2/02/2008

valvottu yö ja muita puuhia

juu tähänhän mää taas istahdin :) viimeksi taisin kirjoitella torstaina..

joo eli perjantaina mulla oli se koulutuspäivä, mahtava sellainen - ravistelee, antaa ahaa-elämyksiä ja onnistumisen riemua, uskoa omiin taitoihin :) kotona vietimme illalla leffailtaa lasten kanssa sohvalla löhöten ja mä taisin kyllä välillä simahtaakin... :) oli oikein mukava ja leppoisa ilta!
seuraava yö olin sitten kaikkea muuta kuin leppoisa.. leevi tuli illalla heti mun viekkuun eikä aikaakaan kun oltiin vihdoin nukahdettu niin leevi alkoi vinkumaan ja hengitys ei oikein tahtonut kulkea, välillä yskitti niin että oksennus meinasi raasulta tulla :( me auottiin ikkunaa ja yritettiin saada poika hengittelemään sieltä kylmää ilmaa. huonolla menestyksellä tosin, kun poika huusi, että haluu vaan nukkumaan "mulla on pää epäkunnossa, en mä nyt taida osata tätä juttua, päästäkää jo nukkumaan!!! "

kahdelta olo meni niin tukalaksi, että mentiin pukemaan ulkovaatteet päälle ja painuttiin terassille seisoskelemaan ja hengittelemään. pikku hiljaa olo taas parani ja päästiin taikaisin sänkyyn. kyllä tuntui yö niin pitkältä, kun vähä väliä herätä säpsähdin poikaa kuulostelemaan.. aamulla seiskan aikaan kohtaus taas paheni hirveesti ja mä yritin varata lääkärikeskukselta aikaa aamuksi, tuloksetta. janne lähti pojan kanssa sitten kasiksi terkkariin luvaten, että pistää jöötä, että poika hoidetaan kunnolla... ! olivat siellä pojasta oikeasti huolissaan ja kortisonipiikkiä antamassa, meillä on kuitenkin pylkkäseltä saadut hyvät pillerit kurkunpääntulehdukseen ja jannella oli nämä siellä mukana. niitä sitten heti lääkärin ohjeena ottivat ja jos ei olisi rauhoittunut tilanne, olis heti pitänyt mennä takaisin.

poikien palatessa lääkäriltä me oltiin ellan kanssa jo valmiita lähtöön. vein ellan mummulaan pullanleipomispuuhiin, sain itelleni kahvetta ja ysin jälkeen lähdin jatkamaan matkaa kirjastolle, "leimatut lapset" -luentoon. oli tosi mielenkiintoinen ja herättävä kirjailijan luento, eikä kertaakaan meinannut silmät luppasta risasta yöstä huolimatta!

luennosta menin kaupoille, käväsin lindexillä hipelöinti kierroksen, ei jäänyt käteen mitään. sitten seppälään eikä sieltäkään mitään jäänyt matkaan, kummallista :) vero modasta sitten löytyi ihania juttuja!! :) ostin yhden vaalean neuleen, jossa iso vene-pääntie, olkapäillä narut+"aukot", leveät hihat - oikein ihastuttava! lisäksi ruskean "slipoveriliivin", johon oli kiinnitetty hurmaavat vaaleaa kangasta olevat hihat ja kaula-aukkoon samaisesta kankaasta röyhelöä, napit ja nauhat. ja vielä ihanat ruskeat housut, joihin en kyllä aatellut ensin mahtuvani, mutta mahduin kuin mahduinkin!! en olekaan aikoihin mahtunut vero modan pöksyihin... ;) hyvillä mielin lähdin vielä ruokaostoksille. sitten vauhdilla vankilalle typykkää hakemaan. hauskaa oli ellalla ollut leipomispuuhissa ja leikeissä mummun ja ukin kanssa! sain heti kahvetta ja tuoretta laskiaispullaa, nam!
sitten huristeltiin ellan kanssa kannistoon, kepa mummille sovitushommiin. mummi tekee mulle yhtä tunikaa :) ella jäikin sinne sitten illaksi mummin ja penttipapan seuraksi. leevi saa sitten vielä illan parannella rauhassa.
poika on nyt pirteämmällä päällä eikä yskäkään ole enää niin riesana, korviaan hiukan valittaa ja ääni on käheä.. toivottavasti ensi yö menee jo paremmin!

nyt tässä leevin kanssa kotosalla kahdestaan ollaan. janne on harkoissa ja mä aattelin ottaa tossa kohta pienet nokoset, sitten rääkkiä ja kasin jälkeen menen ellaa hakemaan ja mun äiteelle lyhennettäviä pellavahousuja viemään... hommaa on siis vielä tällekin päivälle :)

nyt väsy painaa ja tekstit hyppii silmissä, joten painun sohvalle! palailen vielä myöhemmin..

p.s leeviltä lähti hammas tänään, joten hammaskeijulla on hommia ensi yönä... ;)

Ei kommentteja: