9/23/2010

menneen viikon katsaus syyspäiväntasauspäivänä
olemme tytön kanssa kahden kotona. eilenkin oltiin. korvatulehdus kiusana. neiti katselee lastenohjelmia ja minä istun tässä aamukahvilla. kello näyttää puoltapäivää. no, vähän venähti aamu ja onhan tämä jo toinen kuppi.

selailen menneen viikon valokuvia. paljon hauskaa on tapahtunut. naurattaa niin kovin, kun mietin viime viikonloppua. hihitelen vieläkin ääneen. silloin kolme naista lähti kaupungille juhlimaan yhden synttäreitä. tämä juhlakalu ei vielä aamulla herätessään tiennyt mitä päivä tuo tullessaan, luuli raukka, että ihan tavallinen lauantai - ei todellakaan! kaikki tuli ihan yllätyksenä ja voi kuinka meillä olikin hauskaa! nähtiin Joutsenlampi Oopperalla ja voi kuinka kaunista oli, ihan kaikki! ruokaa nautittiin ihanassa ravintolassa ihan pitkän kaavan mukaan ja nauru raikasi. ihana, iloinen päivä, ihan iltaan saakka.

viikolla tein kierroksen kirppiksellä. sain vihdoin oman Jasonin. minusta se on niin veikeä, ihastuttava. neidille löytyi paitoja. tuo tyttö on pelkkää kättä ja jalkaa! uskomatonta kuinka se kasvaa vauhdilla. onneksi postikin toi laatikon mennäviikolla. siellä oli osa tilatuista ihanista neidille ja muutama kiva minulle. toinen paketti tulee ens kuun lopussa. sitten alkaakin taas syksyn ja talven vaatejutut olla reilassa. löysin kirppikseltä myös ihanan kukikkaan pöytäliinan. pinkkiä, ruskeaa, vaaleaa, vähän ehkä persikkaa ja vaaleanpunaista. josko mummi taas ommella surauttelisi sitä minulle hamosen kevättä ajatellen. kaupan sovituskopissa huomasin ´kauhukseni´ ostavani pienempiä kuppeja... miinuksia on nyt kympin verran ja olo on kevyempi, yllätys, yllätys! olen niin tyytyväinen! toi rinnustenkaan pienentyminen ei harmita, laittoi vaan siellä kopissa hymyilyttämään.

alkuviikosta täällä oli ihan sirkusmeininki. mummu vei serkukset sirkukseen ja voi sitä jännityksen ja ilon määrää! minä jäin sateenvarjoineni ulos haikeana katsomaan, kun väki suuntasi suureen telttaa, jossa musiikki soi ja tunnelma oli lämmin. lasten hurjia sirkustarinoita kuunnellessa tuli sellainen olo, että ensi vuonna minäkin haluan mukaan!

koti on ollut hyrskyn myrskyn. eilen sain onneksi siivottua neidin vedellessä päiväunia lääkärireissun päätteeksi. ensin toki itsekin vedin melkein muutaman tunnin tirsat. sitten jaksoi tarttua imuriin ja pölyrättiin. vaihdoin myös vähän syksyisempiä ja talvisempia kortteja seinille ja lisää on tulossa akrobaatista kohta puolin! laitoin myös hiukan tummempia kynttilöitä esille ja kesäisempiä juttuja kaappiin. pienillä jutuilla saa kaivattua piristystä.

monena iltana tällä viikolla olen sytytellyt kynttilät ja istunut kiikkutuoliin neulomaan baktuksia. moni saa tänä vuonna pukin kontista lämmintä ylle. on jotenkin niin syksy nyt. viluttaa ja pimeä puskee. paras lääke pimeisiin sadeiltoihin on sulkea ovi, sytyttää kynttilät ja käpertyä viltteihin. onneksi syksy on kakspiippuinen juttu; toisaalta on tuo kylmyys, pimeä ja sade - toisaalta taas uskomattomat värit, tuoksut, tunnelma! sopivassa määrin molempia - siinä oiva resepti läpi harmauden!

tämmösillä tunnelmilla olemme tallanneet tämän viikon. entä sinä?

2 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Kivat tunnelmakuvat! Ihanat nuo vinksinvonksin kynttilät! Toipumisia potilaalle ja iloa viikkoosi!

Mirka kirjoitti...

nonna; kiitos sinulle! juu noi kynttilät saavat hyvälle tuulelle, täytyy vaan muistaa oikaista kun sytyttää... :)