4/11/2009

hetkiä, muistoja
ihania sellaisia. niitä on eletty ja saatu roppakaupalla muutaman päivän aikana.

reissu iisalmen suuntaan oli mukava. rentouttava. lapset nauttivat. samoin minä ja mies. maaseudun rauha sai mielen lepäämään.. se hiljaisuus oli käsin kosketeltavaa. ja ne tuoksut :) lunta oli vielä paljon. lapsilla riittä juteltavaa pienistä vasikoista pitkäksi aikaa. minä nautin rauhallisista hetkistä kiikustuolissa kera neulepuikkojen - hihaneule eteni aimo harppauksen! kiikustuoli on näillä reissuilla se lempipaikkani; kahvittelua, lehden tai kirjan lukua, pötköttelyä, käsitöitä..
yritin myös olla emännelle avuksi mm. keittiöhommissa parhaani mukaan. maittavat olivat antimet, hyvät löylyt puusaunassa, tunnelma muutenkin niin leppoisa. aina on tunnettu olevamme tervetulleita. kesällä taas palaamme. aivan varmasti.

rauhoittavaa oli nähdä kaksi rakasta, mummu ja ukki, pötköttelemässä samassa huoneessa. lähellä toisiaan. tulevaisuus avoinna. tärkeää vain tämä hetki. kunhan ovat yhdessä. sinne se koti syntyy. vaikka vaikeaa aluksi varmasti on. iloisellä mielellä kävimme heitä pivittäin tervehtimässä. itku tuli minulta mummun olkapäätä vasten vasta kotiinlähdön hetkellä. sanoin, että muistathan, vaikka ei aina soiteta, ajatellaan kyllä. kovasti.

kaikesta huolimatta kotiin oli ihana taas palata. täällä oli niin kevät jo!
tavarat laitettiin heti paikoilleen, pyykkikone laulamaan, lapset omiin sänkyihin nukkumaan.. rakkaat yrttini olivat hujahtaneet, samoin narsissit - olivat pitkin pituuttaan pöydillä. postilaatikossa odotti tärkeä kirje; eskarilaisen koulupäätös - pääsee sinne minne toivoimmekin, mahtavaa! helpottaa äidin tuskaa ;)

eilen, heti aamutuimaan nautin lenkistä salille, tunnin salitreenistä ja lenkistä kotiin. tämän kuntoilun jälkeen olo oli mahtava! ajatukset lensivät lenkkeillessä ja mieli oli pirteä :) kaikki pöpötaudit, työjutut ja muut menot ovat pitäneet mut nyt parisen viikkoa poissa salilta ja se on harmittanut, nyt täysillä eteenpäin - niin salilla kuin lenkkipolullakin! ihanaa!
muuten päivä meni kyläillessä ja ostoksilla. lapsille löydettiin kesäsandaalit ja lenkkarit ja minäkin löysin itselleni kaksi aika ihanaa hametta ;) illalla laitettiin miehen kanssa yhdessä terassia ja pihaa kevätkuntoon samalla kun lapset pyöräilivät kevään ensipyöräilyt -mikä mahtava kevätpäivä :D

2 kommenttia:

Tirpana kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa teidän pääsiäisen aika. Hihatinkin edistyy hienosti! Minä sain omani valmiiksi. Jeis!

Milas kirjoitti...

tirpana; hihatin on kohta puolessa välissä.. hitaasti, mutta varmasti eteenpäin :)