7/06/2007

torstain touhuja... ja korvetulehdustako?

eilen illalla ella nukahti melko nopeasti, mutta aloitti yhdentoista aikaan kitinän ja ähinän sängyssään. kun kävin katsomassa kiukkusi kovin ja otin syliin, mihinkään ei olisi saanut koskea ja rauhoittui vain kun piirtelin selkään... ravasin 15-30 min välein siellä huoneessa ja aina sama juttu. yritin kysyä, että sattuuko jonhonkin, mutta siitähän tyttö kimpaantui entistä enemmän.. itse menin nukkumaan yhden jälkeen ja nappasin viimein tytön viekkuuni ja annoin hiukan panadolia. siihen sitten rauhottui ja nukkui ihan ok koko loppuyön. aamulla vaille ysi herätessään oli aivan pirteä tytteli :)

aamutouhujen jälkeen lähdettiin lasten kanssa pihalle. mä join ensin aamukahvin terassilla ja leevi pyöräili edestakaisin pihatietä. ella jutteli naapuritytön kanssa. sitten mentiin perhospuistoon ja mä nappasin anopin ostaman "vanhasta uutta" kirjan matkaan. hetken siinä puistossa oltiin ja sit leevi halusi lähteä moikkaamaan päiväkodille. menimme ellan kanssa hetken päästä perässä ja siihenhän mä jäin portille "akkojen" kanssa suustani kiinni :)

puoli yhesntoista kieppeillä mentiin herättämään isiä, mutta se tulikin meitä postilaatikoilta vastaan :O oli siis päässyt ihan itse ylös sängystä :) lapset hörppäsivät mehua ja napostelivat hiukan pullaa ja sitten pakkauduttiin saunaan (lue; autoon) ja lähdettiin ajelemaan Koiramäen pajutallille :D aivan hirmuisen ihana paikka ja seuraavan kerran menen kyllä ihan rauhassa ilman sinne tänne sinkoilevia pikku tutkijoita ja huokailevaa miestä :) lapsetkin tykkäsivät kovin siellä olevasta peikko näyttelystä :) ja kuinka ihan kaikkea pystyykään siitäkin matskusta tekemään; valtavia hevosia, peikkoja, autoja, taloja, tuulimyllyjä!! ja voi sitä ihanaa krääsä määrää :D kameralla napsin hirveesti kuvia joka paikasta. kaikki oli niin nättiä ja somaa :) ostin mikalle ja susannalle tuparilahjaksi heinästä (?) tehdyn koiran ja meille kotiin jostakin risusta tehdyn laukun, johon voi istuttaa kukkia, kaksi pientä hiirtä ja risusydämiä :)

sieltä tallilta lähdettiin ajamaan tuomarilaan mikan ja susannan uudelle kodille. meikä oli kartturina eikä ajettu kun kolme kertaa väärään :) hyvä, hyvä! lapset olivat kauhuissaan koirista :) niitä kun vilisi neljä ympärillä ja kun muksut huusivat, niin ne koirat haukkuivat ja kun muksut juoksivat pitkin kämppää niitä karkuun, niin nehän raukat luulivat että nyt leikitään ja juosta hyppivät niiden perässä. hetken oli täysi kaaos, mutta onneksi sitten hiukan kaikki rauhoittuivat, meidän lapset katsomaan kananlentoa ja koiruudet pötköttelemään :)

kyläilyn jälkeen heitettiin isi kotiin suunnittelmaan harkkoja ja mentiin lasten kanssa sonjalle. lapste nukkuivat autossa aivan hiki päässä. mummolla, kun yritin ellaa suukottaa niin tyttö karjasee; älä koske mun korvaan!! ja ei kun naapuriin pylkkäselle aikaa varaamaan. ei ollu kenellekään lääkärille sillä hetkellä aikaa (meinasin että olis mummolta ollut nyt lyhyt matka kävästä), joten varasin aamusta heti pylkkäselle ajan. saa sitten rohdot, saa nähä miten ens yö menee...

illalla tein kotona jauhelihakeiton oikeista porkkanoista ja lantusta, hirveesti valkosipulia ja uusia pottuja, ai vitsi kun oli hyvää! :) kiitti nina ohjeesta :D lapset leikkivät yläkerrassa ja mä pääsin auttamaan leeviä legolentokoneen rakentamisessa... enhän mää siitä mitään tajunnu vaikka oli ohjeet ja kaikki, ja tein sit ihan oman näköistä siitä.. leevi tuumasi, etä kai tästä tälläinenkin voi tulla ja islle kommentoi myöhemmin, ett meni vähän hullusti :) pyytarhassani nypin kuihtuneita kukkia ja kastelin letkulla etu- ja takapihan ja voi että kun oli vielä kuuma siinä vaikka kello läheni yhdeksää!

lapset oli sängyissä puoli ysin jälkeen ja mä pääsin jännäämään teho-osastoa mansikoiden ja viinirypäleiden kera... ellalla vähän unen saanti kesti toista tuntia, mutta nukahti viimein...

Ei kommentteja: