6/17/2007

hauska päivä "kulttuurin parissa" :) ja lopuksi viisaita sanoja, just.. ;)

aamulla herättiin taas kasilta, tai mä ja leevi herätiin. leevi oli heti pirteänä tietokoneella pelipäivää viettämässä :) ella nukkui puoli kymppiin, joten mulla oli hyvin aikaa laittautua ja laittaa lapsille aamupalaa. leevi pelasi puoli tuntia ja katsoi sitten ohjelmia telkasta.

kympiltä lähdettin hakemaan kepa-mummi ja mentiin keravan museolle Wanhan ajan markkinoille :) hirveesti oli porukkaa, hyvä ilma ja hirmuisen ihania kojuja, joissa ihania käsintehtyjä tuotteita - ei mitään krääsää! tunnelma oli mukava ja sitä lisäsi ihmiset jotka olivat pukeutuneet sadan vuoden taisaiseen tyyliin ja posetiivari, jolle käytiin mummin kanssa heittämässä muutama lantti ihanasta laulusta ja soitosta :) juotiin kahvit ja lapset saivat mehua ja pullaa. mummi osti lapsille ihanat pikkuiset pärekorit, huovutetut helisevät leppäkertut ja pehmo puput :) mulle jäi käteen puinen astiaharja ja purkin avaaja, joihin molempiin oli maalattu pieniä porkkanoita :) ostin myös ihanaa suolatonta, rasvatonta yms lakua, jota on aina markkinoilta kun markkinoilta saatava :P leevi ja ella herättivät hilpeyttä; toisella anna nukke kulki rattaissa ja toisella isännän kottikärryt, joihin oli hyvä kerätä kaikki ostokset :)

yhden aikaan lähdettiin allin tallille; kävin ihastelemassa tämän kesän myyntinäyttelyä ja sain jäsenhankintasihteerin numeron... - rohkeutta keräämään siis, jos vaikka uskaltautuisi näyttäytymään...
mäkin kautta ajettiin kepalle, tai ensin heitettiin jannelle ruokaa kotiin ja sitten mentiin mummin takapihalle syömään. lapset olivat reissusta poikki ja mustakin oli mukava ottaa pienet tirsat mummilla. lasten vielä nukkuessa mä kävin hörppäämässä kahvin ja luin kasan sisustuslehtiä, nautin rauhasta!
vaille puoli viisi vein lapset kotiin ja lähdin vanhalle työkaverilleni ninalle ihastelemaan sen kotia <3 paljon ihania juttuja hänelläkin :) kahviteltiin ja vauhdettiin kuulumisia. ennen puolta seitsemää oli taas lähdettävää jatkamaan matkaa. janne tarvitsi auton harkkoihin menoa varten.

illalla koristelin yhden hatun työkaverille huomiseksi, laitoin pyykkejä kaappiin, kuivumaan ja koneeseen.. imuroin ja siivoilin vähän (seuraavan kerran ennen loppuviikkoa vasta, jotta koti on puhdas kun lähdetään reissuun, mikä logiikka?! :)) lapsilla meni melkoisen kovaa fröbeleitä kuunnellessa ja kolinaa, kilinää ja itkua kuului vähä väliä, ja ainaa taas meno yltyi ( onko järkee vai ei...?)

jotain pitäs tänään saada vielä aikaiseksi; aloittaisiko uuden hatun vai huovuttaisiko jotain...

kello on taas yksitoista ja tulin just suihkusta. hetken tässä istun ja sit alan siirtymään sänkyyn... sehän vie tunnestusti hiukan aikaa kun matkalla on niin monta tehtävää hommaa :) sain illalla aikaiseksi yhden pienemmän hatun ja ehdin jopa koristellakin sen. janne huolehti lapset nukkumaan ja kun mä istuin takapihalla kävin sitten aina huoneissa hyssyttelemässä, halimassa ja suukottelemassa kun uni ei meinannut heti simmuun tulla.
tämän illan olen miettinyt, että kumpa vuorokaudessa olisi muutama tunti enemmän :) on niin hirveesti asioita joita haluaisi tehdä ja tuntuu että aika loppuu ihan kesken! tai jos vaikka parin tunnin yöunet riittäisi.. nyt nukun noin viitisen tuntia yössä eikä varmaan yhtään vähemmällä jaksaisi, ainakaan kauaa..
tuo käsillä näprääminen on temmannut mukaansa ja päässä pyörii kaikkea ideoista oman toiminimen perustamiseen.. vihjaisin jo jannelle että taidan ottaa virkavapaata töistä ja ruveta todenteolla tuota toiminimijuttua aloittelemaan :) aloittaessani keskustelun "mä oon vähä miettiny"-lauseella, janne sanoi "no niin tuo ei tiedä hyvää" :)
no kunhan haaveilen ja mietin pienessä päässäni :) mikko kuustonen vaan sanoi koulutuksessa, että pitää elää tätä hetkeä eikä odottaa eläkepäiviin :) mulla on vaan tässä hetkessä niin paljon kaikkea ihanaa; lapset, mies, koti, ystävät, nää kädentaito jutut... monesti olen saanut kehuja kuinka hoidan tämän kaiken, ja monesti itse miettinyt KUINKA hoidan tämän kaiken? onhan siinä urakkaa antaa lapsille kaikkensa, pitää koti siistinä, tavata ystäviä, huolehtia itsestä ja myös omista tarpeista unohtamatta tuota rakasta aviomiestäkään... olen kyllä melko tyytyväinen panokseeni ja aikaansaannoksiini :) leevin ja ellan luja rutistus, suukko ja sanat "äiti mä tykkään susta" kertoo sen, että lapset ovat ainakin saaneet ja saavat kaiken mitä tarvitsevat <3 eivät kai he muuten olisi noin herttaisia, sosiaalisia, hyväntuulisia, uhmakkaita, kiukuttelevia... :)

näiden viisaiden sanojen myötä on hyvä toivottaa kauniita unia ja oman kullan kuvia murut ;)

Ei kommentteja: