8/23/2009

sunnuntain tempo



eilisen illan vietin tätini luona. katsottiin elokuvia, syötiin ja saunottiin. tyttöjenilta oli varsin mukava. otetaan uusiksi!

tämä päivä on edennyt sunnuntaimaisesti. hitaasti. mukavasti.

* on halittu ja suukotettu isi. pelireissu kauas. päivän poissa. silti kova ikävä. pikku neiti lupasi piirtää isin kuvan. silitti äidin poskea. "helpottaisiko se sinua, äiti?" "kyllä helpottaisi, kiitos pieni kulta."
* on käyty kylässä. juotu kahvia. mehua. syöty pullaa mansikkahillolla. selattiin anopin kanssa kirjalehteä ja laitettiin ruksi muutamaan mukavaan. neulomista ja virkkaamista. appiukko laittaa tilauksen eteenpäin.
*on käyty ostamassa syyskukkia terassille. upotettu niitä multaan. siivottu lakastuneet kesäkukat pois. nyt kelpaa sytytellä lyhdyt ja kynttilät. kääriytyä
vilttiin ja ottaa syksy vastaan.
*puksipuu pääsi myös sisälle. kaunis on. toivottavasti pysyy hengissä.
*kaupasta tuli mukaan muutama kerä lankaakin. noista kaulaliinaa omalle kullalle. sopiva tempo päälle, jotta pitkä kaulaliina valmistuu ensimmäisiin pakkasaamuihin.
*koululainen on laajentanut reviiriään. mennyt ja tullut. kavereiden kanssa siellä ja täällä. välillä kotona kääntynyt. ruokaa masuun ja matka jatkuu. äidille tekee tiukkaa antaa toisen kokeilla siipiään.
*pikkuneiti protestoi tämän päivän kulkurajojaan. eilen karkasi omille teilleen. nyt on tämän päivän pienempi reviiri. ottaa koville.
*pinwheel´in tenkkapoo selvisi eilen. nyt vauhdissa jälleen.

*paljon olen miettinyt. ollut välillä ajatuksissani. huomannut kuinka tärkeä toinen on. arki on vienyt pahasti mennessään eikä kaikkea ole huomannut, muistanut. joku herätti ajattelemaan. ravisteli. kaikki ei ole aina niin itsestäänselvää. on niin hyvä olla. siinä. toisen lähellä.

ja on myös hyvä kertoa se ääneen.