8/07/2009

torstaita vietettiin retkeillen

vastaleikattu nurmikko tuoksui, kun suuntasimme autolle, täyteen pakattu eväskori kädessä kiikkuen. suuntana vanha porvoo ja haikon kartanon maisemat. ilma oli helteinen.

vanha porvoo. niin kaunista. vanhaa. ihanaa tunnelmaa tulvillaan. ihmisiä ympäri maailmaa. leppoista ja rauhallista. hymyileviä kasvoja. iloista mieltä. nauttimassa helteisestä päivästä. ja me muiden mukana.
kamera kiersi. oli niin paljon kaunista katsottavaa ja kuvattavaa. kuljimme vanhan kaupungin katuja sinne ja tänne. kiipersimme kirkolle. hiivimme kirkkoon. urkujen pamahtaessa soimaan kylmät väreet menivät selkä myöten. kaunista.
kurkistimme Pieneen suklaatehtaaseen. mikä suloisuus. mikä huumaava, ihana tuoksu. ostimme jokaiselle oman suklaakonvehtin. lempparimakuja. minulle lakritsisuklaakonvehti ja suklaakahvi. taivaallista.
kahvikuppi kädessä, kamera toisessa jatkoimme matkaa. miltei jokaisessa kadun kulmassa kahvikuppi maahan, käsilaukku maahan, kamera valmiiksi, naps. tuntui, että kaikki ikkunat, ovet, portit, talon kulmat, sisäpihat.. oli saatava ikuistettua. mahdoin olla näky. lapset kiipeilivät vaneri-ihmisten taakse ja työnsivät oman päänsä vanerilevylle kasvoiksi. hauskaa oli. jätskit nautimme joenvarren kahvilassa. katselimme veneitä ja nautimme auringosta.
onneksi wanha porvoo ei katoa minnekään. aina pääsee uudestaan. ja aion tulla. monta kertaa. ja haaveilen...















porvoon jälkeen suuntasimme eväskorin kanssa Haikon kartanon maisemiin, näköalakalliolle. näkymä oli todellakin upea. kyllä siellä kelpasi eväitä herkutella ja hellepäivästä nauttia. pojat kätköilivät. mies hiipparoi kameran kanssa perhosen perässä. minä nautin.




2 kommenttia:

Nelli kirjoitti...

Ihania kuvia. pitäispä itekki joskus käydä.. ja voih miten nami helmet sinulla :)

Mirka kirjoitti...

nelli; suosittelen, kannattaa mennä kesällä tai joulun aikaan <3 ja kiitos, tykkään nameista itsekin :)