9/30/2007

pikakuulumiset viikonlopulta; neulahuovutusta, pihan syyslaittoa, lenkkeilyä yms..

juup, lauantaina lähdettiin lasten kanssa aamusta ysin jälkeen ahjon kaupan kautta sonjalle. kaupalta hain omat evätt kurssille ja lapsille ruokaa, jottei mummin tartte ruveta kokkaamaan :) lapset jäivät innoissaan mummon luokse päivähoitoon ja mäkin sain aamukahveet ja tuoreet pullat vielä ennen kympiksi hyyppärään menoa, nam!

kurssilla oli mukavaa! sain paljon uusia ideoita ja päässä pyörii nyt monenlaista juttuja :) ostin uutta villaa ja muutaman neulan. ellan vanha patjakin pääsee hyvään uusiokäyttöön ;) välillä lähdin leeviä kaverin synttäreille viemään ja sitten äkkiä takaisin neulaamaan. keksin tosi kivan tavan tehdä rintakoru/avaimerä/tms ja kurssin vetäjäkin kehui sitä kovasti, ei ollut itse sitä tullut ajatelleeksikaan ;)

vaille kolme hain leevin synttäreiltä ja sitten paneltiin ellaa hakemaan mummolta. ne olivatkin konstin pihassa ja sinne mekin sitten hetkeksi mentiin. vähän oli kiukkuista sakkia kun kotiinpäästiin ja lapset jäivät terassille puuhailemaan ja mä laitoin sisällä tavaroita paikoilleen, ihan kun oltas taas useampi päivä oltu menossa :) leevi kävi heken päästä kysymässä pääseekö se pikku puistoon ja annoin luvan. olen antanut lasten mennä tuohon ekaan pikku puistoon tai joskus tokaankin puistoon ihan keskenään.. hyvin isellä on leikit sujuneet tai jos ei suju niin kyllä ne tulemaan sanoo :) kun leevi sitten oli sinne just matkalla niin isi tulikin pelistä kotiin ja sanoi lähtevänsä leevin kanssa hiukan kävelylle. kävivät seikkailemassa talojen takana olevassa metsässä. mä laitoin kotona sillä välin lapsille lämpimiä voikkareita ja mulle ja jannelle niitä tortillan jämiä. pojat kun kotiutuivat niin janne kävi nappaamassa saunan päälle. leevi tuli innosta puhkuen kotiin ja kertoi seikkailustaan, oli kiikaritkin ottanut oikein mukaan :) leevi ja janne menivät ensin saunaan ja mä sillä välin laitoin pyykkijuttuja ja upottelin risuja saaviin terassille.. sitten me mentiin ellan kanssa löylyttelemään. välillä käytiin vilvoittelemassa ja mehu/limuhörpyillä ja tyttö halusi äkkiä takaisin saunaa. loppuilta meni iltapaloissa, iltasadussa ja löhöilyssä.

tänään aamusta leevi heräsi taas vaille seiska. mä nappasin pojan viekkuun ja janne meni alakerran sohvalle. siinä köllöteltiin leevin kanssa kasiin ja sit poitsu meni manua katsomaan ja mä menin hetkeksi janne kainaloon sohvalle; onnittelin yhteisistä 13 vuodesta <3 niin se aika vaan kulkee :) siitä sitten aamutouhuihin.. lapsille laitoin aamupalaa ja söin omaa aamupalaa sohvalla telkkaa katsoen.

kympin aikaan laitoin lihat, porkkanat, perunat, sipulit uuniin ja lapsille päälle. jannen kanssa mentiin siivoomaan alavarasto ja janne teki sinne hyllyt. nyt mahtuu pyörätkin sinne ja puutarhatavaroille ja liikuntavarusteille on hyvää tilaa. muutama laatikko ja esim. syöttötuoli raahattiin vintille. lapset kysyivät heti, että muutetaanko me kolmanteen kotiin :) siltä se ehkä vaikutti :) lapset leikkivät terassille meidän varastossa olon ajan, välillä hyvin ja välillä tapellen.. kun varasto oli siivottu mä siirryi terassia siivoomaan; heitin kukat roskiin ja pesin ruukut, vein kaikki varastoon sekä alhaalta että yläterassilta. välillä mentiin kaikki syömään ja lapset yrittivät hetken levähtää sangyissään - huonolla menestyksellä.
kahden aikaan painuttiin takaisin pihalle, leevi ja isi lähtivät risuhommiin muun taloyhtiön porukan kanssa, meillä kun alkoi syystalkoot silloin kahdelta. leevi halusi oikein työhanskat käteensä :) oli savotassa hyvänä apuna hiki valuen. mä pesin letkulla alaterassin kalusteet ja huuhtelin terassin. nyt saa talvi tulla :) kun oma piha oli kunnossa otin haravan ja menin se kädessä hetkeksi pyörimään pihamaalle :) ella leikki siinä pikkupuistossa ja leevi paineli jossain naapurin lasten kanssa. neljään saakka oltiin siinä ja sitten kahvin ja mehuttelujen jälkeen mentiin sisälle. mulla oli jo siinä vaiheessa tosi kaamee päänsärky, oli särkenyt koko päivän, nyt vaan tuli oikein oksettava olokin siihen päälle.. otin kaksi pilleriä ja painuin sohavalle tirsoille. lapset katselivat ellan huoneessa videoo ja leevikin simahti sinne sänkyyn.

viiden aikaan herättelin pojan ja lähdettiin vankilalle. janne oli harkoissa. siellä mummu oli ostanut meille kaksi pakettia askartelujuttuja ja lapset odottavat nyt innolla pääsevänsä niihin jokupäivä käsiksi :) päänsärky oli helpottanut ja kahvi maistui. lapset söivät neekerin suukkoja niin että koko naama oli tahmeena :) mä en voinu syödä kun yhden, oli niin äklöä. isille vietiin kotiin muutama, se kun tykkää niistä kovin :) leevi rakensi mummu ja ukin kanssa legoaan ja mä lueskelin oliviaa.. ella touhusi. seiskan aikaan lähdettiin kotiin. janne käytti lapset suihkussa ja mä laitoin iltapalaa. ennen lenkille lähtöä siivosin leevi huoneen korkean lipaston ja siirsin tavarat siitä ellan kaappiin. nyt se lipasto on valmiina, kun mutsi ja faija tulevat sen joskus hakemaan :) me ostetaan leeville siis uusi matala lipasto, jonka päällä poika voi hyvin legoillaan leikkiä ja laatikoissa olis hyvin tilaa pienille tavaroille.

kasin aikaan lähdin vetämään reippaan tunnin lenkin itsekseni ja oli tosi ihanan rentouttuvaa ja teki sekä fyysisesti että henkisesti hyvää päästä revittelemään :) ajatus juoksi, musiikki pauhasi korvissa..

nyt pitäisi huomiset jauhelihapihvit vielä pyöräyttää ja eteisen kaappi kaipaisi "hiukan" syyssiivoa.. pitäsköhän se urakka aloittaa tänään?

huomenna kampaaja ja tehokiinteytys, mahtavaa!

Ei kommentteja: