6/08/2008

kuulumisia mennäviikolta

viikot vierii aina niin kovaa ettei ehdi rauhoittua tähän koneelle, sitten saatte aina sunnuntaisin tälläisen "viikon kootut tapahtumat" postauksen :)

sää on tosiaan suosinut meitä tarhan tätejä tän viikon :D yks äitikin naureskeli loppuviikon helteellä, että taitaa olla tarhan tätien hyvä työsuhdeetu tuo ruskettuminen :) se on kyllä totta! ja kesä on muutenkin päiväkodissa ihanaa aikaa, kun ollaan rennosti, touhutaan mitä milloinkin, ei stressata ja ollaan ulkona!! aika mukavaa sanois tää!¨
omat murut ovat saaneet pulikoida takapihan altaassakin taas pitkästä aikaa :D oma allas meni rikki - reuna halkesi.. mutta onneksi saatiin naapurin allas lainaksi siksi aikaa kun saadaan uusi itselle ostettua.

huhti-toukokuun allergiatkin alkaa helpottamaan; pois on mennyt hirvee tukkoinen olo, kutiavat silmät/kurkku, vuotava/kutiseva nenä ja se hirvee väsymys!! nyt välillä vaan enää nenu vähän vuotaa ja kutisee eikä muuta :) paitsi, että kyllä tuo ihana tuore oikea ananas aiheutti kivan allergiareaktion alkuviikosta; en ehtinyt sitä kokonaan syömään, kun suu oli jo aivan liekeissä.. menin peilineteen ja kielihän oli aivan täys pienen pieniä haavoja ja niistä tirskui veri.. ei kiva. se kun vaan on niin hyvää etten voi olla syömäti... :)

keskiviikkona oltiin jannen kanssa iltapäivällä tapaamassa marjuttia - leevin toimintaterapeuttia. juteltiin siitä kuinka leevin ensimmäinen kerta oli viime viikolla sujunut; hyvin oli mennyt, leevi oli hiukan jännittynyt, jännitti joitakin juttuja, mutta vaikka ilme kertoi että jännitti poika kuitenkin sanoi aina että kivaa on :) marjut haluaa vielä ainakin komesti heinäkkun aikana seurata leeviä ja sitten sovitaan taas uusi tapaaminen meille kolmelle. onneksi leevi on innoissaan menossa ja ollaan selitetty, että marjut yrittää auttaa niissä pelkojutuissa joita hänellä on. leevi on ymmärtänyt ja selittää nyt usein itsekin niitä juttuja meille. hyvä niin.heinäkuussa saadaan sitten lisäinfoa asiasta. marjut sanoi, että hyvin voidaan mennä myös psykologin juttusille niistä leevin raivareista yms juttelemaan jos siltä tuntuu. ehkä mennäänkin, olis varmaan hyvä saada tukea. mietitään.

tällä viikolla olen jumpannut ja käynyt lenkilläkin ninan kanssa :D oikein mukavaa on ollut! oli aivan ihanaa lenkkeillä tuolla keinarin maisemissa ja keravan "kasvimailla" - vai mikä se nyt on, josta ihmiset voi vuokrata pienen maatilkun ja kylvää sinne jotain kukkiaan ja herkkujaan? :) maalaismaisema kiehtoo; sen ihanat talot ja pihat isoine omenapuineen - näin sieluni silmin siellä omppupuiden katveissa pitkän pöydän valkoisine liinoineen, kynttilälyhtyineen, ihanine hedelmineen... oih. puutarhajuhlat.

tiistaina pidin täällä kotona tissiliivikutsut :) pojat lähti leevin painipäättäjäisiin ja kehoitin jannea ottamaan kaikki harkkakamansa valmiiksi mukaan, jottei sen tartte kesken kaiken pyyhältä niitä hakemaan, voisi eteisessä olla kiva ylläri ;)
kutsut meni kivasti; tarjolla oli feta-oliivisalaattia, patonkia, kahvia, keksejä, ananasta/viinirypäleitä/meloonia -pilkottuna kulhossa, nam! myyntiä tuli kivasti ja itsellenikin ostin yhdet ruskeat ihanat t-paita liivit ja yhdet valkoiset pitsiset.. koska sain vielä kolem naista pitämään kotonaan kutsut sain setin ilmatteeksi; valkoiset t-paitaliivit ja alkkarit, jotka otin kyllä ruskeana - lempivärini nykyään ;)

perjantaina oli vihdoin - kauan odotettu - sinkkuelämää-leffan ensi-ilta ja mulla ja ninalla liput jäkeen puoli ysin näytökseen :D oli ihanaa! lapset lähti jannen kanssa vankilalle ville-ukin synttäreitä kahvittelemaan ja mä sain rauhassa täällä mallailla vaatteita ja valmistautua :) nian tuli kaisn aikaan ja sit olikin jo ihan perhosia vatsassa, nessut matkaan ja menoksi! leffa oli TosiTosiTosi ihku!! mää itkin ja nauroin vuoronperään, välillä meinasi meikit olla pitkin naamaa ja välillä liristä pissi pöksyyn :) ih. oli kivaa. sairaan kivaa! leffan jälkeen mentiin syömään ja jutut meni ihan perjantain puolelle, väsymystä ilmassa ;) nää mammat oli puoli yhdeltä jo matkalla kotiin ja aivan sippejä molemmat :) mutta hauskaa oli! ja sen leffan soundtrack on saatava heti. siis heti!
mä sain viikonloppuna äidiltäni kultaisen kaulakorun, jonka hän on saanut mun mummilta. mun mummi oli ostanut korun asuessaan saudi-arabiassa mun ollessa pieni. siinä korussa lukee arabiaksi mun äidin nimi Marianne. se on ihana!

eilen oli kans viihdettä tällä mammalla :) päivällä olin duunikaverin kanssa ostamassa toiselle duunikaverille valmistujaislahjaa ja kiva kori sarille saatiin kerättyä; vähän pentikiltä, vähän tian verannasta, vähän alkosta ja vähän anttilasta ;) itselleni löysin myöhemmin seppälästä kolmet tosi kivat topit; mustan, valkoisen ja ylläri, ylläri ruskean :)
lasten kanssa oltiin sonjalla iltapäivästä kahvittelemassa ja isi lähti kauden ekaan peliin. siitä se sitten taas lähtee - ja niitä riittää..
me oltiin lasten kanssa alkuilta kotosalla; pakkailtiin yökylätavaroita, ella leikki ulkosalla ja leevi katseli autot-elokuvaa, mä tälläydyin iltaa varten :) puoli seiskan aikaan illalla mentiin saviolle mummin ja ukin luokse. lapset jäivät sinne yökylään kun äitee läksi melkein siihen naapuriin - kahden talon päähän juhlimaan sarin valmistujaisia. hiukan ella itkeskeli ovella, mutta oli sitten rauhoittunut, onneksi.
sarin ja hänen siskonsa valmistujaiskemuissa oli tosi mukavaa, ihan kirkkaalla.. vesi-linjalla olin ja yhdentoista jälkeen heti kotona ;) jannen kanssa katseltiin teho-osasto nauhalta ja painuttiin nukkumaan.

tänään heräsin kellon soittoon kasilta. on niin ihanaa herätä auringonpaisteeseen!! aamutouhujen jälkeen tartuin imurin varteen ja annoin palaa :) ennen lasten hakua kävin kepalla suunnittelemassa seuraavaa prokkista; tuunataan kahdesta mekosta yksi mekko :) mä selitin intopiukeena mummille ja mummi pyöritteli silmiään mun ideoille, katsotaan mitä tulee.. :)
lapsilla oli ollut tosi mukavaa; olivat illalla saunoneet ja tänään kiertäneet kaikki savion leikkipuistot! ella sanoi että oli ollut vähän ikävä, mutta ei ollut kuitenkaan illalla soitellut, ja nyt oli kuulema vähän mulle vihainen... seuraavaan hengenvetoon pyysi jo iloisin mielen mua syömään keitoksiaan ;) hassu tyttö <3 leevi hyppäsi kaulaan ja sitten olikin jo niin isoa poikaa, että hyvä kun suukkoja sai antaa <3

kotiin mentiin grillauspuuhiin. leevi jatkoi autojen katselua ja ella paineli naapuriin kerttua hakemaan. vatsa täynnä oli niin mukavaa ottaa pienet nokoset olkkarin sohvalla.. pojat lähtivät iltapäivällä kävelyretkelle haukkavuorelle. leevi oli tykännyt ihan hirveesti mennä siellä metsässä ja sen suu oli käynyt koko reissun ajan! :) yhtä äkkiä se oli ruvennut luettelemaan; karhu - se on suomen kansalliseläin, seitsenpistepirkko - eli leppäkerttu - on suomen kansallisötökkä.. janne oli kysynyt, että entäs lintu.. "niin, suomen kansallislintu on laulujoutsen", vastasi leevi. HÄ? :) janne oli myös näyttänyt kieloja ja leevi oli siihen tokaissut, niin että kielo on se suomen kansalliskukka ;D että sellainen tapaus :)

me oltiin ellan kanssa kotosalla; ella katseli heinähattua ja vilttitossua ja mä siivosin ja puunasin... nyt on taas siisti koti hetken aikaa!
illalla tein lapsille iltapalaksi ohrapuuroa mustikkakeiton kera ja kyllä teki kauppansa! taisi olla namia!

nyt on rauha laskeutunut tähän torppaan, vähän oli lapset väsyjä ja simahtivatkin melko nopeasti untenmaille.
mä jumppasin tossa äsken tunnin verran; käsipainotreenin koko vartalolle ja tosi tehokkaan vatsa-pakarajumpan :D

mukavaa, vaikkakin vissiin vähän viileämpää viikon alkua kaikille teille!

p.s se kohta kesäloma siellä kolkuttelee ja me taidetaan heti startata auto kohti iisalmea!! :D päästäsköhän taas sinne maatalon rauhaan, annukan tykö?! :D täytyy soitella ja kysellä majapaikkaa :)

Ei kommentteja: