5/17/2007

helatorstai loppusuoralla

illalla nukkumaan meno venähti yhden pintaan ja se näkyi virkeystasossa kasin pintaan kun lapset heräili.. unta olisi mulla vielä riittänyt, mutta en malttanut jäädä koisimaan kun hommat odottivat. ensin lapsille vaatteet päälle, sänkyjen petaus ja aamupalaa pöytään, pyykkikone pyörimään ja märkiä kuivumaan takapihalle. kerrankin likapyykkikorit ovat tyhjänä :)
samalla kun lapset söi mä kävin aamupesulla ja kaunistauduin :) sitten istahdin tähän koneelle hetkeksi teekupposen kanssa lataamaan vähän kuvia.. olihan taas kertynyt kameraan parisataa kuvaa.

vitsi, yöstä pitikin kertoa yks juttu... ette arvaa kenen kanssa mä yöni vietin?! englannin kuninkaan charlesin pojan, nuorimmaisen kanssa ;) oli oikein mukavaa, mutta harmitti kun kielitaito oli ruosteessa :) vaihdettiin kyllä osoitteita, joten voin odotella postia...

vaille yksitoista kepa-mummi ja pentti pappa tulivat kylään ja toivat mukanaa neljä saavia kaikenlaista kivikkokasvia tuonne meidän takapihalle istutettavaksi :)
lapset olivat innoissaan ja hakivat kyllä huomion kepalta ja penalta. kahvit ja teet juotiin.

vieraiden lähdettyä tein ruoan ja syötiin, imuroinkin. leevilla ja ellalla meni vähän lujaa ja kiukkupuuskia tuli siihen tahtiin, että uhkailin usean otteeseen päikkäreillä.. leevi meinasi päästä aina pälkähästä anteksi pyynnöillä, mutta yhden jälkeen toteutin uhkaukseni ja annoin molemmille lähtöpassin sänkyyn. leevi nukahti heti mutta ella huuteli sängyssään yli kahteen.. sitten se nukkuikin neljään eikä meinannu millään nousta :) leevi heräsi kolmen aikaan ja meni heti naapurin tyttöä hakemaan. siihen terasille jäivät sitten leikkimään ja ellakin tuli siihen heti herättyään.

munkin oli otettava pienet tirsat lasten kanssa samaan aikaan. rupesi niin ramasemaan ja kyllähän se tekikin sitten hyvää. heräsin jannen kaverin tuloon ja rupesin sit pyyhkii pölyjä ja pyyhkii lattioita. janne lähti harkoihin kuuden aikaan ja mä katselin telkkaa ja yritin kerätä voimia vessojem pesuun.. voi että voi olla välillä hankalaa tää siivoaminen; aina pitää keksiä muuta puuhaa vaikka tietää että seiinä siivouksessa ei kauaa nokka tuhise kun sen aloittaa reippaasti.
sain vihdoin vessatkin kuntoon ja lapsille mannapuurot iltapalaksi keitettyä. leevin ja ellan kanssa oli mennä kyllä hermo kun vähä väliä piti taas kinata jostakin :( huusin taas kurkkutorvi pihalla kommentteja yläkertaan, mutta eipä niistä ollut oikein tehoa... leeville napautin luunapin sitten viimein otsaan kun kiusasi siskoa... tosi kannattavaa... :/ no kunnialla selvittiin suihkusta ja iltapalasta ja janne tuli sopivasti iltasatua lukemaan vaille yhdeksän.

nina tuli meille vaille kymmenen ja hörpittiin teetä. ensin kyllä selattiin yhdes henkan ja maukan kuvasto ja näytin mitä merkintöjä olin tehnyt ;) yhdentoista aikaan siirryttiin takapihalle teekupposten kanssa ja siellä kökötettiin terassin rappusilla takapihaa suunnitellen ja jutskaillen :) onpa ihania nämä "kesäiset" illat, valoa riittää myöhään ja kunhan vielä hiukan lämpenee niin mikä ssiinä on terassille istua :) kahdentoista aikaan nina lähti kotiin ja mä menin suihkuun ja hoidin vielä hiukan kukkia..

Ei kommentteja: