6/23/2007

terveisiä Salahmilta! :)

heippa vaan ja terkut täältä jannen tädin, annukan luota, salahmilta! perille päästiin seiskan jälkeen eilen illalla. automatkalla pysähdyttiin kaksi kertaa abc:llä ja juvalta mä kävin sitten ostamassa itselleni kaksi puukorua, varpulle rippilahjaksi yhden puisen ristin ja helgelle tuliaiseksi sellaisen puisen hieronta poron :) liljalle kun oli sellainnen risusydänkeppi takakontissa :)

sitten mulla tuli unnukan kohdalla villi idea kun katselin siinä kartaa aikani kuluksi... mennäänpä moikkamaan ninaa, kiaa, veetiä ja tomppaa sekä ninan porukoita siilinjärvelle, ne kun viettää siellä ninan mummolassa jussia!! :D ihme kyllä isäntä oli tähän ideaan myöntyväinen ja niin soitto ninalle ja ajo-ohjeita kysymään. siellä alkoi heti muurinpohjalettujen paisto :)

leevillä ja ellalla alkoi matkanteko jo uuvuttamaan ja välillä meno yltyi takapenkillä aivan mahdottomaksi. varsinkin ella, joka ei olllut nukkunut koko matkalla silmäystäkään oli kiukkuinen kun pieni amppari... sinä oli etupenkillä pikkuisen pinna kireällä ja moneen kertaan tuli unkailtua poliisilla ja tienposkeen kävelemäään laitolla :/ kun sitten huristettiin yhden risteyksen ohi (meikä kun ei aina muista noita ohjeita...:)) niin janne teki uukkarin ja karjaisi, että nyt käännytään kotiin kun meno ei rauhoittunut monista käskyistä huolimatta! vähän tuli lapsille paniikki ja huuto oli kovaa! :( no kun sitten päästiin sinne ninan mummolan pihaan ja alkoi tuttuja naamoja näkymään niin huuto muuttui iloksi eikä kiukuttelusta ollut tietoakaan :D ihana pirisys matkaan oli tuo pysähdys! :D saatiin lettuja ja jätskiä ja lapset juoksentelevat pitkin pihaa! tunnin verrankohan me oltais siinä istuttu ja sitten piti jatkaa matkaa, nyt jo paremmalla mielellä kaikki :)

iisalmessa oltiin viiden aikaan ja kyllä sitä taas haliteltiin kovasti pitkästä aikaa :) aivan ihanaa oli nähdä ja kovasti juttua riitti heti :) leevi jutteli ukin kanssa ja ukki höppänänä kyseli leeviltä meidän lehmistä (?) :) kun helge kyseli että montako meillä niitä on leevi vastasi ihan pokkana vähän ihmetellen että ihan yhtä paljon kun ennenkin :D kahvit siinä juotiin ja ennen seiskaa jatkettiin matkaa.

annukka ja tapio ottivat meidät saunan raikkaina vastaan ja saatiin heti kantaa tavarat yläkertaan, johon meille oli laitettu pedit valmiiksi. heti päästiin syömään ja sitten saunomaan. lapset olivat heti aivan kuin kotonaan ja puhetta riitti koko ajan ja annukka oli suosiossa :) saunan jälkeen istuskeltiin ja sitten lähdettiin iltakävelylle lehmiä katsomaan. lapset olivat otuksista kummissaan ja meikä kuvasi siellä taas kameralla ja videolla, kunnon
kaupunkilainen :) kävelylenkin jälkeen lapsillekin maistui iltapala, koko päivänä kun eivät olleet malttaneet oikein syödä ja sitten mentiinkin yhdentoista aikaan petiin...

aivan ihanaa olla täällä maaseudun rauhassa! nautin todella ja lapsetkin ovat kyllä tykänneet; kärpäslätkät käsissä metsästävät ötököitä :D palailen taas kertomaan kuulumisia!

Ei kommentteja: