12/19/2007

viisi yötä jouluun on..

aamulla heräsin kelloon kuudelta. oltiin nukuttu koko yö tosi hyvin! leevi kylläkin tuli illalla heti viekkuun, kun omassa sängyssä uni ei millään tullu ja poika valvoi vielä yhdentoista jälkeenkin.. ella yski seiskan aikkaan tosi hirmuisesti ja mä menin viemään sille vettä. olihan yllätys sängyssä.. tytön kasvojen toinen puoli oli aivan veren peitossa :/ ensin säikähdin hirveesti, mutta sitten tajusin, että nenästähän se veri oli tullut. raukalla on niin kova nuha.. mentiin pesulle ja sen jälkeen tyttö jatkoi unia. tein aamulla pyykkihommia ja hörpin lämmintä glökiä sinkkuja katsellen :) kaikki täällä vielä nukkuivat kun mä kasin jälkeen läksin töihin.

meillä oli omassa ryhmässä huimat neljä lasta, joten mä pomppasin koko päiväksi ellan ryhmän puolelle avuksi. oli mukavaa vaihtelua ja aika meni siinä touhutessa tosi nopeasti! huomenna menenkin töihin, kun jannella ei töissä ole kun muutama homma ja joku toinen menee ne tekemään, lapset on vielä sen verran puoliteholla, että paree parannella vielä kotosalla, että ovat viikonloppuna kunnossa! menen kylläkin vasta 11 aikaan sinne töihin ja suoraan nauttimaan jouluateriaa :) viimestään viiden aikana olen kotona ja sit alkaa loma :D pomolta saatiin tänään pehmeät joulupaketit :) mahdankohan odottaa aattoon?!? ;) työkavereidenkin kanssa vaihdeltiin paketteja :)

kotona posti oli tuonut taas tukun ihania joulukortteja! niitä sitten kotona heti aluksi porukalla ihasteltiin. leevi ja isi lähtivät viiden jälkeen painin päättäjäisiin, leevi vain katselemaan.. mä tein jauhelihapihvejä ja otin pienet nokoset. ella katseli ylhäällä lasten ohjelmat ja tuli sitten alas touhuamaan. nokosten jälkeen oli taas virtaa ja aloin tekemään kuivakakkuja jouluksi :)

pojat tulivat juuri kun ella oli käynyt suihkussa ja syönyt. mulla oli eka kakku uunissa ja tein lähtöä prismaan. pojat yllättivät; olivat käyneet jäken kukkatalolta ostamassa meille TÄYDELLISEN kuusen!! aivan ihana, juuri sellainen kun kuusen tulee olla; tuuhea, pakut oksat, tasainen.. mä ihastelin kovasti leevin valitsemaan kuusta! on vissii poika kuunnellut kun mä pidän jannelle luentoa kuusesta; mikä tahansa ei kelpaa :) janne on jo 13 vee vuoden jälkeen oppinut :)

prismasta ostin kasan kynttilöitä lyhtyihin ulos, antiikkikynttilöitä sisälle ja kaksi ihanaa korkeaa pöytäkynttilää niihin uusiin Sian´ kynttilänjalkoihin :) lapsille ostin tontun tuomisia joulukalenteriin ja kaverini riikan pienelle tytölle pienen pehmoisen lahjan.. :) kotona eka kakku oli juuri sopivasti valmis kun palasin ysin jälkeen. lapset tekivät matkaa peteihin. purin kassit ja laitoin toisen kakun uuniin ja menin sit lukemaan iltasadun.

kello on nyt kymppi ja yläketa hiljeni juuri, toinen kakku tuoksuu uunissa ja kolmannen kakun aineet odottaa vielä sekoittajaa.. tein rakkaudenpala kuivakakkuja joihin tulee sekaan hasselpähkinärouhetta ja suklaapaloja, jam! nyt hommiin..

Ei kommentteja: