9/09/2007

mukavaa sunnuntaiaamua kaikille!

kello on 8:10 ja lapset ovat heränneet; leevi seiskan jälkeen ja ella äsken, katselevat kakkosen lastenohjelmia. mä nousin siinä välissä hitusen yli puoli kasi, kun ei enää uni tullut - tämä päivä varmaan jännittää.. :)

eilinen meni tosi hyvin! herättiin seiskan aikaan, tai lapset tuolloin, mä yritin torkkua kasiin.. aamutouhut puuhatelin rauhassa ja sitten ehdin vielä sohvalla hyvän aikaa köllötellä teekupposen kanssa ja katsella kirppistä :) kympin aikaan menin pihalle kitkemään rikkaruohoja ja nykimään ruukuista kuolleet kukat kokonaan pois. samalla suunnittelin kevääksi muutostöitä takapihaan; nurmikkoa ja isoja ruukkuja joissa kukkia... no siihen on aikaa ja mieli saattaa moneen kertaan muuttua :)
yhdentoista maissi siirryi sisähommiin ja rupesin laittamaan astioita ja leipomuksia valmiiksi, koristelin kakun ja paistoi karjanalanpiirakat.. mikan ja susannan piti tulla kahdentoista aikaan, mutta puhelin soi puoli yksi ja veikka ilmoitti heidän olevan kipeinä, joten tulo siirtyi.. lapset hyppivät seinilel ja olivat muutenkin olleet jatkuavsti toistensa kimpussa ja mä menin niiden kanssa isoon sänkyyn rauhoittumaan. eivät nukahtaneet. marja-muumo soitti leeville mökiltä ja lauloi synttärilaulun :) yhden jälkeen munvanhmmat tulivat.

leevi ei meinannut pöksyissä pysyä, kun avasi mummin ja ukin pakettia; sieltä tuli kauan kaivattu legon palolaitos!! poika li yhtä hymyä ja heti piti aloittaa rakentaminen :D ella sai ihanan kukallisen oikean mittanauhan ja kiitteli siitä moneen kertaan mummia ja ukkia. mäkin sain ihanan vanhan mehupullon kokoelmiini :)
mummi yritti kiukkuista ellaa tainnuttaa vielä sänkyyn, mutta tuloksetta. tyttö ponkasi heti pystyyn kun seuraavat vieraat tulivat, sonja ja kari. siit niitävieraita sitten alkoikin tulla ja mä huhkin keittiössä.

leevi sai hirveesti hienoja lahjoja; lego paloaseman lisäksi legon huoltoaseman, poliisimaijan, legoalustoja ja betoniauton, makeen auton muotoisen cd-levytelineen, satucd:n ja kirjan, seinäkellon, paitoja, palapelien teko vehkeen..
mun leipomukset meni hyvin kaupaksi ja kakku oli just oikein mitoitettu, yksi pieni pala on jääkaapissa vielä :) jos kaikki vieraat olis tullu keiden oli tarkoitus niin ei olis kakku riittänyt :) leevi oli tosi hyvin valinnut täytteet, koska kakku oli tosi hyvää :P
janne viihtyi leevin huoneessa legoja rakennellen koko päivän ja vielä illallakin pojat jatkoivat.. :)
mirja, hanna, antti ja atte tulivat puoli viiden jälkeen ja olivatkin sitten viimeiset vieraat. kyllä oli atte poika kasvanut sitten ellan synttäreiden, ihana paketti :)

vaille seiska puettiin lisää vaatetta päälle ja lähdettiin tivoliin :) lapset olivat NIIN innoissaan!! 15 lippua janne osti ja niillä saivat lapset mennä vekottimiin ja onkimaan. ei ollu kovin siihen aikaan porukkaa, joten ei tarvinnu jonotella. isi ja leevi menivät yhdessä muutamaan laitteeseen ja mä kuskasin ellaa, onneksi tyttö meni yksin ettei mun tarvinnu änkee itseäni niihin leppäkerttuihin ja muihin.. :) tyttö olis halunnu kaikkiin isompienkin vekottimiin, mutta yritin selittää, että sitten ehkä seuraavalla kerralla.. onkimisesssakin kävi hyvä tuuri, ei tullu sammakoita tällä kertaa vaan leevi onki itselleen taikahiekkaan ja ella pehmolelun :) olivat tyytyväisiä! :) kasin aikaan lähdettiin kotiin. leevillä tuli vähän suru puseroon, kun olis viihtynyt kauemminkin, mutta kun poika kuuli, että isi jatkaa legojen rakennusta sen kanssa ja mä laitan iltapalan jälkeen hiukan poppareita niin suu kääntyi hymyyn.

kotona pojat rakensivat huoltoasemaa olkkarissa. mä laitoin ruokaa, huomisia vaatteita, pyykkihommia ja tein lastenkekkereiden ylläripussit ja nimikoin mukit.. ella söi, käytin sen suihkussa ja laitoin suoraan sänkyyn, ei kauaa huudellut kun simahti, olihan kellokin jo vaille kymppi... isi hoiti leevin suihkuun ja hetken leikittyään meni poika sulassa sovussa petiin, taisi olla aika ventti päivä puuhista :)

mä laitoin raitavärit päähäni ja katselin BB:tä :) vähän alkoi muakin ramasemaan, oli ollut aika hulinaa.. vaille 23 mä painuin suihkuun. ennen sitä kävin antamassa leeville särkylääkettä, se kun alkoi korvaansa valittamaan :( on koko päivän niiskutellut.. toivottavasti ei tule pipiksi..

