5/23/2008

kesä keikkuen tulevi...

Ollaan oltu taas tämä viikko tiistaista lähtien lasten kanssa kotosalla; leevillä nousi maanantai iltana 38.5 kuume, sitten alkoi oksentelu ja ripulointi... yöks! nyt on sunnuntaiaamu ja onneksi tauti näyttää olevan voitettu... eikä kukaan muu *kop, kop* ole vielä sitä saanut.

maanantaina päiväkodilla oli kiertävä kotieläinpiha ja lapset tykkäsivät kovasti! siellä oli poneja, hauvoja, pupuja, pikku kili ja pässi, minisika ja lampaita :) lapset saivat silitellä, harjata, syöttää, talutella hauvoja ja ratsastaa poneilla. leevikin vilkutteli ponin selästä ja kotona kertoi myöhemmin saaneen taluttaa hauvaa. koiruus oli kuitenkin karannut leeviltä ja poika oli yrittänyt sitten huutaa kovaa; paikka, paikka, paikka, PAIKKA! mutta koiruus oli vaan jatkanut matkaansa :) onneksi pirjo ennätti paikalle ja sai hauvan kiinni :) kysyin sitten että oliko joku kertonut, että pitää huutaa "paikka"? "no, kaikkihan sen nyt tietää!" oli pojan vastaus minulle *tyhmä äiti* :)

maanantai iltana käytiin kaikki ruokakaupalla, tai pojat hoitovat ruokaostokset ja me tytöt suunnattiin seppälään ;) mä ostin itselleni kivan vihree/ruskee/beige/valkoinen- ruutuhameen ja ella sai kittyn+saippuan ja kitty taikapyyhkeen, oli tyttö onnessaan :) pojat olivat valinneet leeville pienen legojutun prismasta ja sitä oli kova kiire kotiin rakentamaan isin kanssa. me jatkettiin ellan kanssa matkaa saviolle: äitee lyhensi sitä mun uutta hametta. janne sitten hetkeä myöhemmin soitteli ja kertoi leevillä kuumeen nousseen, höh!

nyt ollaan sittn oltu siis kotosalla tiistaista lähtien; leevi oli ti-ke ihan sänkypotilaana; tiistain nukkui koko päivän ja kuume oli melkein 40:ssä, keskiviikonkin vaan pötkötteli ämpäri vieressä, oksensi muutaman kerran, torstaina oli jo enemmän pystyssä, kuumetta ihan lämmön verran vaan, ripulia tuli sitäkin enemmän.. perjantaina söi jo kunnon ruokaa, mutta ripuloi muutaman kerran. nyt on selvästi jo paremmassa kunnossa, onneksi!

me oltiin jannen kanssa tiistaina siellä leevin toimintaterapeutin luona juttelemassa. oikein oli mukava se terapeutti, kyseli kovasti leevistä, vauva-ajasta ja tilanteista joissa raivareita ja pelkojuttuja esiintyy. tunnin verran me siellä oltiin ja seuraavana tiistaina leevi tulee sinne sitten mukaan. sitten katsellaan kuinka pitkää prosessia tämä homma vaatii ja täytyykö lapsipsykologia pyytää myös mukaan. musta on tosi hyvä, että poika saa apua ennen eskariin ja kouluun menoa ja olen sitä moneen kertaan joutunut jannellekin toitottamaan, kun se on ollut vähän sitä mieltä että onkohan tämä prosessi nyt kuitenkaan tarpeen...

keskiviikkona oltiin ellan kanssa päiväkodin kevätjuhlassa keravan kartanolla ja kivaa oli! vaikka kyllä vähän harmitti kun leevin ryhmä esitti omaa esitystään ja leevi ei ollut mukana... ;( ella oli innolla mukana ryhmänsä kanssa laulamassa ja soittamassa Rotkovuoren koulussa :) esitysten jälkeen nautittiin makkarasta ja live bändin soitosta; ella tanssi kavereidensa kanssa hurjasti ja pääsi lavallekin laulamaan! kaikki tämä on ikuistettuna videolla, joten veikkakin pääsee näkemään pätkiä juhlasta :)

torstaina kepa-mummi tuli hetkeksi iltapäpäivällä lapsia katsomaan, kun mut hälyytettiin apuun töihin, siellä porukkaa kaatuu tauteihin :( onneksi mummi pääsi tänne sit apuun! mä lähdinkin sit suoraan töistä duuniporukan kanssa keilaamaan ja sen jälkeen syömään :D meillä oli sellainen "kevätretki" ;) keilaus oli tosi hauskaa ja me räkätettiin niin, että paikan äijät oli kauhuissaan :) tai sitten ne oli kauhuissaan siitä, että radat oli klommoilla ;)calientessä oli muuten ihanaa vuohenjuustosalaattia ja jälkkäriksi uunijädee, nam!

perjantai meni kotosalla siivoillessa ja vähän puutarhahommissa :) mukava oli saada koti siistiksi viikonloppua varten. iltapäivällä mä menin taas hetkeksi töihin ja kepa riensi meille lapsenvahdiksi. illalla kävin ruokakaupassa ostamassa neljä säkkiä ruokaa ja taas tuli tuska hiki kassalla, sairaan kallista on ihmisten kyllä syödä!! kotiin päästyäni janne lähti pyörälenkille. mä hääräsin kotona lasten kanssa iltapuuhia. leevi oli vielä sen verran puolikuntoinen, että veteli viidestä seiskaan iltapäikkäreitä..
puoli kasin aikaan mä lähdin lenkille ja vedin 1½ tuntia, 8.5 kilsaa, kannistoon ja takas ja kyllä tuntui hyvältä :D olin kytkettynä johonki satelliittiin, jannen uuteen urheilulaitteeseen ja kotiin päästyäni näin lenkkini hienoina käyrinä ja käppyröinä tietokoneella ;) se on sitä nykyaikaa!

lauantaina lähdettiin heti aamusta ellan kanssa sonja-mummolle aamukahveille. tyttö halusi jäädä mummon tykö siksi aikaa kun mä kävin kaupoille; kävin ostamassa veikalleni synttärilahjaksi lippiksen ja "ei paljon naurata"-kahvipaketin :) lindexiltä löysin kivat valkoiset "pellava" caprit ja tiimarista hain neljä ruskea-harmaa-oranssi -raitasta räsymattoa keittiö lattialle :)
shoppailun jälkeen maistui taas kuppi kahvia mummon luona ennen kotiin lähtöä. leevillä oli tänään pelipäivä eikä se malttanut lähteä mummolle mukaan ;) käytiin hakemassa leevi matkaan ja mentiin tuohon perhospuiston lentälle, siellä oli kaskelan kyläjuhlat :) nähtiin taas kiertävä kotieläinpiha ja lapset pääsivät kokeilemaan miltä tuntuu istua prätkän kyydissä, ellakin tykkäsi kovasti! ;) molemmat halusivat maalata ruukut ja istuttaa niihin auringonkukat, kirppikseltä ella löysi tiku-pehmolelun ja hello kitty pussukan ja leevi osti tenava teatteri-pelin. mukava retki oli se!

kyläjuhlilta lähdettiin suoraan vankilalle marja-mummun ja ville-ukin luo. me käytiin jannen kanssa ostamassa puutarhalta yrttejä ja muutamat kesäkukat terassille :D oli ihanaa haistella ja ihastella kukkia! ja niitä oli niin paljon..

vankilalta mentiin kotiin, pakattiin ellan tavarat ja jatkettiin heti matkaa kannnistoon kepa-mummin ja pentti-papan luo; ella meni sinne yökylään :) kovin oli tyttö innoissaan!! eka kertaa ihan yksin yökylässä, ilman veikkaa! pikkusen äiteen sydäntä raapaisi...
me käytiin leevi kanssa kotona syömässä muutamat voikkarit ja lähdettiin sitten lenkille! leevi hyppäsi pyöän selkään pieni eväslaatikko pakkarilla ja mä otin jupmapullot käsiin painoiksi ja sitten mentiin! vajaa kaksi tuntia oltiin reissussa ja hienosti leevi jaksoi kuutisen kilsaa polkea! mulle siinä tuli tehokasta lenkkeilyä ehkä sellaset 4.5 kilsaa vaikka olihan se leevin työntäminen ja avustaminenkin hikistä hommaa ja kävi kivasti reisiin ;) kytömään sillan kupeessa pidettiin pieni evästauko ja jannekin sai meidät pyörälenkillään siinä kiinni.
kotona leevi lähti isukin kanssa perhospuistoon leijaa lennättämään ja mä rupesin vielä jumppaamaan vatsa-selkä -jumppaa, 30 min, kotona telkan ääressä!

kun pojat tulivat kotiin pelaamaan sitä leevin uutta teatteri peliä, mä painuin pihalle hommiin; istuttelin kepalta saatuja kukkia ruukkuihin ja amppeliin, tein osasta tän päivän kukkaostoksia kivan asetelman yhteen isoon ruukkuun, kastelin kaukat ja pihan ja suihkutin terassilta liat ja pölyt. oli niin ihanaa häärätä taas siinä ilta-auringon lämmittäessä :D yrtit täytyy istutella vielä takapihan ruukkuihin toisena päivänä ja toivoa, että ne lähtee sitten oikein kunnolla rönsyilemään ;) toisin kun meikäläisen siemenistutukset... ;) vankilalla oli sellainen aivan ihana iso yrttisaviruukku, jossa oli ilmeisesti monenlaisia yrttejä (niiltä ne ainakin näyttivät ;)) ja ne tunkeutui sieltä ruukun reunoista olevista reijistä! se oli tosi hieno, mutta meiän isäntä tuskin antaa mun vielä sitäkin ostaa... ;)

puutarhahommien jälkeen olo olikin melkoisen poikki! painuin suihkuun, tein hiukan iltapalaa ja asettauduin mukavasti sohvalle katsomaan euroviisuja. leevi oli käynyt suihkussa ja oli huoneessaan kymmenen aikaan katsomassa lastenohjelmia digiboksilta kun mä tulin sisälle. pian poitsukin simahti väsähtäneenä touhukkaasta päivästä!
mä menin sänkyyn lukemaan vielä yhden jälkeen kun viisut loppu, mutta en montaakaan sivua saanut luettua, kun rivit jo alkoivat heittelehtimään ja simmut painuivat väkisin kiinni...


p.s olenko muistanut kertoa minkä ihanuuden posti toi eräs päivä; sinkkuelämää kuutos kauden!! sitä olen nyt monena iltana katsellut :) ja odotan niin kovasti sitä leffaa tulevaksi, onneksi sinne ei ole enää kuin muutama hassu päivä! ninan kanssa yritetään heti silloin 6. päivä päästä sitä katsomaan :D

Ei kommentteja: