5/28/2007

grillausta, juhlia ja puutarhanhoitoa :)

mummin ja ukin takapihalla saviollavankilalla lampaita ja pupuja katsomassa

aamu alkoi puoli kahdeksan aikaan, kun leevi heräili. mä nousin ylös aamupuuhiin ja pian ellakin jo tepasteli sängystään. meilä oli leevin kanssa syvällistä keskustelua sellaisesta kummallisesta asiasta kun, miksi aikuiset eivät voi rakastaa kuin yhtä kerrallaan, mutta esim. äiti voi kuitenkin rakastaa isiä, leeviä, ellaa... leevi kun oli sitä mieltä että mika voisi olla sekä hennan että susannan kanssa... :) elämän suuria mysteereitä..

laittautuminen, lapset valmiiksi, koti kuntoon ja puoli 11 aikaan lähdettiin vankilalle jannen vanhemmille grillaamaan. sää suosi; oli lämmintä ja aurinko paistoi :) ihanaa tämä! ruoka oli myös hyvää :) lapset tekivät nakkilihapullavartaita ja hyvin nekin näyttivät maistuvan! syönnin jälkeen lähdettiin puutarhalle katsomaan pupuja ja lampaita. lapset olivat innoissaan ja oli jännää antaa eläimille ruokaa... :) minä kävin ostamassa appiukon piikkiin kukkia terasseille ;D

kahvin jälkeen lähdettiin saviolle mikan synttäreitä viettämään. olipas ihana kärventää itseään siellä takapihalla :D muut hakeutuivat varjoon, mutta meikä siirsi penkkiä aurinkoa seuraten.. oli niin lämmin! leevi ja ella ravasivat puskapissillä mummin pensaiden takana, olivat litkineet mehua litratolkulla ja se näkyi!
neljän jälkeen jatkettiin taas matkaa ja käytiin viemässä isukki kotiin harkkoihin valmistutumaan. matkalla suunniteltiin ja heitettiin villi idea tulevaisuudesta; teboililla oli vene tankkauksessa ja janne heitti, että olispa kiva jos olis tollainen vene! :) no mä siihen, että joo ostetaan sitten kun lapset on isompia ja se olis meidän yhteinen harrastus, juu-juu! :)
mä hain kotoa fiksattavia vaatteita ja lähdettiin samantien kepalle ja penalle. tuunattiin mummin kanssa mun vanhoista farkuista ihkut gaprit. tai mä olin ne jo aamulla leikannut ja mummi ompeli niihin ihanat pitsit lahkeisiin :) jätin sinne myös yhden farkkuhameen kavennukseen ja yhden topin levennykseen :)
juotiin mehut takapihalla ja maikku ja tatekin tulivat sinne. kierrettiin kepan kanssa taas pihaa ja kerättiin mulle lisää kukkia puutarhaan. lapset leikkivät ja leevi kävi välillä pelaamassa tietokoneella. sai se sitten hirveet raivarit kun lopulta kielsin enää pelaamasta... oli vähä väsyä poikaa, kun päikkärit oli taas jääny.. huh, huh :/

kotiin päästyämme seiskan aikaan vein lapset heti suihkuun ja sen jälkeen painelin takapihalle istutushommiin :) takapihan kuntoon saatuani siirryi etupihalle samoihin puuhiin. puoli ysin aikaan laitoin lapsille iltapalaa ja palasin vielä hommiin. sitten nina ja hanna tulivat pikavisiitille puutarhaani katsomaan :) vielä kun ne lähti niin mulla oli hiukan hommia kesken... kyllä tuohon kukkien hoitamiseen saa aikaa menemään :) puoli kympin aikaan laitoin lapset nukkumaan ja menin vielä kastelemaan pihaa...

ens viikolla maanantaina ostoksille ja pojat uimaan, tiistaina aksun eskarikevätjuhla, johon kummitkin kutsuttu :), torstaina oman eskarin kevätjuhla, perjantaina ehkä ylityövapaa :) ja illalla ehkä duunikavereiden kanssa syömään, sunnuntaina lähdetään mutsin ja faijan ja lasten kanssa hämeenlinnaan aulangolle ja metsänkylän navettaan :)

Ei kommentteja: