7/18/2010

*

eilen illalla valmistui vihdoin nämä tossut. toisen tossun tekemiseen meni useampi viikko. ei ottanut edistyäkseen. neulominen ei hotsittanut. tökki ja takerteli. kun vihdoin toissailtana sain aherrettua ekan tossun valmiiksi neulontainnostus syttyi taas ja toinen tossu valmistui päivässä. vähän ovat eriparia; toinen löysempi, toinen tiukempi. ei välitetä! nyt kädet syyhyää jo seuraaviin hommiin.
tänään lähdettiin neidin kanssa junalla helsinkiin. ehdittiin juuri sopivasti 24 bussiin ja köröteltiin seurasaareen, matkalla painoin paikkoja mieleen. jos joskus tulee tarvetta päästä bussikyydillä jonnekin sinnepäin. aina oppii jotakin uutta.

perillä puhalsi mukava vilvoittava tuuli. välillä vedin hupparia päälle ja välillä pois. neitikin halusi nuttua niskaan, sitten pois. kuljettiin minne nenu näytti. neiti luki karttaa. kurkittiin torppiin ja kamareihin. taloissa tuoksui vanha aika. ennen kahvi- ja mehutaukoa nähtiin monenmoista kädentaitajaa. mielenkiintoista.

markkinoilta ostettiin monenmonta pussia nappeja. sai ihan itse valita desimittaan juuri ne ihanimmat. myyjänkin mukaan se on nappien ostossa juuri mukavinta. se, kun saa valita kuin karkkikaupassa. neiti valitsi itselleen ihanimmat roikkukorvikset. minäkin löysin kahdet. napeista tehdyt. pojalle tuliaiseksi hauska tölkistä tehty rahalipas, lehmän kuvalla. sen rahalippaan saa hyvällä omallatunnolla mäsäyttää rikki, kun rahan tarve yllättää.

ennen bussin tuloa neiti nautti vielä pikarin vanhan ajan suklaajäätelöä. suklaaviikset suupielessä neiti hyppäsi edelläni bussiin. asemalle käveltiin maatilatorin kautta. eka kerta tuolla eikä varmasti jää viimeiseksi. siellä olisi voinut hyvin kiertää pidemmänkin hetken. junalle juostiin kainalossa puurihiutaleita, talkkunajauhoa ja maustepussi.4 kommenttia:

sade kirjoitti...

oijoi miten suloiset tossut!
ja päivänne kuulostaa ihanalta! haluaisin kovasti joku kerta päästä seurasaareen, ei olla siellä käytykkään.

Mirka kirjoitti...

sade; kiitos! ja suosittelen seurasaarea, mukava pikinik -paikka!

Tirpana kirjoitti...

Ihanat pikku karkki tossut!

Mirka kirjoitti...

Tirpana; kiitos! noilla kelpaa tepsutella syksyyn :)