jo niin että oli parasta siirtyä sisään... leevi nousi sängystä nukkumatta päikkäreitä, mutta ella vaan jatkoi uniaan. tyttö heräsi vasta viiden aikaan... :) taisi nukkua univelkojaan pois.

viiden jälkeen mä lähdin apteekkiin ja luontaistuotekauppaan. sieltä menin kanniston päiväkodille aleksin kevätjuhliin, oli kivat juhlat ja kahvi maistui :) kotiin päästyäni maikku-mummi ja taisto-ukki tulivat tuomaan puutarhaletkua ja pentti-pappa haki kepa-mummin kotiin (oli katsomassa lapsia kun mä olin juhlissa ja janne harkoissa). keitin kahvit ja annoin lapsille iltapalan. mummi ja ukki leikkivät hetken lasten kanssa ja kun ne lähti kotiin vein lapset suihkuun. kiltisti kävivät ja jatkoivat vielä hetken leikkejään ennen iltasatua. sadun jälkeen pohdiitttin hetki, kuinka vauvat pääsevät masusta pois :) leeviä kummastutti kovasti, kun kerroin kuinka lääkärisetä leikkasi leevin äitin masusta ja kuinka se sitten ompeli masun kiinni neulalla ja langalla :)

nyt istun tässä hetken, lisäilen blogiin kuvia mm. lintsipäivään ja muuallekin :) ja kunhan lapset hiljenee sängyissään lähden ninaa moikkaamaan, sielläkin kun ollaan pipejä ja huomenna kotona... sitä ennen täytyy kyllä mennä piha kastelemaan...

Ei kommentteja: