6/14/2009

hetki helsingissä

päivä alkoi lämpimänä, mutta harmaana. kiirehdin junalle. aseman kahviosta hain aamun ensimmäisen kahvin. isoon kuppiin ja mukaan.

junassa oli paljon väkeä. varasin kahta paikkaa vieressäni. puistolasta kyytiin hyppäsi ihanaisia naisia. helsingissä vaihdoimme ratikkaan. uskaltauduin tilaamaan ratikkalipun kännykkän. nykyaikaa. ratikan ikkunasta vilisi helsingin katuja. ihania vanhoja taloja. kesäisiä katuja. loppumatkan kuljimme kävellen. haistelin helsinkiä.

nälkäisinä odottelimme Moko Marketin avautumista. minulle ensimmäinen kerta. vihdoin odottelumme palkittiin ja pääsimme sisään. oih ja iih. ihana paikka. ihania värejä. tuoksuja. isoja sohvia. tyynyjä. pehmeitä nojatuoleja. etsimme meidän sakille sopivan paikan ja tilasimme aamupalan. minulle latella. seisovasta pöydästä sai hakea mitä halusi. miten paljon halusi. oli erilaisia leipiä päällisineen, muroja, hilloja, mansikoita, mustikoita, mehuja, piirakkaa, vaniljakastiketta.. latteni päälle oli vaahtoon muodostunut sydän. olin lovena tuohon paikkaan. tänne on päästävä toistekin.

pikku hiljaa saimme seuraamme lisää ihanaisia naisia. neuloimme. ja purimme. no, lähinnä minä purin. pikkuneidin hihatin pääsi ehkä nyt vauhtiin. tälläkertaa purkaminen ei tuntunut niin pahalta. neulomisen lomassa katselimme uusia kirjahankintoja. suunnittelimme uusia töitä. juttelimme niitä. ja näitä.

puolen päivän aikaan teimme ihastelu kierroksen liikkeeseen ja poistuessamme ovesta ulos aurinko oli tullut esiin pilvien takaa ja ilma oli helteinen. seurueemme pieneni.
lähdimme kävellen kohti pulu -liikettä. nautin kesäisen helsingin kaduista. pulu oli viehättävä. ihana pieni kauppa. ovella meitä oli vastassa valkoinen hauva. sillä oli oma lämpöinen paikka ikkunalaudalla ja siitä se kävi tervehtimässä kaikki sisään tulevat. minä ihastelin ja näpertelin liikkeen valikoimaa. paljon kaunista. kierrätettyä. käsintehtyä. tännekin on päästävä uudelleen.

pikku hiljaa minun oli lähdettävä jo asemaa ja kotia kohti. matkalla poikkesimme vielä pieneen lankakauppaan. lankaa oli lattiasta kattoon. kaikissa sateenkaaren väreissä. matkaan ei lähtenyt mitään. kummallista. ehkä sitten kun palaan takaisin mokoon ja puluun ;)

helsingissä vietettiin helsinkipäivää. sambakulkue kulki. ihmisiä vilisi. aurinko helli. meri tuoksui. voih. tänne on päästävä pian takaisin.

paluumatkalla junassa neuloin. neuloin. ja neuloin.

olihan tänään KIP -päivä.
ja tämä oli varsin mukava tapa viettää sitä.








2 kommenttia:

Tirpana kirjoitti...

Kiitos mukavsta seurasta! Otetaa uusiksi pian.

Mirka kirjoitti...

tirpana; kiitos sinulle! otetaan pian ;)