7/26/2010

hellettä oli porvoossakin








mies piti maanantaina vapaapäivän ja suunnattiin koko pesue porvooseen. ajettiin kaunista kiemuratietä. vatsanpohjasta otti kurvit ja pikku nyppylät. poika valitteli väsymystä ja torkkui juuri ennen porvoota. neitikin oli väsähtänyt. se on tää kuumuus.

porvoo oli kaunis. en kyllästy siihen ikuna. mutta lapset eivät tietenkään nauti samoista asioista. tuli jälleen kerran todistettua se, että nautinnollisinta porvoossa on ihan omassa rauhassa. mun mielestä.

onneksi suunnitteilla on ensi lauantaina lähteä sinne ihan yksin. silloin olemme vain minä ja porvoo. sitten nautin, näen, tunnen, tongin, tutkin, hypistelen, ihastelen, viivyn, istun, juon kahvia, toisenkin kupin ja kolmannen, istun neulomaan joenvarteen. kurkin sinne ja kurkin tänne. olen vaan. tänään reissu oli kaikkea muuta kuin tuota. itkua ja hammastenkiristystä. hyvä ruoka, parempi mieli - auttoi hetkeksi.

minä kuvasin sähkökaappeja ja avonaisia ikkunoita. mietin millaisia ihmisiä niiden ikkunoiden takana asuu.. yhden portin nimikyltissä luki Villa Luova. kaunista.

lapset tykkäsivät ainakin lelumuseosta ja jätskeistä.

7 kommenttia:

sade kirjoitti...

Porvoo ohn ihana! minä ja ystäväni teemme sinne usein päivän reissun, ilman lapsia. kiertelemme vanhaa kaupunkin, juomme kahvia terassilla ja syömme eväitä joen rannassa. Tänä kesänä reissu jäi väliin mutta ehkä ensi kesänä taas.
ihanaa kun pääset viikonloppuna sinne iteksesi, nauti! :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Olisipa kiva asua Villa Luovassa :)

Porvoo on kyllä hieno paikka. En tiedä, ehditäänkö sinne tänä kesänä. Minusta tuntuu, että tämä kesä loppuu ihan kesken. Kaikkea on tehty, muttei mitään mitä olisi pitänyt.

Mirka kirjoitti...

sade; kuulostaa varsin mukavalta kesäpäivältä porvoossa, harmi kun tänä kesänä ette päässeet - ensi kesänä sitten senkin edestä! ja kiitos, nautin!

Kirjailijatar; sanopa muuta, varmasti Luovien ihmisten talo <3

juu tämä kesä tuntuu jotenkin niin lyhyeltä, nopeasti ohi menevältä. ihan liian nopeasti. meneekö ne aina näin vauhdilla?

HUVIlassa kirjoitti...

Porvooseen jää aina palanen sydäntä, kuulen kuiskauksia vanhoista tarinoista joka nurkalla.

Tirpana kirjoitti...

Ei vitsi. Mä en oo päässy piiitkään aikaan. Pakkaatko mut mukaan laukkuus?

Jonna kirjoitti...

Porvoo on ihana! Minäkin haluaisin oikein kunnolla ajan kanssa sinne. Jatkuvastihan me siellä käydään, muttei ikinä sillai kunnolla.

Mirka kirjoitti...

HUVIlassa; näin on. hiljaa itsekseen kulkiessaan nämäkin kuiskaukset kuulee...

Tirpana; juu, mulla on tilava laukku :)

Jonna; ihana on! yksi ehdoton kesäkäyntikohde. ja joulu.