8/04/2009

päivä helsingissä

aamulla vein lapset anopin tykö ja hyppäsin junaan. se oli täynnä ihmisiä. lomalaisia, luulisin.

helsingissä oli pilvistä. en antanut sen häiritä hyvää tuultani. ilma oli kuitenkin hyvin lämmin. kuljin pitkin espaa. katselin ja tuoksuttelin helsinkiä. ihana tunnelma. heräilevä kaupunki. torikahvilassa kävi jo kuhina.

aamukahvi maistui hyvälle kauppatorin kupeessa feta-pestoruisleivän ja vastapuristetun appelsiinimehun kanssa. istuin rauhassa ja katselin, kuuntelin. soitin ystävälleni; nauti päivästä, hän sanoi. sen teen. omasta rauhallisesta helsinki-päivästä on muodostunut jo jokakesäinen perinne.

kauppatorilla kävi kauppa. ihmisiä oli paljon ja paljon oli myös eri kansallisuuksia. ihan kun ei olisi suomessa laisinkaan. kuljin ja katselin. jäin ihastelemaan siemenistä tehtyjä koruja. värejä oli niin paljon. vihdoin osasin päättää. vihreää, keltaista ja ruskeaa. syksyisiä värejä.
yhdestä kojusta mukaan lähti rasiallinen mansikoita.

kävin vanhojen kirjojen antikvariaatissa ja kiseleffin talossa. siellä vierähtää aina pitkä tovi. on niin paljon ihastuttavaa katseltavaa. ideoita. lapsille löytyi pienet tuliaset; koululaiselle puinen kirjanmerkki ja pikku neidille huovutettu kukkaheijastin. mieluisia olivat saajilleen.

astuessani ulos taivas oli yhä pilvessä. meri tuoksui ja ilma oli kostean kuuma. kävelin espalla. poikkesin taito shopiin. kiersin ja ihastelin. suomesta löytyy niin taitavia ihmisiä. mukaani lähti soma pussukka.

kuljin jälleen espan poikki. hevoskärryt oli ajettu parkkiin ja pieni poni päätti kellahtaa kyljelleen hietikkoon. kuljettaja juotti hevosia ja toinen pyyhki hiekkaantunutta ponia. valmiiksi kyyditsemään pieniä matkalaisia. poikkesin erääseen vaatekauppaan. pikainen kierros ja kaksi paitaa mukaan.
kuljin verkkaisesti hakaniemeen päin. soitin miehelleni. sovittiin treffit. ihanaa. käväisin hakaniemenhallissa. kiersin yläkerran. viime kerrasta on aikaa. pakko oli ostaa viehättävä maatuskarintakoru. niin suloinen.

kävimme mieheni kanssa syömässä. vaihdoimme päivän kuulumiset. olisi mukava tehdä näin useammin. sopia yllätystreffit. jälkiruoaksi herkuttelimme mansikoita meren ääressä, sillan kupeessa. sain kyydin junalle. anopille ostin ison auringonkukan. pieni kiitos päiväni mahdollistamisesta.

helsinki-päiväni oli päättynyt. olin väsynyt, mutta onnellinen. kuten sanotaan. antoisa, mukava päivä takana. pian uusiksi, toivon.








2 kommenttia:

Nelli kirjoitti...

Varmasti ihana päivä. Tuollaisten omien hetkien jälkeen jaksaa taa paremmin arkea. "Päivä itselle" :)

Mirka kirjoitti...

nelli; juuri näin :)