7/04/2007

ella, pieni viherpeukalo :)

aamulla oltiin taas leevin kanssa ensimmäisinä hereillä. tai mulla oli seiskalta kello soimassa ja kyllä taas väsytti.. :) ja kun olin valmis niin leevi sopivasti heräili. nappasin pojan mukaani ja lähdettiin puoli ysin aikaan ajelemaan kukkatalolle. matkalla käytiin saviolla kaupassa. ihana oli olla aikaisin liikkeellä, oli niin rauhallista!

kukkatalosta ostin terassille markettoja ja muratteja. kovasti olis tehny mieli ostaa tarvikkeita siihen takapihan "remonttiin", mutta maltoin vielä :) leevi leikki kiltisti kukkatalon puistossa ja lähti, ihme kyllä, mukisematta kun auto starttasi.. kotona meitä oli vastassa just heränneet isi ja tytär, tukka pystyssä ella tallusti ovelle :)

entinen työkaverini nina tuli vaille puolen yhdentoista. oli niin mukava nähdä taas! :D lapset olivat myös innoissaan, juttelivat ja kertoivat ummet ja lammet... ja esittelivät kotia! :) leevi kävi välillä nelosasunnon pojan kanssa leikkimässä. hän kun tuli leeviä mummonsa kanssa hakemaan :) ihanaa, kun on kavereita ihan liki!
terassilla kahviteltiin ja jutskattiin reilusti toista tuntia, osan aikaa jopa ihan rauhassa, kun lapset menivät yläkertaan linnan rakennus puuhiin. nina lupautui joskus lapsia hoitamaan jos vaikka jannen kanssa halutaan ihan yöksikin johonkin lähteä!! ihanaa! mitähän sitä heti keksis ;) jos vaikka pidennetylle viikonlopulle johonkin päin eurooppaa ;)

yhden jälkeen lähdettiin ninaa saattamaan siskolleen tuohon ihan lähelle. lapset menivät pyörillä ja leevillä meni ajo tosi hienosti, ylämäkeenkin :) puhku ja puhisi, mutta ei luovuttanut :) perhospuistossa pysähdyttiin hetkeksi keinumaan ja pissi tauolle ja sitten mentiin kotiin päikkäreille. lapste rauhoittuivat hirveän huutokonsertin jälkeen sänkyihinsä ja mä painuin terassille aurinkoon strömsö kirjaa lukemaan :) sinä hetken istuin ja jo ella oli pystyssä! ei se tyttö malta asettua nukkumaan, hetken vaan lepäilee..

sitten me tytöt alettiin puutarhahommiin :) istutettiin ne aamulla ostetut kukat ja ella oli kovasti apuna multaa ruukkuihin laittaen ja omalla pikku kastelukannulla kukkia kastellen :D "tälle muratille kans!" huuteli ja kaateli vettä :) isi napsi valokuvia. leevi kun saatiin hereille niin olisivat uimaan menneet, mutta vaikka kuinka olin lämmintä vettä altaaseen laittanut niin oli kuulema liian kylmää eikä uinnista tullut mitään :/ tais leevillä unet jäädä liian vähiin, ella kyllä ensin ui kun pinei kala, mutta sitten otti veikasta mallia ja aloitti kitinän! pinna ei kestänyt ja kiidätin molemmat suihkun kautta sisäleikkeihin! itse painuin vielä takapihalle kukkamaata kitkemään ja siirtelemään kukkia paikasta a paikkaan b :) oli ihanaa tonkia!

puutarhahommien jälkeen laitoin grillin tulelle ja grillasin ruokaa, namia tuli lihasta ja salaattia kyytipojaksi niin avot! lapsille maistui kurkku ja grillinakki :P
syönnin jälkeen lastasin lapset autoon ja ajettiin lindexin ja s-marketin kautta saviolle kastelemaan mun vanhempien pihat! vitsi että oli hommaa siinä! kyllä se on hyvä, että on vaan tälläinen pieni piha :)
lindexiltä muuten ei jääny mitään käteen, siis tä! ei mitään?! alerekit olivat jo moneen kertaan koluttuja eikä uusia ihanuuksia löytynyt! ensikertaan!

saviolta hurautettiin kotiin ja siellä isi oli vitriinin kasaus hommissa. lapsille laitoin iltapalat terassille ja sieltä suoraan pääsivät suihkuun. ella kiukkusi taas ja mä sille sitten huusin, että äitikin alkaa itkemään, kun se kiukkuaa mulle koko ajan! naapurin isäntä kommentoi, että tuntuuko jo että vois taas töihin palata?! "Kyllä! eikä enää ole kun pariviikkoa lomaa jäljellä" vastasin :) mutta äkkiäkös mä heivaan nää tuonne puiston toiselle puolelle! :) pitäköö hyvänää! :) mietin hiljaa mielessäni :)

janne luki lapsille iltasadut ja mä imuroin alakerran jannen rakenteluiden jälkeen.. sitten pääsin täyttämään vitriiniä ja kyllä on ihanan näköinen tossa ny :) ja nyt jo silmä tottui, ihan kun se olis ollu siinä aina!

nyt loppuillan olen vaan ja möllötän, teen iltapalaa ja menen sen ehkä terassille nauttimaan :) olen koko päivän menny taas ja tuntuu siltä että pieni paussi ennen unille menoa tekis terää... huomenna pääsen eka kertaa Koiramäen pajutallilla käymään (käääääk, ihanaa!) ja mikan ja susannan uutta kotia mennään siinä samalla reissulla katsomaan :) mukavaa sekin!

lasten suusta;
ella seisoi peilin edessä mummin tekemä kukkamekko päällään, silitteli mahaa ja sanoi; "äiti, mä oon liivikäs!! " tarkoittikohan tyylikäs :D

leevi katseli s-marketin ovessa kielto merkkejä; ei saa rullaluistella, rullalautailla eikä viedä hevosia!... mietti hetken.. tai koiria... hevosia tai koiria ei saa viedä! päätteli sitten :) ( siinä oli koiran kuva jossa ruksit päällä) :D ovella ollutta tyttöäkin nauratti kovin :)

Ei kommentteja: