11/27/2007

joulupuuhissa joulumielellä :)

ihanaa tämä joulun odotus! joululahjojen hankinta on jo tosi hyvällä mallilla ja joulukorttejakin on jo aloitettu, päiväkotiin menevät pikkupaketit on paketoitu ja ellan ryhmän aikuisille tyttö teki kortitkin jo; aivan ihanat tontut piirsi :) mä olen täällä kotona pikku hiljaa laittanut joulua ja lämmintä tunnelmaa valoilla ja tietty kynttilöillä ja ihana uusi joululevy on soinut moneen kertaan jo ;) mä olen väsänny savikoruja ja muita pikku juttuja pukin konttiin ja tehnyt jo listaa joulun ajan ruoistakin.. tunnelma kohoaa ja mieli on ihanan jouluinen :) vielähän on kovasti puuhaa, mutta näin joulun alla se on vaan mukavaa :D

töissäkin ollaan väsätty lasten kanssa joulujuttuja; huovutusta, ikkunamaalausta yms, ja koottu jo ihanaa villasukkajoulukalenteria :) kynttilät ja jouluvalot palaa aamusta iltaan ja tunnelma on kotoinen.

sain leevin kasvunaika-kaavakkeen kotiin luettavaksi. poimintoja hoitajan tekstistä; "leevi on "viisas"lapsi, miettii, pohtii, omaa mahtavan mielikuvituksen, kertoo tarinoita, käsitteistö laaja. toimii sääntöjen mukaan, tarvitsee päivittäisiä rutiineja. nauttii aikuisen seurasta j ajoskus joudutaan kannustamaan leikkiin toisten lasten kanssa, leevi on hyväntuulinen lapsi, pk:ssa harvoin näyttää harmistumistaan, ei kantele, jos kohtaa toisne lapsen epäpikeudenmukaista kohtelua, antaa periksi. leevi on sosiaalinen, mutta osaa tarvittaessa leikkiä myös yksin, hakeutuu rauhallisempien lasten seuraan ja leikkeihin. hyvä leikkijä, vie leikkiä eteenpäin, saksilla leikkaamisessa tarvitsee aikuisen apua, kynänkäyttö kehittynyt paljon, leevillä rikas mielikuvitus, kertoo tarinoita, kuuntelee mielellään esim. lepohetken tarinoita ja muistaa luetun. lukee sanoja, välillä niin paljon asiaa, että puhuminen/kertominen takertelee, leevin tiedonjano on kyltymätön :) tietää paljon asiosita, on kiinnostunut uusista asioista, jaksaa keskittyä, tunnistaa kirjaimia, äiti työssä samassa talossa kuin leevi päivähoidossa, mutta eri ryhmässä - muistamme, että vaikka äiti on työtoverimme, hän on myös leevin äiti (->ammatillisuus) yhteistyö ollut jouhevaa :) ihana perhe :)
ja tuo loppu kommentti sai mut taas kyyneliin ;)

nyt ollaan ellan kanssa ravattu mummilla keijumekkoa sovittamassa ja kyllä se perjantain joulujuhlaan valmistuu :) ella on aivan täpinöissä esityksestä!

huomenna on mulla sitten se Jenni Vartiaisen yksityiskeikka duunikaverinkaa lauttasaaressa :D tosi hauskaa! jännittää vähän.. kirjoittelen sit loppuviikosta fiiliksiä keikasta :) nyt täytyy mennä laittaa vaatteet, levy ja laukku valmiiksi huomista iltaa varten :) meinasin töistäkin livahtaa muutama tunti etuajassa, jotta ehtii kaunistautumaan ja lähteä asemalle rauhassa :) voi olla aika hulvaton päivä töissäkin tiedossa... :) lapset ovat taas huomenna jannen kanssa kotona, nauttivat taas aamulla kun saavat jäädä nukkumaan! nyt ovatkin nukkuneet aina sinne ysiin ja yli isin kanssa :) tänään oli vähän hommaa herätellä ne hoitopäivään pitkästä aikaa... torstaista ei vielä tiedä ovatko kotona, mutta pe tulevat ainakin aamupäiväksi hoitoon, kun ellalla on joulujuhla aamulla, sit on koko talon yhteinen joululauluhetki ja yhdeltätoista joulupuuro ryhmissä :)

nyt taidan lähteä petiin koti ja keittiö-lehden joulunumeron kanssa :)

Ei kommentteja: