11/29/2008

pikkujoulujen tunnelmissa.

torstaina matkasin autolla navigaattorin turvin pikkujouluihin/lastenvaatekutsuille Kanervan tykö (www.nurjat.blogspot.com). Kiitos Kanerva mukavasta illasta ja herkullisesta riisipuurosta ja glögistä!

perjantai iltana istuttiin työkaverin ihanassa vanhassa rintamamiestalossa. sielläkin pikkujoulutunnelmissa. naurettiin. naurettiin. naurettiin. ja ikää tuli monta vuotta lisää. murut olivat mummon ja ukin luona yökylässä.

tänään lähdin aikaisin liikkelle. aamulla kiertelin kaupoilla. ostin ulkovalot, ystävälle lyhdyn, yhdet synttärilahjat, piparitaikinaa, torttutaikinaa, pasteijatarpeita yms.. kaupassa soi joululaulut.
pikkujoulubrunssille menin ystävän luokse. oli tunnelmallista ja niin mukavaa siinä kynttilöiden loisteessa rupatella aamupalan äärellä.
lapsilla oli olut mummon ja ukin luona hauskaa. lähtivät hymyssä suin kotiin. eskarilainen sai kaverin luokseen ja me tytöt lähdettiin vaatekauppaan. tänään löytyi turkoosia ja ruskeaa. lämmintä ja pehmoista minulle. ihania!

illalla vietettiin pikkujouluja. oman perheeni kesken. kynttilöiden valossa. kuten meillä aina.
riisipuuro porisi kattilassa. lapset leipoivat pipareita. puurosta löyti manteleita. joulupukin kirjeet kirjoitettiin loppuun ja varattiin pikku tontulle kirjeiden viereen maitolasi ja tuore lämmin sydänpipari. yöllisellä retkellään voi tonttu sitten napostella evästä jaksaakseen jatkaa matkaa. lasten kirjeet mukanaan. iltasaduksi luettiin Astrid Lindgrenin Joulukertomuksia. Marikin ja Liisan joulusta kesäkummussa. huomenna jatketaan. uninen eskarilainen kömpi peiton alle ja tuumasi; "minä niitä tonttuja mietin, liekö niitä olemassa oikeasti äiti?" sanoin, että kyllä on, jos haluaa uskoa, äiti uskoo, kovasti!

nyt pienet tontut nukkuu huoneissaan. maitolasi ja pipari odottavat vielä hakijaa kirjeen vieressä. minulla lämmin glögimuki kädessä, kynttilät palaa.. joulumieli on vallannut minut taas. rakastan joulua. tunnelmaa. puuhia.

yöllä viritän radiosta Jouluradion. sitä kuunnellaan jouluun saakka. on kuunneltu jo vuosia.

lämmintä piparintuoksuista joulunodotusta.
halaus.





11/25/2008

lunta, lunta, onko tämä unta?

sunnuntaina kirjoitettiin kirjeitä joulupukille. tonttu hakee ne perinteisesti joulukuun alussa. sitä odotetaan jo kovasti. ja sitä, että saadaan avata se ensimmäinen luukku.

ja sunnuntaina sitä tuprutti. lunta, lunta. sitä tuli. ja tuli. ja tuli. maanantaina näkymä ikkunasta oli ihana. liikenteessä ajateltiin varmaan toisin. meillä lyhyt kävelymatka päiväkodille, joten menopelinä oli pulkat ja stigat. huh ja huh. kunnon hikilenkistä kävi se reissu.
illalla mentiin koko perhe pulkkamäkeen. vauhti oli kovaa ja meno erihauskaa!! juoksukisa kotiin; mies&eskarilainen ja minä&pikkuneiti. pojat voitti..
myöhemmin illalla risusydänten tekoa ja saippuoiden huovuttamista. laitan kuvia kun valmistuvat..

tänään lunta oli vielä hurjasti. toivon, että sääennustus oli väärässä loppuviikon suhteen. ulkona on niin kaunista nyt..

tänään siivouspäivä. rätti heilui tietenkin joululaulujen siivittämänä. nyt koti hetken siisti. välillä käytiin pikkuneidin kanssa mäessä. täytyyhän siitä nyt nauttia. pojat olivat painissa.

loppuviikko ohjelmaa täysi. sinne, tänne ja tonne. mukavaa menoa :)

palailen taas. moi ja halit.





11/22/2008

tyttöjen välisestä ystävyydestä









lauantaina vietettiin tyttöjeniltaa. pikkuneiti, minä ja pikkuneidin kummitäti.

vuokrattiin prinsessaelokuva. ostettiin kassit irtokarkkeja. tehtiin makaroonisalaatti. syötiin masumme ähkyiksi. löhöttiin sohvalla. pikkuneiti kylpi. minä virkkaisin. oli mukavaa. siinä kynttilänvalossa.

pimeällä ajeltiin kotiin. pikkuneiti simahti heti. ennen kuin pää ehätti tyynyyn.

p.s pojillakin oli kotona leffailta. pizzaa ja karkkeja. eskarilainen juhlisti painimitallia ja suuren suurta kiertopalkintopokaaliaan. niin oli ylpeä. äitin iso muru. joka sanoi niin nätisti eilen; äiti, sun masu on niin ihanan pehmeä, että sitä voisi pitää tyynynä. niin.

eräs lauantaipäivä

oli kirkas ja kylmä. jouluntuntua vahvasti ilmassa. yhdet pienet joulumarkkinat ja yhdet joulumyyjäiset omalla ala-asteen koululla. nostalgiaa. siinä hyvän ystävän kanssa kahviteltiin ja syötiin korvapuustit vanhalla luokkakäytävällämme. hassua. aika kuluu. vanha opetustaulu kainalossa lähdin kotiin.

ilma oli niin hyinen, että oli tarve uusille pehmoisille lököhousuille, joissa on niin ihana löhötä teekupponen sylissä, neulomus käsissä, kynttilän valossa.. vanhat kun olivat jo aikansa eläneet. näissä kelpaa. ehkä ihmisten ilmoillekin.

ensimmäiset appelsiinit ovat nyt kuivumassa. ihana tuoksu.






ensilumen..

..päivänä syntyivät myös nämä.





touhujen taustalla soi ihana The Crooners at Christmas-levy. Bing Grosby. Frank Sinatra. Dean Martin... aika ihanaa.

ja tuo Gudrun Sjöden´n kuvastokin oli pudonnut eräs päivä laatikkoon. ja sitä on selailtu. on todella. tilata ei raaski, mutta ainahan voi kuvia katsella ja ideoita imeä. se ei maksa mitään.

11/21/2008

ensilumen ihana tunnelma

nyt se vihdoin tuli. valkeus ja valo. niin ihanaa. niin tunnelmallista aamun tunneilla, päivän valossa ja illan hämärtyessä. saisi jäädä.

radiossa soi jo valkea joulu. en voinut vastustaa..



11/17/2008

aamuhämärässä

maistui lämmin teekupponen. kahvihammasta olisi kolottanut. ilman maitoa se ei kuitenkaan uppoa. höh. tee kelpasi ja lämmitti mukavasti. ulkona pakkanen paukahteli muutamaa astetta. hhhrrr.





tänään on työilta. ja kun mun kädet syyhyy vääntämään rautalankaa, neulomaan ja virkkaamaan... miten kestän kolme tuntia tekemättä mitään?!?! onneksi mies hoitaa iltahommat, joten mä taidan väkertää puoleenyöhön. niin kuin eilenkin...

nyt mentävä on. halit.

11/16/2008

touhua ja tohinaa, joulun tunnelmaa...

viikonloppu on mennyt näpräillessä. mikäs sen mukavampaa :) tunnelma on ollut hyvin jo jouluinen. kymmenet kynttilät ovat palaneet miltei aamusta iltaa - hämärää kun ulkonakin on ollut.

eilen sain virkattua kasan lasinalusia osaksi vanhempieni joululahjaa. tänään olen vääntänyt taas rautalangasta. nyt kukkaa rosee laitteella ja roikkuvaa sydäntä. velmassa viime viikolla aloittamani lompsapussi odottaa vielä ompelua.. niitäkin tekisi mieli tehdä kasoittain, kasoittain.. aaaah.
itselle on puikoilla tulossa se hartialämmitinpötkö, myös piiittkääät hihat himottais, ja ne palmikot ja ehkä villasukat.. pikkuneidin hartiapötkästä on vielä hiukan tekemättä.. pitäisi nyt pysytellä hetki vaan noissa joululahja- ja muissa "vielähiukansalaista"-jutuissa, mutta kun ei pysty vastustamaan uusia ideoita ja aloituksia... :)

vanhaa villapaitaanikin olen tuunaillut. leikkasin hihat, kauluriosan ja helman irti. oli siinä eskarilaisella ihmettelemistä, kun äitin vaatteet on ihan palasina.. ovat vissiin tottuneet äiteen touhuihin ja väläyksiin, kun ei kummemmin reagoinut :)

juu ja saksista tuli mieleen. on joku muukin saksinut, taas. pikkuneiti tuli naapurista hiustupsua köyhempänä.. en voinut muuta kun nauraa. naapurinisäntä oli kyllä hiukan nolona ja selitteli että oli toviksi tullut lastenhuoneessa hiljaista ja hän siinä vaan ruokaa oli tehnyt.. nou hätä. eihän noille voi muuta kun nauraa :) yritin kyllä selittää neidille, että jos joskus haluaa pitempiä hiuksia niin saksia ei tuollalailla kannattaisi. ensi kertaa odotellen... :)









eilen illalla sain ystäväni kylään. iltatee nautittiin kynttilöiden keskellä elämästä höpisten. oli mukavaa.

ja vielä yksi mukava juttu tähän viikonloppuun; mies osti liput James Bluntin keikalle areenaan ystävänpäivänä. hih. ootan niin! <3

11/14/2008

nenäpäivä

tänään mentiin kauppareissulta tytön kanssa kolmen punaisen nenun kanssa kotiin. koko ilta ollaan katsottu telkasta nenupäivän lähetystä. tärkeää asiaa. lämmittää kun voi itse hiukan auttaa ja katsoa kun toisetkin auttaa. insertit kaukaa koskettaa.

kauppareissulta jö ikäteen myös tämä ihastuttava uusi lehti. joulun tunnelmaa. ensi viikolla alkaa lahdessa pienten joululahjojen valmistus ja nyt neulon pukinkonttiin silmälasipussukoita. myös virkatut mukin/lasinaluset pääsevät pukinkonttiin.. postin punainen korttipussikin tipahti laatikkoon, joten sieltä se vaan lähestyy :)



eilen illalla vääntelin rautalangasta.



tätä herkkua nautiskelen tänään. namia on.
makaroonia
juustoa paistettuna
tuoretta basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
hyppysellenin mustapippuria
namia on.

11/11/2008

valmista!

juuh, tulihan siitä viimein ;) väreistä tykkään itse hirmuisesti eikä "tasaraita" kohdatkaan käytössä hirvitä vaikka liukuvärjätyt kohdat miellyttääkin enemmän..



Velmassa kokeiltiin viime viikolla rosee-tekniikkaa ja minä innostuin niin, että ostin heti itselleni kyseisen vehkeen. kukkia, kukkia.
kuulin myös, että mun tarttis ruveta tekemään täällä mun kotipuolessa kukka-iskuja mm bussipysäkeille ja muille tylsille paikoille.. ehkä pian alkaakin mystisesti ilmaantua erinäisiin paikkoihin erilaisia värikkäitä virkattuja tai roseella värkättyjä kukkia. kuka tietää..




alkuviikko on taas mennyt sairastuvalla. mun vuoro tällä kertaa. poskiontelotulehdus. aloitin uutta neulehommaa sunnuntaina ja se on vielä kovin alkutekijöissä.. olen nukkunut tautia pois ja voimia ei ole ollut edes puikkojen pitelyyn. voih. kyllä se tästä taas. antibiootit kunhan puree niin elämä taas voittaa :)

haleja.

11/08/2008

mukava päivä.




tänään oli sellainen.

tavattiin ihanien naisten kesken neulonnan merkeissä. aika kului siivillä ja juttu hyppeli asiasta seitsemänteen; mattoihin ja kynttilöihin, mm ;) hiukan oli pikkujoulusuunnitelmiakin jo ilmassa. kiitos ihanille naisille seurasta ja siitä ettei tarvitse taas muutamaan päivään vatsalihaksia treenata :)

henkalta ja maukalta oli ostettava, siis aivan pakko, kolme neuletakkia, kun sai niin halavalla! ja kun ne oli NIIN eriIHANIA! eihän niitä sopinut jättää sinne rekkiin...

iltapäivällä maistui mukava teehetki hyvän ystävän luona eskarilaisen kanssa. pikkuneiti vietti aikaa naapurissa.

nyt kymmenet kynttilät valaisevat ulkona ja sisällä tuoden lämpöä sateiseen lauantai-iltaan, lapset ovat höyhensaarilla ja mun kaulaliina kaipaa enää muutamaa riviä! hih.

11/07/2008

kaamosvaloja - ei jouluvaloja :)

nyt oli pakko laittaa valoa ympärille. on ulkona aamuisin ja iltaisin niin kovin pimiää. vaikka ei sillä, musta on ihanaa kun on pimiää - saa juuri laittaa kynttilöitä tuvan täyteen ja terassin myös :) mutta nyt piti saada laittaa jo vähän kirkkaita "jouluvaloja" myös.. selitys miehelle; nämä eivät ole jouluvaloja vaan kaamosvaloja ;) ei oo kaamosta enää, ei - totesi mies.. meillä siis mitä ilmeisin aletaan soljua kohti joulua... ihanaa! mulla soikin tänään koko päivän päässä "valkea joulu"..

Velmassakin oli keskiviikkona hiukan jo joulun tuntua ilmassa. katseltiin valmiita töitämme juoden lämmintä mehua ja rouskutellen pipareita. tilasimme myös kasoittain palasaippuoita pieniä joululahjoja varten...

näitä olen ahkeroinut ja näperrellyt lähipäivät:




tuo kasa kaikenlaisia rintakoruja, avaimenperiä, mukin alustoja, magneetteja on ehkä päätymässä johonkin mistä ehkä kuulette lisää myöhemmin ja tuon laukun viimeistelin keskiviikkona Velmassa.. kassi on huovutettu, pitsi vanhasta verhosta nunotettu valmiiseen huopapohjaan ja kukat jämäpaloja hartialämmittimestä, neulahuovutettu kiinni. saa nähdä menenkö kaupungille tuon laukun kanssa, mutta ainakin pikkuneiti varasi sen jo huoneeseensa koristeeksi :)

kovasti olisi päässä ideoita uusista neulomuksista; heidi velmasta näytti tekemäänsä ihastuttavaa laukkua ja pipoa, johon oli virkattu söpöt kukat. ne oli tehty Jussi langasta, johon haluaisin myös tutustua.
messuilta ostamastani ihanasta Elfin Colorista syntyy ehkä säärystimet tai kämmennikkään tai hartialämmitin... pikkuneidille on tulossa kauluri/hartialämmitin ja itselleni aluillaan myös..
on niin monta rautaa ja moneen suuntaan tulessa ettei tahdo valmiiksi saakka kutakin aina ehtiä saamaan ;) kaulaliinaakin olen välissä neulonut, mutta kun pituus ei vaan tunnu koskaan riittävän, apua! lankakasojen alta löytyi myös hitusen vajaa kämmennikäs (vaimikäsenyton?!? - kertooko joku oikea nimen? samoin sille hartialämmittimelle - kieppi? keeppi?) ja se pitäisi ehtiä viimeistelemään joku hetki - siihen kun ei menisi kun se hetki :)
joulujutut - omatekoset koristeet, pikku lahjat - pyörii jo mielessä kovin.

käääk, pää räjähtää ja ideaopus täyttyy. mutta stressin puolelle ei mennä, eihän?

nyt nautin täällä kaamoslampuistani ja lääkitsen hiukan pipiä kurkkuani kupposella kuumaa kahvetta. iltavuoroon on meno, lapset vielä tuhisee huoneissaan. onneksi on perjantai, koti on siisti..

ja illalla tiedossa neulomista!

mukavaa perjantaita kaikille. halit.

11/02/2008



viikonloppuna tapahtui paljon mukavaa.


*vietettiin muutaman työkaverini kanssa tyttöjeniltaa.
*kyläiltiin.
*käytiin miehen kanssa kahdestaan syömässä hääpäivän kunniaksi <3 ja vietiin haudoille kynttilöitä. pyhäinpäivän hautausmaa oli kaunis kynttilämeri.
*tehtiin koko perheen voimin hampurilaisia ja kaakaovaahtokarkkijuomaa.
*lähdin ystäväni kanssa lahteen kätevä & tekevä messuille ihastelemaan ja saamaan ideoita. niitä tuli. paljon. ja pussillinen ihanuuksia lähti myös mukaan :) tyttö rakastui saamaansa neulottuun pikku kissaan ja nimesi tämän viiruksi. poika sai hienon puisen avaimenperän.
*oli mukavasti aikaa näpräillä :)


tällaista tälläkertaa.

halit.