11/11/2007

sunnuntai-illan jorinoita

rauha laskeutuu pikku hiljaa tähänkin torppaan :) kello on himpun yli ysi ja lapset ovat vaipumassa untenmaille.. viikonloppu meni taas hujauksessa, kuten aina.

viihdeperjantaina oli mukavaa :) ensin mentiin onnelliseen kanaan syömään. söin broileria kevyesti kreikkalaisittain kahdella rintapalalla ja oli oikein naimia ja ähkyksi menin :) jälkkäriksi otettiin kaikki jätskiä ja kermavaahtoa ja.. no.. namia oli sekin ;P jutskattiin aiheest aja aiheen vierestä ja oikein hauskaa oli! kanasta mentiin yhdentoista jälkeen cosmoon, kaija koon konserttia kuuntelemaan :) puolen yön jälkeen vasta aloitti kylläkin, mutta ehdittiin siinä hannan kanssa nautiskella yhdet mansikka margaritat (taijokusellainen?!?).. en kyllä kyenny juomaan kokonaan sitäkään, oli aika ärtsyä... viinakset ei oo oikein mun juttu enää ;) konsertti oli kyllä tosi hyvä, vaikka en kaikkia biisejä ollu kuulukaan, vanhat biisit pisti joraamaan ja uusimmatkin olivat hyviä! kahden aikaan olin kotona ja kyllä uni tuli samantien kun suihkun jälkeen sänkyyn pääsin :)

lauantaina heräsin seiskan aikaan, mutta torkuin ysiin. leevi katseli sen aikaa lastenohjelmia digiltä. aamutouhujen jälkeen lähdettiin keskustaan ostamaan isille lahjaa. hyvä mäihä meillä kävi, kun prismaan mentiin ja siellä olikin synttärikemut meneillään :) ja kuinka ollakaan kengurumeiningin konsertti oi juuri alkamassa, lapset olivat innoissaan :) ella tanssi ja jorasi innoissaan, leeviä ujostutti :) sitten pojalle tuli yhtä äkkiä hirmuinen suru ja itku, kun isi ei nähnyt konserttia, voi toista :( konsertin jälkeen soitettiin isille ja isi sanoi, ettei se haitannut, pääasia, että leevillä oli hauskaa! sitten jatkettiin ostoksia; isille ostettiin oloasupyjama ja lämpimät villasukat, lapset saivat fröbeleiden parhaat palat- cd:n ja itselleni ostin raitaväripaketin :) kaupoilta mentiin sonjalle päiväkahveelle ja kyllä kahvihammasta jo kolottikin. lapset olivat vähän vauhdissa taas :)

kotona käytiin kääntymässä. kolmen aikaan me lähdettiin ellan kanssa taas liikkeelle. pojat jäivät pelaamaan unoa ja rakentelemaan legoilla. mulla oli jäänyt känny sonjalle ja se haettiin ensin. sitten mentiin etsimään isille berlininmunkkeja, ei vaan löydetty ja tyydyttiin tavallisiin :) lindexiltä löysin alerekistä tosi kivat tunikat ja kahdesta tunikasta maksoinkin vaan 15 e :) oikein ihana juttu! toinen tunika oli vihreäkuvioinen ja sopii tosi hyvin mun vihreän huovutetun liivin kanssa :) toinen tunika oli beigen värinen ja siinä ruskeita ja harmaita kuvioita ja ihanat hihat ja kaula-aukko ja sen ajattelin sopivan hyvin sen mun ruskean huovutetun liivin kanssa, jonka anoppi seuraavaksi tekee :) sitten vaan legginsit ja säärystimet jalkaan ja menoksi :)

kotona tein illalla tortilloja lisukkeina kanaa, jauhelihaa, salaattia, kurkkua, tomaatteja, fetaa, oliiveja, paprikaa yms,yms ja hyvin tekivät kauppansa myös lapsille. samalla katsottiin pikku kanasta. isi nappasi saunan päälle. syönnin jälkeen lapset olivat jo ihan väsyjä.. tehtiin kuitenkin vielä ukeille paidat valmiiksi, luomisen tuskaa ajoittan :) sen jälkeen meno meni ihan kinaamiseksi. lopulta passitin molemmat suihkuun ja nukkumaan.. janne meni saunaan, mä tein hommia ja odottelin, että lapset nukahtaa, menin sit rauhassa saunaan. loppu illan silittelin ja paketoin ukkien ja jannen lahjoja :) sitten kellahdin sohvalle ja simahdin siihen :)

nyt aamulla herättiin leevin kanssa vaille kasi. mä nousin aamupuuhiin ja leevi meni katsomaan lastenohjelmia. kympin aikaan oltiin lasten kanssa jannen viekussa sängyssä ja laulettiin paljon onnea vaan :) isi tykkäsi kovin kaikista lahjoista! aamupalaa ei tehty, kun isi ei sitä voi syödä, kun pakki menee sekasin :) helpolla päästiin siis! isi laittoi heti saamansa "meidän isi" -paidan päälleen :)
me lähdettiin lasten kanssa kympin jälkeen ensin saviolle mun vanhempien luokse. siellä rempan keskellä kahviteltiin ja lapset leikkivät kauppaa. leevi sai ukin vanhan lompakon ja musta tuli kassa, "pankki vai luotto" piti kysyä :) sieltä sitten kepan ja penttipapan luokse.

yhden aikaan mentiin hakemaan isukki kotoolta ja suunnattiin vankilalle. napattiin ellan huoneenmatto mukaan ja vietiin se sinne odottamaan pesulle pääsyä. mummun ja ukin luona oli menoa, kun serkkupoppookin oli siellä :) mä selasin uutta modaa ja pongasin sieltä aivan ihanan neuleen ja ohjeet menee nyt kummitustädille heti paikalla, haluun sellaisen heti ja nyt! :D

kotona tein ruokaa. isi ja leevi lähti ulkoilemaan, ella halusi jäädä kotiin fröbeleitä kuuntelemaan. viiden aikaan syötiin ja kuuden jälkeen lähdettiin hautausmaalle kynttilöitä viemään. siellä oli tosi ihanan näköistä kun kynttilöitä oli tosi paljon. kotona katsottiin kaikki yhdessä pikku kananen loppuun ja sitten mä kaivoin jouluvaloja esiin :) laitoin yläkerran aulaan valoneliön pöydälle ja kaiteeseen kirkkaat jouluvalot. lapset innostuivat kovasti ja pistettiin sitten niillekin huoneisiin ikkunoiden alareunaan valot :D vaikka niin olin päättänyt, että valot laitetaan vasta joulukuun alussa.. mutta on niin harmaata ja synkkää, joten päätin laittaa jo nyt ja ihanasti ne valaisee ja antaa tunnelmaa :)

Ei kommentteja: