12/03/2007

joulun tunnelmaa ja jouluisia puuhia koko viikonloppu :)

se olis taas maanantai-ilta.. onneksi on vajaa viikko, kaksi päivää vaan enää ja sitten saa taas keskittyä lapsiin, kotiin ja joulunodotukseen rauhassa neljän päivän ajan :D meillä on soinut lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä saakka toivontuottajien jouluradio melkein tauotta :) ja soi kyllä jouluun saakka, ja telkka vaan äänettömällä siinä sivussa jos sieltä tulee katsottavaa :) janne kiittelee..


perjantaina illalla lähdin siis sinne mun duunikaverille istumaan iltaa pikkujoulun merkeissä. oli tosi hauska, naurua riitti ja samoin syötävää; juustoja, pipareita, rypäleitä.. nam! lorautin glökin sekaan hiukan punaviiniä ja maistui kyllä ihan hyvältä ;) vaikka en muuten mitään viini-ihmisiä oo, en osaa niitä juoda niinkun en oikein mitään muutakaan alkomahoolia :) turhanatavarana mä sain suvilta kaksi ihanaa isoa viinilasia, siis oikeasti ihania :) se kiitteli kovasti saadessaan piparin tuoksuista suihkusaippuaa :) taisi mennä heti käyttöön, kun mies laittoi saunan lämpiämään :)


lauantaina lähdettiin lasten kanssa aamusta savion koululle joulumyyjäisiin. oli taas tosi nostalgista... sanoin lapsillekin, että mennäänpä taas katsomaan missä koulussa se äiti on aloittanut koulutaipaleensa, 1.-6. luokat :) ella sai poskeensa perhos-kasvomaalauksen, leevi sai sätkyn kun meni istumaan penkkiin eikä sit halunnukaan kuvaa, jännitti niin, voi toista : ( portaissakin leevi sai taas pelkokohtauksen ja jähmettyi aivan paikoilleen, oli aivan kauhuissaa ja mun piti kantaa se alas :( juotiin mehut ja glökit ja laspet herkuttelivat pullilla. mä juttelin hetken mun vanhan open kanssa :) päivikin nähtiin ja päkällä oli iloisia uutisia ;)


saviolta mentiin sonjan luokse kahveelle. yhden aikaan mentiinkin jo taas vauhdilla ja käytiin janne hakemassa mukaan cittariin ostoksille. leevi osti säästetyillä "viikkorahoillaan" fröbeleiden joulucd:n ja ella sai pienen apinan. ruoka- ja kynttiläostoksia tehtiin myös.
kotiin mentiin syömään ja sitten alettiin pikkujoulupuuhiin; lapset pääsivät tekemään pipareita! mä väsäsin siinä sitten piparkakkutalon ja myöhemmin lapset koristelivat sen. tein myös sydänpipareita kuusenkoristeiksi. joululaulut soi :) kun piparipuuhat oli saatu purkkiin mentiin kaikki saunaan. sen päälle maistui lapsille pizza, piparit ja hedelmät. kun murut oi tainnutettu untenmaille me syötiin jannen kanssa juustoja lisukkeilla, nam!

sunnuntai aamuna mun oli tarkoitsu lähteä hämeenlinnaan, mutta ilma oli niin pöpperöä, etten uskaltanut lähteä ajamaan. marja halusi lapset kuitenkin luokseen hoitoon, joten mentiin yhdentoisat aikaan sinne mummun keittokattilan ääreen. tehtiin ensin lasten kanssa pihalle pieni lumiukko :) syötiin ja sitten mä lähdin keskustaan. kävin ensin glökillä kulmiksessa :) sitten menin tiimariin ostamaan leevin ja ellan pukkijoulukalenteriin yllätyksiä tontulta :) olivat lapset niin innoissaan lauantai aamuna kun tonttu oli taas hiipinyt yöllä ja tuonut ensimmäiseen luukkuun jotain pientä ;) leevi jo muistelikin kuinka se joulutonttu viime jouluna toi ylläreitä, toisiko se nytkin?
ostin tiimarista myös kolme ihanaa pitsilyhtyä tuohon meidän etuterassille, ovat oikein somat siinä :)
lindexilläkin kävin sitten kun osui siihen matkalle :) mitään en kuitenkaan sieltä tälläkertaa ostanut.. anttilassakin ja prismassa kiertelin ja eksyin sitten seppälään. siellä oli muutama tunika jotka jätin sit varaukseen.

kolmen jälkeen menin kiirellä hakemaan lapset, heitin leevin isin luokse kotiin ja stigailemaan ja mentiin ellan kanssa vauhdilla takaisin seppälään; ruskea turkoosi raitatunika jäi niin kaihertamaan, että olihan se haettava + siihen sopivat ruskeat helmet, ruskea rannekoru ja nippu turkooseja rannekoruja.. :)

kotona illalla oli vielä kovasti joulupuuhaa; kuivattelin appelsiineja, tehtiin lasten kanssa joulukortteja, koristelin joulukuuseen tulevat piparit.. sitten imuroin ja siistin paikkoja, moppasin lattiat. nina tuli kasin jälkeen glökille ja juustolautaselle :) oli ihana nähdä pitkästä aikaa!

tänään töissä oli oikein rattoista; neljä lasta paikalla ja saman verran hoitajia :) oikein mukavaa joulun aikaa ;) kotona olin neljän jälkeen, janne haki lapset vaille kolme jo. syötiin. leevi oliensin ulkona joelin kanssa ja sitten pojat tulivat tänne leikkimään ja syömään. me lähdettiin ellan kanssa sonjalle kahveelle ja pojat jäivät tänne vielä janne kanssa. niillä oli tosi kivat leikit :) sonjalla katsottiin joulukalenteri :) sitten lähdettiinkin jo taas prismaan ruokaostoksille. ja käytiin me taas seppälässä; toinenkin tunika jäi vaivaamaan ja olihan se haettava + siihen sopivat kaksi helminauhaa ja rannekoru ;D

soitin tossa äsken iisalmeen :) oli ihana jutella liljan kanssa! kovasti ovat olleet ajatuksissamme ja niin mekin heidän.. :) kiittelivät kovasti helgen isänpäivälahjasta :)

sain just silitettyä huomiset työvaatteet ja taas on appelsiineja uunissa kuivumassa.. :) nyt iltapalaa, suihkuun ja jotain pientä näpräämistä vielä..

Ei kommentteja: