9/19/2007

töitä, neuvolakäynti, kyläilyä mummolla, ostoksia ja HIKILenkki :)

'eilinen ilta nukarilla meni tosi ihanasti! oli tunnelmallista, ihana näpertää ja ihanat herkut :) tein yhden kranssin ja ostin lisäksi vielä pellavakimpun kotiin vietäväksi. kaikki muut lähtivät puoli ysin aikaan, mutta mä jäin heidin kanssa juttelemaan aina melkein ysiin saakka :)

aamulla kello soi viideltä. olin neljän hujakoilla noussut ellan huuteluun, pissi oli lirahtanut sänkyyn ja sit piti käydä suihkussa ja viedä petivaatteet pesuun. tyttö kämpi sit meidän väliin ja meni hetki ennen kun uni taas tuli, ja mulla tosiaan kello kilahti viideltä.. olis sitten kyllä hiukan vielä unettanut :) ylös ja alas vaan, kylmää vettä naamaan ja aamu alkoi! laittauduin ja söin aamupalaa lehetä lukien kaikessa rauhassa, lapsia menin herättelemään seiskan aikaan ja samalla viikkailin kolme telineellistä pyykkiä kaappeihin. vaihdoin leevin sänkyyn puhtaat lakanat ja varasin ellalle illaksi puhtaat.. kaikkea puuhaahan siinä taas oli ennen kun puoli kasin jälkeen lähdettiin päiväkodille. ja lapsia sai hoputtaa :)


mulla oli heti aamusta kasilta se kasvatuskeskustelu ja se meni kyllä tosi kivasti :) vähän jännitti aluksi, mutta nopeasti jännitys karisi, kun huomasin, että juttu luistaa :) työpäivä meni nopeesti kun oli kovasti hommaa; kirjoitin meidän ryhmän vanhempainillasta koosteen, valmistelin vasu-puuta, tulostin lasten kuvia koneelta, valmistelin huomista taikataikina-askartelua, vedin sen keskustelun, leikin ja hoidin.. 15:40 olis työpäivä loppunut, mutta puoli kolmelta hain jo lapset, kun leevin neuvola oli kolmelta.


ella vietiin sonja-mummon luokse ja leevin kanssa kiiruhdettiin neuvolalle. mä jäin käytävään täyttämään kaavaketta ja leevi meni tosi reippaasti tehtäviä tekemään marjon kanssa :) kyselikin jo, kun siinä hetki jouduttiin odottamaan, ett äkoska pääsee tehtäviä tekemään ;) vajaa tunti meni siinä odotellessa ja huoneesta kuului välillä ihania riemun kiljahduksia ja mua hymyilytti :) neljän aikaan leevi tuli tohkeissaan ovelle pyytämään mua sisälle. marjo sanoi leevin olevan aivan hurmaava herttainen poika <3 aivan mahtavat jutut ja oivallukset! marjosta on kiva, kun on tunnettu sieltä jo ajalta ennen leevin syntymää, vauvavoimaa ryhmästä ja nyt näkee miten poika on kehittynyt ja kasvanut. tälläinen valloittava pikkumies siitä sitten kasvoi, sanoi :) marjo kehui kuinka hienosti lene -testi oli mennyt!! poika on tosi hyvä matemaattis,hahmotus ja päättelytehtävissä, selvää tutkija ja insinööriainesta sanoi marjo! :D karkeamotorikassa tarvitsee apua, mutta yrittää siinäkin tosi hienosti! ja tuohon auttaa just paini ja kaikki muukin liikkuminen ja metsässä käynnit :) jalkapöytä on leevillä vähän lintassa ja siihen antoi harjoitusohjeita. hienomotoriikka ja visuaalinen hahmottaminen ovat aivan ikätasoista ja marjo kehuikin niitä tosi hyviksi! keskittyminen, tarkkaavaisuus ja käyttäytyminen -kohtaan oli marjo kirjoittanut; hyväntuulinen, hyvin käyttäytyvä, myönteinen ja yhteistyöhaluinen, keskittyy tehtäviin, tekee oivalluksia :) näkö ja kuulo olivat normaalit.
leevin peloista juteltiin pitkä tovi (uudet tilat, rappuset, kaiteet, joista pudotus...) ja kerroin meidän uimalahalin vessa visiitistä ja sanoin että kun noi pelot aika ajoin haittaa normaalia kulkemista ja menemistä. marjo antoi uuden lapsipsykologin nimen ja numeron ja sanoi, että jos aisa vaivaa niin kannattaa soittaa ja kysyä neuvoa ja niksejä. täytyy kyllä soittaa ja pyytää pojalle jotain apua, ettei sit myöhemmin tule mitään.

iloisin mielin lähdettiin sonjalle kahville. ellalla oli ollut siellä tosi mukavaa ja leikit olivat täydessä vauhdissa, mummoa oli taas viety jumppaan, kapualle, tehty ruokaa.. :) kahviteltiin ja lapset katsoivat puoli kuuteen lastenohjelmia. sitten lähdettiin kauppaan; käytiin ellalle hakemassa muovista ja lelusta uusi patja sänkyyn, mulla jumppa-alusta, varrettomat kumpparit töihin ja lapsille otsalamput. sitten mä kipaisin ahjon kaupalta hakemassa vähän ruokajuttuja ja sitten mentiin vauhdilla kotiin kello oli jotain puoli seiska. isi laittoi lasten lamput kuntoon ja ne meni ylös niillä leikkimään. mä laitoin pyykkejä ja tavaroita kuntoon ja paikoilleen, katsoin huomiset vaatteet, laitoin lapsille ruokaa ja järkkäilin paikkoja, käytin lapset suihkussa. puoli kasi lapset tulivat syömään ja leevi pääsi hetkeksi pelaamaan. kasilta lähdettiin iltasadulle.

tosi rauhallisesti menivät lapset nukkumaan iltasadun ja -rukouksen jälkeen. ei kuulunut juurikaan huutelua :) ella simahti samantien, leevi välillä huutele. mä söin hiukan puoli ysi iltapalaa ja täytin työhyvinvointikyselyn. nina soitti ysin jälkeen että lähtee tulemaan meillepäin, joten mä vedin lenkkivaatteet päälle ja painuin pihalle! :) oli sellainen ihanan kirpeä syysilta! nina toi mulle ruusun! ihana!

alku lenkki meni ihan pelkäksi kikatukseksi!! siis aivan hervotonta!! :D mutta ihanaa! ja mun piti ennen kytömään siltaa mennä puskaan pisiille, kun tuntuu että lirahtaa pöksyyn ja kikatetaan niin :) no siinä hötäkässä askelmittari häviää puskaan ja sitä siellä sitten kaksinkerroin nauraen kännykän valolla etsitään... on siinä joku ohi kulkija voinu ihmetellä muutamaan kertaan :) no kyllä se s iitä sitten asettui, se nauru, ja jatkettiin hiukan vajkavimpina matkaa :) 1½ tunnin lenkki tehtiin jälleen ja tosi mahtavalta tuntui kun kotiin pääsi :D

Ei kommentteja: