12/27/2009

jouluoloa
* joulun päivät ovat menneet rentoillen.

* aattoaamuna riisipuuro porisi ja seurattiin joulupukin kuumalinjaa telkasta. lumiukon lennellessä lämmitettiin glökiä joulurauhan julistusta varten.
* päivällä käytiin mummon luona. mummon notkuvien herkkupöytien ääressä. pukki oli tiputtanut osan lahjoista perinteisesti makkarin ikkunasta. kolina vaan kuului.
* alkuillasta tultiin meille kera vanhempieni. laitettiin yhdessä ruokaa ja odotettiin pukkia saapuvaksi. saapuihan hän. ja viihtyi seurassamme pitkän tovin. ehti kuunnella neidin monet laulut. pitää lapsia sylissä. kuunella ja kertoa juttuja. katsoa jopa, kun lapset avasivat lahjansa.
* ja mieluisia lahjoja tuli. juuri sopivan verran. lapsille ihania pehmeitä ja paljon toivottuja kovia. ei liikaa. pukki oli muistanut myös aikuisia. nyt kelpaa tehdä pataruokaa uudessa padassa. eikä talven tuiskut palella ihanissa pehmeissä hatuissa, huiveissa ja sormikkaissa, villatöppösissä. kynttilävarastot karttuivat ja koti sai muutaman ihanan sisustusjutun.

* joulupäivänä otettiin rennosti. käytiin miehen vanhemmilla syömässä.
* tapanina kyläiltiin ja syötiin jälleen jouluruokaa. nyt toisen mummini luona.

* tänään ollaan saatu vieraita. lämmitetty glökiä. käyty pulkkamäessä.
* pakattu joulua pahvilaatikkoon. kuusi jäi vielä. sekin pilkotaan varmasti lähipäivinä. tunnelmalliset valot saavat olla kevääseen. siihen, kun luonnon valo voittaa. ja tietenkin kynttilät. rakastan joulun aikaa. tunnelmaa. valmistelemista. musiikkia. mutta heti tapanin jälkeen joulun voi riisua, pakata muutamat rakkaat jouluesineet vintin kätköihin odottamaan seuraavaa kertaa. kodin palauttaa normaaliin.

* joulunpäivinä ollaan myös löhötty sohvalla ja katsottu elokuvia. paljon.
* ja minä olen neulonut. neulonut ja neulonut. joka päivä. kaiken liikenevän ajan. kotona ja kylässä. en ole saanut sormia irti puikoista. tai jos olen niin väkisin.
* oi tätä ihanaa löhöoloa.

1 kommentti:

villasukka kirjoitti...

Kerrassaan ihana joulu teillä on ollutkin. Voi, mitkä herttaiset hetket yhdessä.