kahdentoista jälkeen heräsin sohvalta ja painuin sänkyyn jatkamaan unia :)

nyt kello on puoli yis ja pitä slapsille aamupalaa mennä laittamaan.. ja sitten taas synttäreitä valmistelemaan :) kahdentoista aikaan tulevat leevin kamut juhliin ja tekemistä vielä riittää; porkkanat ja kurkut pitäs pilkkoo, dippi tehdä, letut paistaa, koristeet ripustaa, nakit, lihapullat ja ranskalaiset valmistaa, popparit poksuttaa yms, yms..

palailen illalla kertomaan kuinka tästä päivästä selvittiin, vai selvittiinkö?! :) illalla olis ohjelmassa vielä miron juhlat, ainon ja sampon synttärit ja miia tulee vielä illalla kahvittelemaan kummipoikansa synttäreitä :) huh.. ja eikun hommiin!

su ilta, kello 22:30:

synttärit on nyt juhlittu, mukavaa :) lastenkekkerit meni tosi kivasti; 1½ h oli just sopiva aika ettei muksut tylsistyneet :) saatiin kaikki hommat tehtyä juuri ennen ekan vieraan tuloa! leevi oli innoissaan kavereista ja sai tosi mukavia lahjoja; legoja, prätkähiiren, autoja, puuhakirjan, koottavia juttuja, cd-sadun, yms, yms.. mekin saatiin essiltä ja aamulta tuparilahja; aivan ihana kori, jossa punkkupullo, lämmintä leipää, kynttilä ja servettejä (aivan ihana!)! essi jäikin onneksi avuksi ja toimi mm. paparatsina ;) ensin odoteltiin, että kaikki vieraat tulivat ja sitten mentiin olkkariin jakamaan lahjat, pullonpyörityksellä. siitä sitten suoraan ruokapöytään. tarjolla jätskiä ja lettuja suklaakastikkeella ja strösselillä, lihapullat-nakit-ranskalaiset ketsupilla, keksejä, popparit, karkkia.. ja hyvin näytti maistuvan :) ruokapöydästä menivät hetkeksi leikkimään ja me siivottiin essin kanssa keittiö. vaille puoli kaksi jaettiin ylläripussit onkimalla ja sekin oli lapsista mukavaa! sitten kun vika lapsi oli onkinut niin vanhempian alkoikin jo tulla noutamaan omiaan, joten tosi kivasti meni eikä yhtään seinääkään kaatunut :)

kun vika lapsi oli lähtenyt mä tartuin rättiin ja pyyhin vielä keittiön kertaalleen, latasin tiskarin, laitoin ruoat jääkaappiin ja siivosin lastenhuoneet. sitten puettiin päälle ja lähdettiin miron synttäreille. oli ihanaa olla jonkun toisen juhlissa ja sai itse vaan istua :) puoli viiden aikaan jatkettiin ainon ja sampon synttäreille. kyllä oli koko päivä yhtä juhlaa.. :) puoli kuuden aikaan oli lähdettävä jo kotiin, lapset alkoivat olemaan jo melko kuitti ja miia oli tulossa kylään :) kotimatkalla käytiin ahjon torilta hakemassa leevin pk ryhmään jätskiherkut huomiseksi.

kotona tartuin imuriin ja imuroin koko kämpän ja pyyhin vähän peilejä ja muuta, latasin taas kahvinkeittimen ja pistin taas tarjottavia esille :) pyykkihommia tehtiin ellan kanssa ja huomiset vaatteet katsoin valmiiksi. miia tuli puoli seiskan aikaan. oli ihana nähdä pitkästä aikaa!! leevi ja ellakin tunsivat samoin :) he omivat miian heti leikkimään! mä käytin välillä lapset suihkussa. sitten me mentiin miian kanssa kahvittelemaan. lapset leikkivät kiltisti ja antoivat meidän jutella suht rauhassa :) oli niin romanttista, kun koko alakerta loisti kynttilänvalossa ;) juotuamme miia kävi lukemassa lapsille iltasadun ja mä siivosin keittiön. lapset petiin ja sitten vielä hetki istuttiin miian kanssa telkan ääressä. ella koetteli mun hermoja huutelemalla koko ajan juttujaan, mutta onneksi nukahti melko pian :) pieni pippuri ollut taas se tinttaralla koko viikonlopun ja kun päikkäreitä ei olla kahtena päivänä nukuttu niin meno on ollut välillä aika virkeetä... :)

miian lähdettyä oli jo pimeetä ja mä sytyttelin ulos kynttilöitä. jannen palattua harkoista ysin jälkeen mä menin terassille tekemään yhden tilaushatun ja sainkin sen sit kympiksi valmiiksi :) rupee olemaan jo sormissa tuo homma! oli ihanaa istuu siinä kynttilänvalossa ihanassa hiljaisuudessa ja näpertää! ah! naapurin hennakin kulki siitä ohi ja sanoi, että on niin söpön näköistä :) sen poika, joel, oli tykännyt synttäreistä ja onkimisesta kovin, kiva kuulla! :)

janne on nyt suihkussa ja munkin pitäs mennä pian.. silmät luppasee jo mukavasti eikä unta taatusti tartte kauaa odotella! huomenna olenkin koko illan menossa; duunipäivän jälkeen vanhempainilta ja sieltä sitten suoraan tehokiinteykseen.

Ei kommentteja: